[ X.X.X.X @ 17.08.2005. 01:41 ] @
| Za ovo sam sazna prije par dana i cini mi se prava stvar moze li mi tko malo pojasniti kako to radi ili dati link ili sta vec da se malo informiran oko toga??
Prijatelj mi je objasnjava pa preko engina.php mogu mjenjenjati ili stavljati neke stvari i da se one onda mjenjaju na svim stranica trako nesto nisam bas dobro skuzia sta i kako zato bih vas molia za pomoc.
u engin.php se npr. nalazi
Code:
<?php
switch ($otvori) {
default: $inc = 'prva.php';
break;
case "suradnja": $inc = 'suradnja.php';
break;
case "suradnja": $inc = 'poduke.php';
break;
case "suradnja": $inc = 'blabla.php';
break;
case "suradnja": $inc = 'suradnja.php';
break;
}
include ($inc);
?>
i to se onda includa u npr. index.php
//nK: ups, bila je brljotina s code tagom... može da se vrati u PHP
[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 17.08.2005. u 08:46 GMT+1] |
[ noviKorisnik @ 17.08.2005. 07:56 ] @
Kod ti je katastrofa... čemu pisanje radi reda?
www.php.net/switch
Ako bi ovo što si ostavio prošlo bez sintaksne greške što si default granu stavio kao prvu opciju, moralo bi da padne na testu zdravog razuma - čemu onda ostale opcije. Da ne pominjem da sve opcije reaguju na istu vrednost - kao, to je neka greška pri postovanju - ali me to ne interesuje jer je neozbiljno, baš kao i s***** koje se napravi nepravilnim formatiranjem poruke i ostavljanjem otvorenog code taga.
[ X.X.X.X @ 17.08.2005. 19:12 ] @
ovako kada napravim sajt onda on ima vise podstranica npr. NOVOSTI,KONTAKT... e i sta mene sada zanima naprimjer na INDEX stranici imam VIJESTI i naPravia sam da vijesti budu na svakoj toj podstranici kamo god isli na sajt ljudi ce moci viditi vijesti,e sada mene zanima te vijesti bi bile na svim pustim stranicama,stranice sam do sada radia u .html i nisam puka da sada na svaku moram ici i mjenjati vijesti odnosno dodavat moze li se to ikako rijesiti da npr sta na index promjenim,a zajednicko je sa svim podrstranicama da se mijenja i na ostalim podstranica npr. u ovom slucaju VIJESTI.
Prijatelj mi je to objasnjava da se moze preko engine.php koji se ubaci u npr. index.php i u engine.php se ubacuje sta oce i posto se taj engine postavi i na podrtranicama i tamo se mijenja sve sta smo nadodali u engine.php
ako ima drugi nacin kako da to napravim molio bih da ga podijelite sa mnom!
[ byM4k5 @ 17.08.2005. 23:15 ] @
Ima, da nista ne ubacujes. Onda bi imao posebno fajl za vijesti (vijesti.php), saradnju (saradnja.php). Ovako, mozda se cak pojavis u sledecem broju pH Zine-a...
[ X.X.X.X @ 18.08.2005. 01:00 ] @
Citat:
byM4k5: Ima, da nista ne ubacujes.
Pa ako postoji mos li reci kako???
[Ovu poruku je menjao flylord dana 18.08.2005. u 11:55 GMT+1]
[ byM4k5 @ 19.08.2005. 01:46 ] @
Gle, ako hoces da ubacis na svaku stranicu vijesti, sajt si uradio u HTML (neki graficki editor), a koliko vidim programiranje ti ne ide, mozda bi najbolje bilo da napravis/nabavis neku skriptu vijesti.php. Onda na svaku stranici ubcis IFRAME gdje bio Source bio ta vijesti.php skripta.
Zaboravi ono gore jer sam te malo pogresno razumio.
[ dragancesu @ 19.08.2005. 06:51 ] @
Pa pozovi prijatelja
Citat:
Prijatelj mi je to objasnjava da se moze preko engine.php koji se ubaci u npr. index.php i u engine.php se ubacuje sta oce i posto se taj engine postavi i na podrtranicama i tamo se mijenja sve sta smo nadodali u engine.php
To se u principu i radi tako, ajde postuj koji ti je sajt da se vidi kako bi trebalo da izgleda, onda je lakse
[ X.X.X.X @ 20.08.2005. 21:01 ] @
Prijateljev sajt je :
www.the-ramp.org
eto pa vidi pa mi onda mos objasnit u cemu je stvar??
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.