[ s_tan @ 16.08.2005. 18:34 ] @
imam posebnu /home particiju sa svojim podacima i trebam raditi reinstalaciju linuxa. posto nisam nikada radio reinstalaciju a da mi podaci ostanu na /home particiji, zanima me jel to fino radi ili da uradim backup na poseban disk. jel prepozna linux /home particiju kod instalacije?
[ bojan_bozovic @ 16.08.2005. 18:42 ] @
pripazi na /etc
Sve sto ti je podeseno (boot,apache,sendmail,cron,mysqld, skel....) ne bi bilo lose da bekapujes pre instalacije. ja bih bekapovao i /var takodje
Prilikom instalacije medjutim ne specificiras /home, posle ces da ga ubacis u /etc/fstab
[ sadux @ 16.08.2005. 18:55 ] @
Ja sam to skoro radio i sve je proslo ok...
Samo nemoj dirati /home particiju (hda1,2,3..) ne znam kako si podelio..odredis mount point / za linux i on formatira samo nju i instalira ponovo sistem...
Meni je Suse prepoznao odmah hda6(/home) ali vec mandrake 10.1 nije..To mozes prosto uraditi u control centru > mount points >particion, i samo ici na mount tvog /home-a i to je to..
A da editujes fstab rucno zaista nema nikakve potrebe kada je sve automatizovano...
[ Milan Andjelkovic @ 16.08.2005. 18:55 ] @
Možeš i da kažeš tokom instalacije gde ti je /home particija, samo budi pritom siguran da neće formatirati particiju. Debianova instalacija se meni vrlo svidja zbog toga - sve je vrlo jasno i sasvim si siguran da će instalacija biti odrađena baš onako kako si zamislio.
Medjutim, backup je majka, čak i kad si siguran da znaš šta radiš.
[ bojan_bozovic @ 16.08.2005. 19:10 ] @
Citat:
A da editujes fstab rucno zaista nema nikakve potrebe kada je sve automatizovano...

Jeste jer onda ne koristis specificnosti distribucije... Trebas li da radis na Mandrejk sistemu ili Linux sistemu?
[ mulaz @ 19.08.2005. 13:39 ] @
Citat:
bojan_bozovic
pripazi na /etc
Sve sto ti je podeseno (boot,apache,sendmail,cron,mysqld, skel....) ne bi bilo lose da bekapujes pre instalacije. ja bih bekapovao i /var takodje

... samo ako instaliras istu distribuciju.
httpd.conf iz apache 1.3.x ili iz 2.0.x ... prepoznat ce .conf file.. al jvice greske.. i nece da se pokrene.. isto vazi i za neke druge programe
[ sadux @ 19.08.2005. 16:06 ] @
Citat:
bojan_bozovic:Trebas li da radis na Mandrejk sistemu ili Linux sistemu?

Jeste brate,ali ja znam da radim i podesim fstab,naucio sam posle 4 meseca koriscenja linuxa,a neko ko tek pocinje nema potrebe da se smara tim stvarima...
Inace,ni sad ne sredjujem rucno mountovanje..a i zasto bi....
to je ono "zasto lakse kad moze teze" :)

ali nebitno...pozdrav...
[ bojan_bozovic @ 19.08.2005. 16:08 ] @
Mozda trebas da predjes na Windows, da se smaras jos manje... Iskreno, ko nece da cita manuale mozda i ne treba da koristi Linux... Eto, jos malo pa ces moci da koristis MacOSX na PC-ju...

@mulaz

da ako samo udaris cp -a
To ti je potrebno da ti se ne obrise kompletna konfiguracija servera (auu, sad moramo opet da podesavamo mail redirekcije za ljude koje hostujemo... koje sad redirekcije bejose)

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 19.08.2005. u 17:34 GMT+1]