[ WareWolf @ 24.08.2005. 13:42 ] @
Da li je neko radio sa DevExpress QuantumGrid-om i lokalizacijom. Za verziju 4 help je dosta siromašan a na sajtu nisam našao upotrebljiv odgovor. Ako neko zna neka piše... Scary WareWolf |
[ WareWolf @ 24.08.2005. 13:42 ] @
[ WareWolf @ 30.08.2005. 22:09 ] @
Nađeno rešenje...
Ako nekoga zanima, neka se javi... da ne opterećujem forum povećom porukom bez potrebe... Naravoučenije: ma koliko help izgledao siromašno u njemu sve piše, samo treba prevazići veliku programersku vrlinu: lenjost... i još veću: uradiće to već neko umesto tebe... [ obucina @ 31.08.2005. 15:46 ] @
Help za QG je sve osim siromasan. Jedan od najbolje napisanih koje sam video.
Nisam video poruku, ja bih ti rekao za cxGridStrs. [ dejanet @ 04.09.2005. 11:04 ] @
Sto se lokalizacije i Qunatum.. komp. tice , nazalost nije sve u jednom fajlu koliko se secam morao sam da jurim na vise mesta(pas fajlova).
Pozdrav. [ obucina @ 04.09.2005. 17:42 ] @
A jesi li koristio funkciju cxSetResourceString? Ima i komponenta za prevod, za verziju 5.x, ali ne bih znao da ti kazem gde da je nadjes. To je third party resenje, tj nije podrzana od strane DevExpress-a. Guglaj, naci ces...
[ WareWolf @ 12.09.2005. 09:18 ] @
Treba u uses ubaciti cxClasses i fajlove gde su odgovarajući resourcestring-ovi:
uses cxClasses, // Tu je f-ja cxSetResourceString cxGridStrs, // Za grid .... pa onda u kodu menjati npr: cxSetResourceString(@scxGridGroupByBoxCaption, 'Ovde prevucite kolonu za grupisanje'); ... Promene se mogu videti tek u runtime-u. File-ovi (neki od njih koji su meni bili bitni) sa resourcestring-ovima su: cxLibraryStrs.pas (CX Library) cxDataConsts.pas (ExpressDataController) cxFilterControlStrs.pas (ExpressQuantumGrid filter) cxFilterConsts.pas (ExpressQuantumGrid filter operators) cxEditConsts.pas (ExpressEditors Library) cxPCConsts.pas (ExpressPageControl v2) cxExportStrs.pas (ExpressQuantumGrid export routines) cxGridPopUpMenuConsts.pas (ExpressQuantumGrid popup menus) cxGridStrs.pas (ExpressQuantumGrid) E onda treba sesti i ceo dan prevoditi, prevoditi, prevoditi...Lakši način? Hm, možda i postoji... [ nuwalli @ 13.09.2005. 15:23 ] @
imam instalaciju devExpressQuantumGridSuite5.8 za Delphi i BCB, problem je u tome kad odzipam fajlove u package direktoriju imam slijedece fajlove:
cxGridC5.bpk cxGridVCLC5.bpk dclcxGridC5.bpk dclcxGridVCLC5.bpk kada pozovem bilo koji od navedenih fajlova javlja mi da nemam *.bpi fajlove. Na forumu od Borlanda su mi rekli da iz *.bpk fajlova maknem *.bpi headere i onda probam instalirati, no nakon toga mi javlja da mi fale neki .obj fajlovi. Da li je uopce moguce instalirati komponente koje su radjene za Delphi u BCB 6. Bilo kakve sugestije koje bi mi pomogle da rijesim problem su dobrodosle. Hvala. [ dejanet @ 13.09.2005. 15:36 ] @
Instalacija ide preko setup-a(automatski), nema potrebe da instaliras rucno preko dpk ili bpk fajlova, bar ne u delphi-ju.
Pozdrav. [ nuwalli @ 13.09.2005. 15:56 ] @
Hvala na odgovoru. Stvar je u tome sto nemam originalnu verziju nego sam nasao zip fajl na DC++. Nemam bas $600 za isprobavanje komponenti, vjerujem da su odlicne i da se isplate kupit, ali jednostavno nemam toliko para trenutno.
Dal znas da li je moguce instalirati komponente izradjene za Delphi u BCB ili jos bolje neki link gdje bi se mogla skinut instalacija devExpress komponenti (znam da je ilegalno, no moram pitat). Hvala i pozdrav Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|