[ dadodado @ 20.08.2005. 18:30 ] @
moze jedno pitanjce. da li se moze spojiti sistem 5.1 na ovaj model dvd-a, posto on ima izlaz za 5.1(tj. bez resivera). laik sam u ovom. Da li bi to radilo posto dvd nema mogucnost poglasavanja zvuka. barem to nisam vidjeo.
[ Styxx @ 21.08.2005. 00:31 ] @
Može.
Ja sam spojio doduše 585 na svoj logitech z-5300 sistem za PC, imam 5.1 zvuk.
Baš sam tražio dvd player sa 6 analognih audio izlaza, da (ne daj bože!) kupujem neki dolby digital receiver.
Jedino je loše ono što si ti spomenuo - nemam daljinski za glasnoću, niti ga ima dvd player.

[ dadodado @ 21.08.2005. 09:43 ] @
toga sam se i bojao. sad ne znam sta je bolje prvo uzimati zvucnike ili resiver. i jos jedno pitanje. jel bolje uzeti malo skuplji resiver i jeftinije zvucnike il obrnuto.
[ Styxx @ 21.08.2005. 10:47 ] @
To što nemaš daljinski za glasnoću možda i nije toliko bitno.
Ja sam već imao zvučnike za PC koji imaju THX certifikat i ne manjka im ni snage. Imaju vrlo dobar zvuk (pročitaj testove i reviewe po internetu) koji mene zadovoljava. Nisam neki freak za gledanje filmova.
Nisam imao izbora nego da kupim Pioneer DV585A DVD player.
Čak sam na njih priključio istodobno i PC i DVD player, pomoću tri kabela L/D chinch------>3,5 mm audio stereo.
Ubio sam 2 muhe jednim udarcem za minimalni novac.

Ne znam šta ti je bitno : PC ili DVD.
Ako je DVD o gledanje filmova u 5.1 dolby digital i DTS, kupuj receiver, zvučnike i player neovisno.
Osnovno pravilo: bez snage nema "grmljavine" u filmovima. Izbjegavaj jeftina kućna kina tipa "jashikita" i sl.
[ dadodado @ 21.08.2005. 15:36 ] @
ma bitniji mi je dvd. Pc je samo za zezanciju. Puno hvala na odgovoru. Sad idem sibati po netu da vidim gdje imaju dobri prijedlozi. Mislim potrositi oko 500 € za oboje (5.1 sistem i resiver). Ima li kakih prijedloga. Normalno od malo boljih firmi. Jel ipak njima vise vjerujem.
[ acabgd @ 06.09.2005. 21:19 ] @
Kako si zadovoljan sa 585? Koji firmware imas i da li bi danas kupovao nesto drugo ili bi opet uzeo njega?

Planiram da uzmem nesto i 585 mi se trenutno cini kao najlogicniji izbor, pa bi svaki savet bio dobrodosao.

Hvala!
[ dadodado @ 08.09.2005. 11:27 ] @
nemam 585, vec 575. Nemam sta reci odlican je. Cita sve zivo. Ni komp mi nece neke dvd-ove pokrenuti a on pici po svem zivom. Da uzimao bih ga opet da kupujem. Sad pokusavam smisliti sta uzeti za ozvucenje.
[ Styxx @ 10.09.2005. 01:10 ] @
Ja sam zadovoljan sa 585.
Jedino me smeta daljinski. kada ga držišna stolu i stisneš dugme sa strane, on se izvrne jer mu je baza (donja strana) uža od gornje.
Stvarno čita sve žive formate. Ima sve žive izlaze na zadnjoj strani.
[ Sinbad_Crush @ 25.09.2005. 09:04 ] @
Genious SW-5.1 home theater najbolji su kostaju 120€ , u drvenim kutijama su ,a samo subwoofer ima 120w rms pa ti vidi, odi do neke radnje da ti puste da ih cujes , na kompjuteru se cuju odlicno a na DVD-ju duplo bolje , ako zelis da osetis svaki zvuk filma uzmi ove zvucnjake.