[ peromalosutra @ 19.08.2005. 10:30 ] @
Odmah po paljenju računara, a da nisam pokrenuo ni jedan program RAM mi skoči na 200 MB. Imam instaliran kasperski antivirus, međutim ovo mi se dešava odkako sam umrežio svoj i još jedan računar preko ETHERNETA. Računar se i otežano pali (oko 2 minute), a radio sam clean instalaciju windowsa prije nekih mjesec dana.

Evo nekih podataka o sistemu:

CPU: AMD Athlon 2200+ na 1.8 GHz
RAM: 256 MB
HDD: 40 Gb, na C particiji 2.74 Gb slobodno

Disk sam defregmentirao sa "speed disk" opciom koja dolazi uz Kasperski antivirus, ali to je samo neznatno ubrzalo podizanje sistema. I da, kasperski je uredno update-ovan.

[ xxxrugby @ 19.08.2005. 22:03 ] @
Hmmm mozda cu sad dobit hrpu po glavi.
Al ja bi rekao samo ovo
kaspersky i SP2. Cuo sam za mnogo problema.!!!

Ne ulazim u nikakve rasprave.!

Symantec Corporate Edition ti radi ko beba provjereno cak i na 333Mhz.!
[ Pici man @ 19.08.2005. 23:35 ] @
Jeb'ga "PEro" da si kojim slučajem na totalno novoj XP Pro instalaciji "ubacio" i rec'mo Pandu Antivirus Platinum 2005, RAM bi ti skocio na 350 MB bez kao što reče pokretanja i jedne aplikacije. :-(
Ma cudo su ovi novi antivirusni programi :-)

Pogledaj nije zgore šta ti se sve diže automatski: Run/msconfig/startup, mozda se stvarno nesto i uvuklo od zlotvora!
[ corttex @ 20.08.2005. 10:11 ] @
Kaspersky i Speed Disk????
Da nisi mislio Norton i Speed Disk.
[ peromalosutra @ 20.08.2005. 10:23 ] @
Citat:
Kaspersky i Speed Disk????
Da nisi mislio Norton i Speed Disk.

Izvinjavam se ljudi, u brzini sam napisao Kasperski, nešto mi se motao po glavi, mislio sam na Norton antivirus.... jbg.

Ali upratio sam ovo: sistem se digne normalno, u task manager-u vidim da koristi cca 120 MB RAM-a. A onda odjednom sve stane na desetak sekundi, sistem "kao da nešto učitava" a zatim mi RAM skoči na 190-200 MB. E sad, poenta je da mi se ikonica lokalne mreže (u task bar-u) pojavi tek nakon ovog učitavanja, a dotad je nije bilo. Dakle, sigurno je nešto povezano sa LAN mrežom, sad ću izvući mrežni kabl da vidim kakva će onda biti situacija.
[ zilenk @ 21.08.2005. 21:59 ] @
Jesi li ga izvuko?
[ peromalosutra @ 21.08.2005. 23:10 ] @
Pa jesam. I kad je izvučen sve je u redu, sistem se u savršeno razumnom vremenu podigne. A isti ovaj problem ima i drugi raučnar koji je spojen na moj. Uzgred rečeno, na oba računara sam radio clean instalaciju windowsa isti dan, i od početka sam imao uključen firewall i Norton, a moj kompjuter jedini u "mreži" ima internet konekciju. Nortonove definicije sam juče skinuo, i skeniranjem sistema nisam našao nikakav virus.

ZAKLJUČAK: Presjeći mrežni kabl.
[ firelord @ 22.08.2005. 12:06 ] @
Mozda bi pomoglo da sasvim iskljucis "Security Center" u "Services" i DEP ("Data Execution Prevention": u boot.ini ubacis noxecute=alwaysoff) i, naravno, Norton najveci "bloat" od svega gore navedenog.
[ Mladen_Perisic @ 25.08.2005. 13:39 ] @
Koristim PCillin 2005 jer mi se sa Nortonom desavala APSOLUTNO ISTA stvar. Krivac je: FIREWALL, ili bolje reći, neka svađa između Norton Firewalla i Windowsovog........ Provjereno je to u pitanju........... Mijenjaj firewall........... Mada, sad i da makneš Nortonov, problem će MOŽDA ostati...... Ne znam, vijeruj mi......
[ Bic_Bozji @ 25.08.2005. 15:07 ] @
Probaj sa iskljucivanjem svih FIREWALL-ova a ako ti i to ne pomogne probaj sa ovim
1.
Idi u Control Panel>Administrative Tools>Services
2.
Pronađi Background Intelligent Transfer Service i isključi ga (stop) i podesi mu start opciju na Disabled.
3.
Restartuj računar.
[ milos 2 @ 17.08.2007. 13:27 ] @
i probaj da instaliras NOD32 on uopste ne usporava rad racunara
[ MirzaSila @ 20.08.2007. 13:24 ] @
Pa koji ti proces vuce najvise RAMA.
[ boban779 @ 20.08.2007. 14:15 ] @
Citat:
milos 2: i probaj da instaliras NOD32 on uopste ne usporava rad racunara

Nit' usporava racunar, nit' pronalazi viruse. Veselo!
Resenje za anti virus aplikaciju je AVG. Koristi resurse kao i NOD32 a ubija insekte kao Kaspersky.
Poz!

[Ovu poruku je menjao boban779 dana 20.08.2007. u 20:03 GMT+1]