Citat:
binz je napisao:
ej,da li neko zna kako ide bodovanje i koliko bodova treba za ETF i tako to
Koliko bodova treba za koji fakultet (da bi upao u redovne) ne moze niko sa sigurnoscu da ti kaze. Sistem bodovanja se sastoji u tome da iz srednje skole mozes da poneses max 40 poena, a na prijemnom mozes da osvojis 60.
Saberi sve proseke (na kraju skolske godine), oduzmi ocene iz vladanja!, pomnozi sa 2 i dobices svoje bodove iz srednje skole.
Inace, mislim da je za upis na teret budzeta
neophodni minimum 51 poen.
E sada sto se tice topic-a. Ja sam prosle godine upisao FON. Ne mogu da kazem da sam zadovoljan onim sto sam u prvoj godini naucio, jer se u sklopu (jedinog informatickog) predmeta "Principi programiranja" ucio Pascal i to 2 semestra. No, ja licno nisam ni upisao ovaj fakultet da bih stekao neka enormna znanja, vec iskljucivo zbog diplome.
U sklopu druge godine, dobija se predmet "Uvod u informacione sisteme" u okviru koga se proucava Cobol. Nakon druge godine, studenti se opredeljuju koji smer zele da upisu - predpostavljam da si zainteresovan za smer "Informacioni sistemi". Treca i cetvrta godina (ovog smera), prepuna su (skoro 80%) predmeta vezanih za racunare i savremene tehnologije uopste.
Ako bas zelis mogu da post-ujem ovde i kompletan spisak svih predmeta koji se uce na svim godinama (po svim smerovima) na ovom fakultetu.
I za kraj, ukoliko si resio da se u zivotu bavis programiranjem, najvaznije od svega je da shvatis da te programiranjem nece nauciti ni jedan fakultet, vec sati sedenja i kucanja u svom omiljenom jeziku.