[ nesha70b @ 18.08.2005. 12:53 ] @
Vec duze vreme pokusavam da nadjem pravi nacin da zapocnem trgovinu putem interneta. Dosta sam obilazio ovaj i slicne forume ali nigde nisam nasao konkretnu informaciju o tome sta mi je zapravo potrebno i od cega da pocnem. Prodavao bih za pocetak usluge (download, software, e-books....). Moja prva ideja je bila da otvorim offshore kompaniju i racun na ime iste, pa preko nje da regulisem sve u vezi sajta i merchant accounta. Da li je ovo pravi nacin? Ako jeste, da li neko zna odredjenu pouzdanu i povoljnu firmu koja se bavi zakupom offshore kompanija? Isto tako zanima me i da li bi mi zavrsavala posao kompanija sa ogranicenom odgovornoscu (LLC) ili samo IBC. Unapred Hvala.
[ McKracken @ 18.08.2005. 13:09 ] @
LLC ili LTD je pravo resenje vecine problema koje meuci nase e-preduzetnike.

Ako zelis firmu u US, onda je veoma pouzdan provajder www.corporate.com
[ Slobodan Miskovic @ 18.08.2005. 13:35 ] @
http://www.offshore-services.biz/ -----> sve sto ti treba
[ psu43npv @ 18.08.2005. 21:11 ] @
www.pixelwebstudio.co.yu >>> Sve sto je potrebno da se otvori i registruje ne samo firma nego sve usluge.[Ovu poruku je menjao psu43npv dana 18.08.2005. u 22:20 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao psu43npv dana 18.08.2005. u 23:49 GMT+1]
[ Slobodan Miskovic @ 18.08.2005. 21:14 ] @
Ovaj pixel studio izgleda preprodaje usluge thetaworld kompanije....
[ psu43npv @ 18.08.2005. 22:53 ] @
STELLANOVA

PixelWebStudio je licencirani zastupnik Thetaworld kompanije i usluga za podrucje Srbije i Crne Gore sto se sve moze kod njih proveriti, sve usluge i cene bez ikakvih odstupanja su iste kao i kod njih.
[Ovu poruku je menjao psu43npv dana 18.08.2005. u 23:55 GMT+1]
[ lazam1 @ 25.12.2005. 10:15 ] @
Posetite www.offshore.co.yu, mozete naci vise informacija o ovoj temi ...
[ Thetaworld @ 29.12.2005. 16:58 ] @
Citat:
psu43npv

STELLANOVA

PixelWebStudio je licencirani zastupnik Thetaworld kompanije i usluga za podrucje Srbije i Crne Gore sto se sve moze kod njih proveriti, sve usluge i cene bez ikakvih odstupanja su iste kao i kod njih.Definitivno niste "licencirani zastupnik" naše kompanije, niste potpisali ugovor i radite neprimjereno standardima poslovanja, predstavljate se prema tome lažno. Zvanično upozorenje:

http://www.offshore-services.b...luge/corporate-advisories.html
[ Bojan Zivanovic @ 22.01.2006. 02:16 ] @
www.bizorigin.com
Jeftini, a odlicni...
[ exceptic @ 14.08.2006. 01:26 ] @
Da li je istina da je zakonom zabranjeno da drzavljanin SCG otvori firmu u inostranstvu?
[ pctel @ 14.08.2006. 10:11 ] @
@exceptic
Nije. Zakonom je zabranjeno otvaranje privatnih racuna u inostranstvu ali pola Srbije ima nekakav racun napolju pa jos nisam cuo da je neko zbog toga otisao u zatvor.
[ exceptic @ 14.08.2006. 18:48 ] @
Hvala na odgovoru.

Imam jos jedno pitanje. Posto je u pitanju UK limited kompanija (Private limited company limited by shares) sledece pitanje bi bilo da li postoji bilo kakva zakonska prepreka da se akcije Limited kompanije kupe. Po otvaranju private limited kompanije akcije ne postaju automatski svojina onoga koji je otvorio firmu (vlasnika), nego su one vlasnistvo kompanije pa se naknadno trebaju kupiti. Bilo bi dobro da neki pravnik (specijalizovan za spoljnju trgovinu ;) odgovori na ovo pitanje, ili ako neko zna kome bih mogao da se obratim za ovo pitanje...
[ Slobodan Miskovic @ 14.08.2006. 18:58 ] @
Citat:
Da li je istina da je zakonom zabranjeno da drzavljanin SCG otvori firmu u inostranstvu?


Zabrenjeno je samo da gradjani Srbije koji imaju prijavljen boravak ovde imaju racun u inostranstvu.
[ e-Marko @ 23.11.2006. 12:25 ] @
Da li neko može iz iskustva da mi kaže da li je bolje da se otvori klasična korporacija ili LLC?

Hvala.
[ Marko Bijelic @ 23.11.2006. 12:38 ] @
Koliko se sjećam, stranci u USA mogu da otvore samo LLC.
[ Ivan Dimkovic @ 23.11.2006. 12:59 ] @
Stranci u USA mogu da otvore i klasicnu korporaciju.

LLC je isplativija sa stanovista oporezivanja jer ako su njeni vlasnici stranci - moguce je osloboditi se korporativnog poreza. Medjutim, ako se planira ubacivanje jos deonicara ili trazenje investicionog kapitala, korporacija je obicno bolja jer je investitori mnogo bolje razumeju.
[ e-Marko @ 24.11.2006. 08:47 ] @
OK,

ali zanima me ukoliko otvorim off-shore kompaniju u USA (Delaware), a pri tom račun otvorim u nekoj EU zemlji, da li sa klasičnom korporacijom moram da plaćam poreze u USA?
Mene jedino zanima da kupujem od USA firmi ali ništa da ne prodajem tamo tako da neću praviti prihode na tlu USA.
Da li u toj varijanti plaćam neke poreze u USA? Pitam jer je mnogo jeftinije registrovati klasičnu korporaciju od LCC.

Hvala unapred za svaku pomoć !

[ Thetaworld @ 19.02.2007. 06:27 ] @
S.A.D. preduzeća nisu offshore preduzeća. Karakteristika offshore preduzeća je obično da nije potrebno predavati izvještaje na kraju godine, knjigovodstvo može da se vodi na način kako to propišu direktori ili opunomoćene osobe i nije potrebno predavati niti uraditi revizorsku kontrolu, a obično se plaća fiksirani porez. Offshore preduzeća se osnivaju u Panami, na Maršalskim ostrvima, Samoi, Karibima i mnogim zemljama u svijetu. Jedna od čestih karakteristika je zabrana offshore preduzeća da posluje u zemlji u kojoj je osnovano. To može nekada da bude problem i zavisi od zemlje gdje se nalazi direktor. Vrlo je bitno da se poštuju zakoni obe zemlje, kako vlastite tako i te zemlje gdje se preduzeće nalazi. Nepoštivanjem zakona, biznismen se dovodi u gore situaciju nego što je bio, ako otvara offshore preduzeće ne obazirući se na lokalne zakone.

Naša definicija za offshore:
http://www.poslovne-usluge.com...world-definicija-offshore.html

S.A.D. preduzeća i druga pravna lica mogu da budu na primjer:

- korporacija (engl. corporation), obično ima nastavak INC. INCORPORATED, CORPORATION, CORP.

- dioničko društvo sa ograničenom odgovornosti, (engl. LIMITED LIABILITY COMPANY), obično ima nastavak L.L.C, L.C, LIMITED COMPANY, itd.

- neprofitna korporacija u kojoj nema vlasnika, obično u humanitarne svrhe, ali je moguće dobivati plate iz takvog preduzeća.

Svako S.A.D. preduzeće je obavezno da vodi dokumente preduzeća, knjigovodstvo i da plaća poreze. Porezi se plaćaju bez obzira ako se preduzeće vodi iz Srbije.

Korporacija je pravno lice i plaća porez u svoje ime, pravi se porezni izvještaj za korporaciju i plaćaju se kako državni porezi tako i federalni porezi. Državni porezi su vrlo različiti od države do države, tako u Kaliforniji svako preduzeće plaća US $800 prvo kao licencu za poslovanje, dok u nekim državama kao u Wyomingu se plaća samo US $50 kao minimalni porez na kapital preduzeća. Korporacija ima vlasnike, kojima pripadaju dionice u preduzeću Dioničari glasaju i biraju direktore, a direktori vode preduzeće i biraju dalje službenike ili zaposlene. Vlasnici imaju ograničenu odgovornost za plaćanje dugova i obaveza preduzeća samo do sume do koje vrijede akcije koje posjeduju. Ako su akcije plaćene, nema daljne odgovornosti. Direktori ne odgovaraju svojom imovinom za dugove i obaveze korporacije.

L.L.C. preduzeće u S.A.D. se može računati isto kao korporacija, ako to menadžeri tako odrede i onda se oporezuje isto kao korporacija u svoje ime. Ali postoji i mogućnost koja se automatsi nudi, a to je da se to preduzeće oporezuje kao partnerstvo. Vlasnici imaju udio u preduzeću, mogu da vode preduzeće ili mogu da izaberu menadžere koji će da vode preduzeće. Njihova ograničena odgovornost je samo do visine udjela koji su obećali. Ako je taj udio uplaćen u preduzeće, oni dalje ne odgovaraju za obaveze ili dugove tog preduzeća, već preduzeće svojom imovinom. U porezne svrhe mnogi biraju da se L.L.C. vodi kao partnerstvo, a partnerstvo se ne oporezuje na nivou preduzeća, već na nivou partnera. Znači sva se dobit na kraju godine automatski pripiše "partnerima", koji su vlasnici. Ako su vlasnici S.A.D. korporacije, onda se ta dobit oporezuje u njihovim poreznim izvještajima. Ako su vlasnici strana preduzeća, onda se oporezuje samo ona dobit ostvarena na teritoriji S.A.D., a isti je slučaj za strana fizička lica. Znači ako državljanin Srbije posjeduje i radi sa L.L.C. preduzećem u S.A.D. i tamo prodaje usluge, taj dio dobiti unutar S.A.D. mora da se oporezuje. Dobit koja se ostvari izvan S.A.D. se ne mora oporezivati u S.A.D.

Da li su vlasnici L.L.C. preduzeća stranci ili ne, to ne igra nikakvu ulogu, jer se na isti način oporezuju S.A.D. rezidenti.

Da li stranci mogu da osnuju preduzeće u S.A.D.? Da, u većini slučajeva. Neke vrste preduzeća se ne mogu osnovati ili posjedovati ako nema su-vlasnika koji su S.A.D. fizička lica, ali je odgovor skoro uvijek DA, isto tako S.A.D. državljani mogu da posjeduju preduzeća u Srbiji.

Mnogi se zalete i otvore preduzeće u S.A.D. čitajući web sajtove koji su upućeni S.A.D. državljanima. Pri tome zaborave jednu važnu stvar, a to je da na web sajtu pišu pojmovi koji bi trebali biti jasni S.A.D. državljanima, a ne strancima. Tako npr. na web sajtu može da piše da se recimo u Delaware ili Wyomingu ne plaća mnogo ili uopšte nikakav porez na dobit preduzeća. To je tačno, ali se to odnosi samo na državu u kojoj je osnovanu. Na federalnom nivou, svako preduzeće mora da preda i porezni izvještaj i plaća poreze ako je prešlo određene sume. Za L.L.C. preduzeća vlasnici onda plaćaju na federalnom nivou lične poreze i moraju da predaju lični porezni izvještaj. S.A.D. preduzeća nisu "offshore" preduzeća.

Rezident u Srbiji je onda obavezan da prijavi dobit, zavisno od visine, u svojoj zemlji i da u svojoj zemlji oporezuje tu ličnu dobit ili lični dohodak. Jedan od razlog što se dobit partnera ili vlasnika S.A.D. ne oporezuje je upravo taj da između dvije zemlje postoji ugovor da se dohodak ne oporezuje duplo. Tako svi podaci ostaju u S.A.D. i ko ne vodi računa da prijavi taj dohodak, rizikuje kazne u svojoj zemlji više godina poslije takvog slučaja.

Postoji naravno mogućnost i kompletno zakonite strukture i mnogih ekonomskih prednosti, ali se takva mogućnost ne zasniva na posjedovanju stranog preduzeća i sakrivanju te činjenice u svrhu izbjegavanja poreza.

Koje se preduzeće više isplati?

Korporacija se oporezuje po stopama za korporacije, dok se L.L.C. može oporezivati po stopama za fizička lica; a dalje zavisi od toga kako će se poslovati i koji će troškovi da se pokažu u toku godine, prema tome nije moguće dati uopšten savjet koje bi preduzeće bilo bolje, već se to treba isplanirati na vrijeme.UK limited kompanija
-------------------
http://www.poslovne-usluge.com...irme/osnivanje-evropske-firme/

UK limited kompanija se osniva tako što je posjeduju dioničari, prema tome uvijek ima nekog svog vlasnika i kompanija ne može da posjeduje svoje dionice. Po otvaranju UK LIMITED kompanije, mora da se zna unaprijed ko će da bude vlasnik i koliko će dionica taj vlasnik da ima i u kojem iznosu i odmah se smatra da te dionice pripadaju vlasniku. Početni kapital može da bude i 1 EUR, to nije bitno, a vlasnik ne mora da uplati taj kapital, ali se smatra onda obaveznim do visine tog obećanog kapitala da odgovara za obaveze i dugove preduzeća. Visina tog uplaćenog kapitala predstavlja njegovu ograničenu (LIMITED) odgovornost.

Ne preporučuje se otvaranje preduzeća sa 1 EUR ili nekim vrlo smiješnim ciframa, radi imidža preduzeća, ali je naravno moguće početi sa 200 EUR ili 1000 EUR.


Bankovni račun za fizička lica u Srbiji
-----------------------------------
http://www.poslovne-usluge.com/bankovni-racun-bankarski-racun/

Po starom zakonu od Koštunice iz 2002. godine bilo je zabranjeno imati bankovni račun u inostranstvu za rezidente fizička lica, ali po novom zakonu 62/06 o Deviznom poslovanju, nisam takav član uspio da nađem.

[ ljcakic @ 01.05.2007. 14:39 ] @
Da dozvoljeno je.

I to skoro.
[ europedesign @ 01.05.2007. 23:32 ] @
otvaranje preduzeca u USA nije nikakav problem. problem je sto ono potpuno neupotrebljivo bez bankovnog racuna u Americi . A bankovni racun ne mozete imati. Naravno morarte placati sertifikovanog agenta , knjigovodju , poreze i licence za obavljanje posla u svakoj Americkoj drzavi u kojoj zelite da radite ( posebno ) i federalnu taksu naravno. Ali nista vam to ne vredi jer posle Busovog "patriotskog Akta" ne mozete imati racun u americkoj banci. Jedino resenje je da zaposlite nekoga da bude direktor i da bude odgovoran za racun u banci ( isplate , uplate...) . Vi naravno ne mozete nista sa racunom sopstvene firme. kad se sve sabere i oduzme preporucujem va stari dobri DOO ili agenciju. Ionako niko ovde ne zaradjuje od Weba toliko da mu je potrebno da pere porez. I ne nasedajte na price kojekavih agencija za otvaranje firmi u USA. NI JEDNA VAM NE MOZE OTVORITI USA BANK ACCOUNT ! Mozete imati racun van USA ali onda zaboravite na PayPal , USA trziste , i normalnost u poslovanju.
Da , ne pomaze cak ni da licno odletite u USA.
Sto se tice racuna fizickih lica u USA stvari stoje jos gore.
Dakle nas zakon sada dozvoljava posedovanje racuna u inostranstvu u nekim retkim situacijama ( mozete procitati u kojim na sajtu NBS ) , ali sto se tice USA , mrka kapa.
[ Thetaworld @ 02.05.2007. 11:57 ] @
Citat:

otvaranje preduzeca u USA nije nikakav problem. problem je sto ono potpuno neupotrebljivo bez bankovnog racuna u Americi . A bankovni racun ne mozete imati. Naravno morarte placati sertifikovanog agenta , knjigovodju , poreze i licence za obavljanje posla u svakoj Americkoj drzavi u kojoj zelite da radite ( posebno ) i federalnu taksu naravno. Ali nista vam to ne vredi jer posle Busovog "patriotskog Akta" ne mozete imati racun u americkoj banci. Jedino resenje je da zaposlite nekoga da bude direktor i da bude odgovoran za racun u banci ( isplate , uplate...) . Vi naravno ne mozete nista sa racunom sopstvene firme. kad se sve sabere i oduzme preporucujem va stari dobri DOO ili agenciju. Ionako niko ovde ne zaradjuje od Weba toliko da mu je potrebno da pere porez. I ne nasedajte na price kojekavih agencija za otvaranje firmi u USA. NI JEDNA VAM NE MOZE OTVORITI USA BANK ACCOUNT ! Mozete imati racun van USA ali onda zaboravite na PayPal , USA trziste , i normalnost u poslovanju.
Da , ne pomaze cak ni da licno odletite u USA.
Sto se tice racuna fizickih lica u USA stvari stoje jos gore.
Dakle nas zakon sada dozvoljava posedovanje racuna u inostranstvu u nekim retkim situacijama ( mozete procitati u kojim na sajtu NBS ) , ali sto se tice USA , mrka kapa.


Sa kojom samo drskosti tako sigurno izlažeš kako ne može ovo i ne može ono. Ne upotrebljavaš niti činjenice niti si lično pričao sa bankama u S.A.D. niti si naveo neke reference.

1. U tom poslu pomaganja osobama i preduzećima da otvore račun u S.A.D. radim već godinama. Imam kontakt podatke od mnogo raznih banki u S.A.D. i otvorio sam masu računa za klijente širom svijeta, počevši od Indije i Pakistana, pa do južne Afrike, Venecuele i raznih drugih "vrlo čudnih" zemalja, za klijente koji nisu dolazili u S.A.D., za njihova strana preduzeća i za njihova S.A.D. preduzeća.

2. Bankovni račun za S.A.D. preduzeće, za građane Srbije, mogu lako da obezbjedim tako što sa partnerskom bankom napravimo VISA karticu na koju novac može da se prima, znači bankovni broj računa i routing broj i VISA kartica sa kojom se novac diže. Od osam raznih riješenja ovo je riješenje najbrže za sve koji žele da pime novac i da podignu sa VISA karticom. Za povećano korištenje računa napravimo onda bankovni račun bez ograničenja za sve vrste transakcija, ne samo primanje već i slanje. Zavisno od pozicije klijenta ili preduzeća, preporučujemo banku i riješenje koje odgovara takvom klijentu.

3. Agent u S.A.D ne mora da bude "sertifikovan" i ne znam uopšte šta to znači, inače usluga agenta je skoro uvijek uključena u cijenu formiranja preduzeća. Svako lice ili preduzeće u S.A.D. može da bude rezidentni agent.

4. Knjigovođu se ne mora imati naravno, ali ko hoće može. Knjigovodstvo se mora raditi, ali to nije komplikovano i može i na kraju godine da se uradi. Preduzeća u S.A.D. neće se kontrolisati ako su klijenti izvan S.A.D., ali to je vjerovatnoća, a ne činjenica.

5. Porezi se moraju plaćati zavisno od načina poslovanja, prodaje, a u mnogim slučajevima se mogu izbjeći do NULE.

6. Licence nisu potrebne za obavljanje poslova u bilo kojoj državi S.A.D. osim ako se radi o struci kao medicinska ili bankarska ili druga koja je ograničena. Preduzeća nemaju nikakva ograničenja što se tiče obavljanja poslova i naplaćivanja iz bilo koje države u S.A.D. niti u svijetu.

7. Pričaš gluposti o "Bush-ovom patriotskom aktu", jer taj pravilnik ili "zakon" NE ZABRANJUJE NIKOME IZVAN SAD DA IMA BANKOVNI RAČUN U SAD, već reguliše na koji način banke moraju da osiguraju identitet osobe ili preduzeća. Svaka banka u Srbiji je što se tiče utvrđivanja identiteta klijenta bila na boljem standardu nego SAD banke prije tog akta, jer su otvarali račune i bez kopije lične karte ili pasoša. To nije ništa neuobičajeno, jer na taj način se od davnina računi otvaraju, znači na osnovu adrese ili drugog manje važnog dokumenta se mogao račun otvoriti. Patriot Act sad samo reguliše da banke moraju da utvrde identitet i to na način koji se ne razlikuje mnogo od načina kako se račun otvara u Srbiji i opet je to način koji zahtijeva manje dokumenata nego neka banka u Evropi.

8. Čak i kad se direktor u SAD zaposli da kontroliše račun i onda je moguće da vlasnik računa takav račun kompletno kontroliše, pričaš gluposti. U SAD su korporacije pravna lica i konačni vlasnici računa, jedna osoba može da bude potpisnik, ali preduzeće može bilo kome da napravi punomoć da kontroliše račun koji je otvorila prva osoba u ime preduzeća i mnoge banke to isto pravilo regulišu u svom ugovoru, da prvi potpisnik može da ovlasti druge i da će sve transakcije da se računaju kao da je to uradio prvi potpisnik.

9. I ne koristi generalizaciju, pojma nemaš ko ovde koliko zarađuje od weba da možeš da postavljaš tako naivne izjave.

10. Račun u SAD se može otvoriti bez obzira gdje se klijent nalazi. Što je namjera ozbiljnija, to se lakše sprovodi.

11. Mrka kapa ovde si ti i ko te sluša, može s tobom zajedno pod kapu.
[ europedesign @ 04.05.2007. 19:37 ] @
Ne znam sto si izgubio zivce ?
Ako mozes to sto tvrdis da mozes, onda verovatno nemas razloga za brigu. Sigurno si ultra bogat ...Posto drugi niko to ne moze.
Dakle jos jednom jasno i glasno : RECI OVIM LJUDIMA ZASTO NE MOZES DA IM OTVORIS CORPORATE ILI PERSONAL BANK ACCOUNT u USA???

Zasto muljas sa nekim visa karticama , uplate isplate.

Prestanite da varate ove ljude.
Posle busovog patriotskog akta nemoguce je otvoriti racun osim u specijalnim situacijama.
Licno sam probao da pomognem prijateljima , da licno razgovaram sa predstavnicima banaka , ali oni jednostavno to ne smeju da rade vise. Kazne su ogromne.
Ako ti mozes svaka ti cast.
Pogotovo pravi racun u nekoj normalnoj banci.

Sto se licence tice ona se mora imati za obavljanje gotovo svih delatnosti . Za online posao ukoliko nije ukjucena fizicka roba dovoljna je federalna licenca.
Sto se agenta tice on mora da bude sertifikovan i MORATE ga placati dragi zemljaci...svake godine ...godinu za godinu .Ili da zaposlite nekoga ko je rezident i ko ce biti za ovo odgovoran.

Sto se Racunovodstva tice ono u USA mora da se vodi. Ne znam samo ko ce uraditi zavrsni obracun ......... ti mozda ?

I sve to bez ikakve papirologije , poreskih brojeva , dokumenata, provere identiteta , cekanja na IRS......
hehe ....to mozes da pricas ljudima koji nemaju pojma o ovome.
Jedino resenje je zaposliti nekog rezidenta da za vasu firmu otvori racun .Ali vas potpis NECE biti deponovan . Samo on ce biti odgovoran i ovlascen da raspolaze racunom.
Nema veze sto je firma vasa.

Samo javno reci da li svoje usluge naplacujes posle ili pre izvrsene usluge otvaranja racuna ????
Ako naplacujes posle izvrsene usluge , kada klijent dobije svoj racun , cekovnu knjizicu i kartice...povlacim sve sto sam rekao.
[ Thetaworld @ 05.05.2007. 13:42 ] @
Citat:
Ne znam sto si izgubio zivce ?
Ako mozes to sto tvrdis da mozes, onda verovatno nemas razloga za brigu. Sigurno si ultra bogat ...Posto drugi niko to ne moze.
Dakle jos jednom jasno i glasno : RECI OVIM LJUDIMA ZASTO NE MOZES DA IM OTVORIS CORPORATE ILI PERSONAL BANK ACCOUNT u USA???


Ne znam kome se obraćaš što se tiče gubljenja živaca, pijuckam i pišem, skroz smireno i gledam kako pričaš neistinu, vjerovatno nikad u životu nisi pročitao US patriot act. Ako znaš engleski pročitaj malo ovde: http://www.thetaworld.biz/2005...s-seeking-for-us-bank-account/

Naime US patriot act nigdje ne definiše da je zabranjeno nekom otvoriti bankovni račun u USA, već definiše kako US banke trebaju da identifikuju i osiguraju idenntitet osobe ili banaka koje u US otvaraju račune.

Evo ovde ti je US patriot act: http://www.epic.org/privacy/terrorism/hr3162.html ako tu unutra piše da je "zabranjeno" kako ti to kažeš, tj. da je nemoguće, eto imaš šansu da pokažeš i da se izvučeš iz sve te brljavštine što pišeš bez činjenica. Pazi mi smo članak napisali 22. aprila 2005, ti se sad javljaš u Maju 2007. Radim sa informacijama i to sa detaljnim informacijama.

Citat:

Posle busovog patriotskog akta nemoguce je otvoriti racun osim u specijalnim situacijama.
Licno sam probao da pomognem prijateljima , da licno razgovaram sa predstavnicima banaka , ali oni jednostavno to ne smeju da rade vise. Kazne su ogromne.
Ako ti mozes svaka ti cast.


Još jednom da napomenem, pročitaj sekciju 312, da razumiješ na šta se US patriot act odnosi, znači na identifikaciju klijenta i stranih banaka što otvore račun u USA, a nije zabranjeno da klijenti imaju bankovni račun. Čak piše na engleskom:

MINIMUM STANDARDS FOR PRIVATE BANKING ACCOUNTS- If a private banking account is requested or maintained by, or on behalf of, a non-United States person, then the due diligence policies, procedures, and controls required under paragraph (1) shall, at a minimum, ensure that the financial institution takes reasonable steps--

`(A) to ascertain the identity of the nominal and beneficial owners of, and the source of funds deposited into, such account as needed to guard against money laundering and report any suspicious transactions under subsection (g); and

`(B) to conduct enhanced scrutiny of any such account that is requested or maintained by, or on behalf of, a senior foreign political figure, or any immediate family member or close associate of a senior foreign political figure that is reasonably designed to detect and report transactions that may involve the proceeds of foreign corruption.

Znači PROČITAJ malo kako piše "a non-United States persoN", znači ako neka osoba što nije US građanin, podrazumijeva se osoba što je stranac i stranac koji nema rezidenciju u USA, želi da otvori račun, onda piše da banka mora da osigura identitet osobe i da se zna da je novac iz čistog porijekla i da se sumnjive transakcije prijavljuju. To je STANDARD svuda u svijetu, samo što je SAD bila ispod svih standarda i tamo se moglo raditi svašta bez ikakve kontrole. US patriot act ne pooštrava bankarsku politiku uopšteno, jer svaka banka u Evropi radi na isti način kako to piše u tom US patriot actu.

To su znači činjenice, imaš lijepo link od US patriot acta, imaš kratak prevod i ne piše nigdje da je zabranjeno, još se samo ekstra implicira, podrazumijeva, da je moguće otvoriti bankovni račun za ne-SAD građane. Mi non-stop otvaramo račune i to imamo direktne veze sa bankom, znači nama se predaju dokumenti, banka šalje direktno podatke o računu osobi. Možemo da otvorimo račun za fizička lica koja mogu biti iz Srbije i možemo da otvorimo račun za LLC ili corporation, za jednostavne uplate za lica iz Srbije. Kad neko ima veću firmu, može biti srpsko preduzeće, onda i za tu firmu možemo da otvorimo račun i isto tako za veću firmu koja se ne bavi digitalnim uslugama iz bilo koje zemlje. Za osobe koje imaju 50,000 dolara do 500,000 dolara da stave na račun, bez problema možemo da pomognemo za otvaranje računa.

Jedino što banke interesuje je da osiguraju identitet osobe.

Banke u USA ne mogu lako da iztreniraju svoje službenike, prema tome ako ti banka kaže da radi US patriot acta ne otvaraju račun, to nije zato što je zabranjeno, već je to zato što banke nisu istrenirale službenike da prepoznaju lične karte i pasoše iz cijelog svijeta. Takav trening je za banke skup, ali postoji.

Trening postoji već godinama i to rade institucije koje treniraju službenike banaka. Banke moraju da imaju kopije svih ličnih karti i pasoša i da znaju kako da prepoznaju falsifikate čak i po fotokopijama.

Evo odmah i činjenice, pa se ti ubij u pojam onda:
http://www.bankersonline.com/s...oduct_info.php?products_id=958

Isti trening CD-ROM se pravi svake godine i obnavlja se svake godine da bude ažuran.

Citat:

Pogotovo pravi racun u nekoj normalnoj banci.


Sve su to "pravi računi" u "normalnim bankama" koje su osigurane kod FDIC na sumu od 100,000 dolara u slučaju konkursa, znači sve po standardu.

Citat:

Sto se licence tice ona se mora imati za obavljanje gotovo svih delatnosti .


Bez veze pričaš gluposti. Kad se formira preduzeće u statutu odmah piše da može da radi sve vrste poslova, samo ne bankarske, osiguravajuće i druge za koje je potrebna licenca. Pričaš gluposti, ne postavljaš činjenice.

US preduzeća mogu da rade sve vrste poslova, eskport import i sve vrste trgovine, i kad je preduzeće formirano, od nikog se ne treba tražiti dodatan amen.

Citat:

Sto se agenta tice on mora da bude sertifikovan i MORATE ga placati dragi zemljaci...svake godine ...godinu za godinu .Ili da zaposlite nekoga ko je rezident i ko ce biti za ovo odgovoran.


Gluposti pričaš. Postavi činjenicu, tj. zakon gdje piše da agent mora biti certifikovan.

Ja znam ovu činjenicu, kao primjer postavljam Wyoming, znači zakon o rezidentnom agentu:
http://www.offshore-services.b...-business-corporation-act.html

OFFICE AND AGENT

17-16-501. Registered office and registered agent.

(ii) A registered agent, who may be:

(A) An individual who resides in this state and whose business office is identical with the registered office;

(B) A domestic corporation or not-for-profit domestic corporation whose business office is identical with the registered office; or

(C) A foreign corporation or not-for-profit foreign corporation authorized to transact business in this state whose business office is identical with the registered office.
--------

Znači rezidentan agent može da bude fizičko lice, preduzeće ili strano preduzeće sa prijavom u državi Wyoming. To je samo primjer i to je osnovni uslov za rezidentnog agenta. Naravno, podrazumijeva se da ako ste stvarno u SAD sami sebi možete biti rezidentan agent.

Eto, pade ti u vodu i ta tvrdnja kako je potrebno da agent bude "sertifikovan", jer to ne piše u zakonu, piše tačan uslov i sve što ne piše drugo nije činjenica.

Citat:

Sto se Racunovodstva tice ono u USA mora da se vodi. Ne znam samo ko ce uraditi zavrsni obracun ......... ti mozda ?


Knjigovodstvo mora da se vodi, ali ne mora da se vodi u SAD. Završni obračun je vrlo jednostavan, transakcije se upisuju u softver, bilanca se ima u svako doba i pitanje je samo od 10 minuta da se bilanca prepiše u porezne formulare. I definitivno možemo to da obradimo, u pravu si.

[ europedesign @ 06.05.2007. 00:37 ] @
"....za veću firmu koja se ne bavi digitalnim uslugama iz bilo koje zemlje. Za osobe koje imaju 50,000 dolara do 500,000 dolara da stave na račun, bez problema možemo da pomognemo za otvaranje računa."

Znaci mozete da otvorite samo pod ovim uslovima ? Znaci za racun u americkoj banci treba poloziti i do pola miliona dolara depozita ? Pa onda jos nista elektronski ne moze da se proda.....
Jedno pitanje ... zasto firma registrovana u americi ne moze nista elektronski da proda ??? Gde pise to ? .
Ovo je razlog zasto sam rekao "normalan kompanijski racun" Ovaj sigurno nije to ako me moze da se koristi kao i svaki drugi racun svake normalne kompanije.


Dakle ipak lagano dolazimo do necega.... moze racun ALI : 1) do 500 000 $ depozita ( smesna cifra ...:))
2) nista od koriscenja racuna za prodaju usluga , programa , sajtova , programiranja, dizajna...
3) ni reci o e-bankingu , cekovima,.....
4) ne radi za paypal


Ali kljucna stvar : DA LI VASE USLUGE NAPLACUJETE PRE ILI POSLE otvaranja racuna ?
Kao sto rekoh sve povlacim sto sam rekao ako uzimate novac posle uradjenog posla. Evo ja cu odmah da sa vama potpisem ugovor za svog prijatelja koji je otvorio firmu u Americi i ima ovaj problem sa racunom. Naravno placanje posle izvrsenih usluga po ugovoru.


P.S. Agent mora da se ima ako niste rezident ( neko mora biti odgovoran za kontakt sa njihovim drzavnim institucijama , i taj neko mora biti rezident i mora imati adresu u USA ). Knjigovodstvo mora da se vodi. Gde ce vam biti adresa firme ako ne uzmete agenta ??? Adresa u USA mora da se ima takodje.


[ Thetaworld @ 06.05.2007. 16:16 ] @
Citat:
"....za veću firmu koja se ne bavi digitalnim uslugama iz bilo koje zemlje. Za osobe koje imaju 50,000 dolara do 500,000 dolara da stave na račun, bez problema možemo da pomognemo za otvaranje računa."

Znaci mozete da otvorite samo pod ovim uslovima ? Znaci za racun u americkoj banci treba poloziti i do pola miliona dolara depozita ? Pa onda jos nista elektronski ne moze da se proda.....
Jedno pitanje ... zasto firma registrovana u americi ne moze nista elektronski da proda ??? Gde pise to ? .
Ovo je razlog zasto sam rekao "normalan kompanijski racun" Ovaj sigurno nije to ako me moze da se koristi kao i svaki drugi racun svake normalne kompanije.


Ovo nije mjesto za diskusiju ako si nepismen. Već sam napisao da postoje riješenja za svakoga, znači račun može da se otvori za 8 raznih ciljnih grupa, za fizička lica, za preduzeća, za preduzeća samo za primanje novca i sa VISA karticom, onda za osobe koje žele da stave 50,000 dolara na račun (private banking) i onda za osobe sa 500,000 dolara i za nekoliko drugih vrsta grupa.

Praviš se previše nerazuman (kulturno rečeno, a nekulturno se praviš glup), pa to sve izlazi izvan okvira razumne diskusije o riješenju za otvaranje računa. Postavio si na početku izjavu kako nešto nije moguće i lijepo sam ti to pokazao činjenicama i nisi sam pokazao nikakve činjenice što to opovrgavaju.

Citat:

Dakle ipak lagano dolazimo do necega.... moze racun ALI : 1) do 500 000 $ depozita ( smesna cifra ...:))
2) nista od koriscenja racuna za prodaju usluga , programa , sajtova , programiranja, dizajna...
3) ni reci o e-bankingu , cekovima,.....
4) ne radi za paypal


Opet pričaš gluposti, svaki US račun je priključen na ACH sistem (automatic clearing house) prema tome prima novac sa računa drugih preduzeća u USA, npr. od preduzeća Paypal koje šalje ACH sistemom. Uopšteno pričaš gluposti i sad to sve ispada iz okvira razumnosti.

Citat:

Ali kljucna stvar : DA LI VASE USLUGE NAPLACUJETE PRE ILI POSLE otvaranja racuna ?
Kao sto rekoh sve povlacim sto sam rekao ako uzimate novac posle uradjenog posla. Evo ja cu odmah da sa vama potpisem ugovor za svog prijatelja koji je otvorio firmu u Americi i ima ovaj problem sa racunom. Naravno placanje posle izvrsenih usluga po ugovoru.


U pravilu sve naše usluge se plaćaju UNAPRIJED. Ako račun ne bude otvoren i ako stvarno ni jedno riješenje ne funkcioniše, mi vratimo novac nazad.

Ali uvijek postoji mogućnost da napravimo uslugu i da nam poslije toga platite, to radimo po standardu, odete lijepo kod svoje banke da vam napravi Letter of Credit (kreditno pismo) da će da nam plati našu uslugu čim dokumenti od banke stignu i onda ćemo uraditi na takav način, znači putem ugovora i vašeg kreditnog pisma. Znači to je vaša stvar i vaš trošak da napravite kreditno pismo. Ali nisam zainteresovan da radim za tebe niti za tvog prijatelja, jer ako si ti taj koji daje savjete tvom prijatelju, ne želim da ispravljam krive Drine, pogledaj samo koliko si pogrešnih činjenica napisao. Mi radimo sa klijentima koji su razumni i koji su pismeni i koji mogu da čitaju i shvate to što čitaju.

I onda ono najvažnije: klijente koje poznajemo, njima pravimo usluge i unaprijed.

Citat:

P.S. Agent mora da se ima ako niste rezident ( neko mora biti odgovoran za kontakt sa njihovim drzavnim institucijama , i taj neko mora biti rezident i mora imati adresu u USA ). Knjigovodstvo mora da se vodi. Gde ce vam biti adresa firme ako ne uzmete agenta ??? Adresa u USA mora da se ima takodje.


Vidim da si nepismen, nisi pročitao šta sam ti napisao.

Kao prvo skrećeš temu sa tog što si tvrdio da agent mora da bude "sertifikovan". To nije istina i pokazano je u mom prethodnom odgovoru.

Drugo, agent služi za primanje službenih pisama od države, znači to ne mora da bude poslovna adresa, već je to službena adresa i adresa sjedišta firme. A poslovnu adresu preduzeće može da ima bilo gdje u svijetu ili u drugoj SAD državi po želji i bez ikakvih ograničenja niti licenci niti prijava u drugim državama.

Izvinjavam se na tako lošem izlaganju, ali kad vidim da ne možeš da pročitaš činjenice ili ti je možda krivo što koristim činjenice umjesto rekla-kazala, pa se ne osjećaš možda dobro, počne da izlazi izvan okvira razumne diskusije. Ti nisi ovde postavio pitanje KAKO DA SE URADI NEŠTO? već si postavio negativne izjave KAKO TO NEŠTO NE MOŽE DA SE URADI. Radim u tom poslu otvaranja račun i opovrgnuo sam činjenice koje si ti pisao kako nije moguće otvoriti bankovni račun u SAD. Umjesto da kažeš, aha, nisam znao da to tako piše u US patriot act, aha, meni su rekli na tom websajtu drugačije i navedeš websajt i izvore tvojih podataka, ti se ovde svađaš i okrećeš temu kao da nisi ništa ni napisao. Budi malo fer.