[ djmrky @ 25.08.2005. 10:21 ] @
kao sto moze u c++-u. Znaci treba mi promenljiva koja ce se videti u svim klasama i formama u projektu da li je to moguce izvesti u c#-u Pozdrav |
[ djmrky @ 25.08.2005. 10:21 ] @
[ dares @ 25.08.2005. 10:42 ] @
Posto je C# objektno orijentisani jezik sve promenive moraju da budu clanice neke klase. Kao zamenu za globalne promenjive mozes da koristis staticke propery-je neke klase, npr: public class AppSettings { public static string AppProperty1 = "nesto"; } Naravno, ovoj promenljivoj pristupas sa : string myVar = AppSettings.AppProperty1; Pozdrav, Dare [ Damjan S. Vujnovic @ 25.08.2005. 10:44 ] @
[ adnan78 @ 25.08.2005. 10:54 ] @
Ako je u pitanju web aplicakacija u global.asax
Code: protected void Application_Start(Object sender, EventArgs e) { Application["myProm"] = 1; } Ako je win app ja bi to ovako uradio..... U baznom namespace-u od aplikacije ubacis svoju klasu koja ce da sadrzi promjenljive koje ti trebaju Code: namespace WindowsApplication2 { /// <summary> /// Summary description for Form1. /// </summary> /// public class MojaClass { public static int mojaVar = 0; } A ne znam ni sta ce ti to uopste... globalne var bi trebao da izbjegavas... poz Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|