[ mdj300B @ 25.08.2005. 17:20 ] @
Nedavno sam napravio stereo pretpojačalo s dvije ECC 82 cjevi za svaki kanal i zadovoljan sam zvukom. Ali imam problem kod napajanja koje je okruglo 320V. Problem je u tome što se nikako ne mogu riješiti BRUJANJA. Neznam ni sam koliko sam filtera i kondenzatora stavio u napajanje a da na kraju nisam dobio zadovoljavajući rezultat. Do duše brujanje sam uspio smanjiti na neku razinu ali to još nije dovoljno. Što se tiče grijanja cjevi, napajanje je iz automobilskog akumulatora 72 ampersata, tako da je brujanje s te strane nemoguće. Predpojačalo troši snagu od samo 5W pa mislim da nebi trebalo bit teško napraviti ovakav dc-dc pretvarač. Kao izvor napajanja koristio bih onaj akumulator, znači s 12dc na 320dc. Palo mi je na pamet da koristim dio sklopova iz štedne sijalice 20W. Ili da kupim onaj elektronski pretvarač za halogenu rasvjetu 12V. Mislim da bi on mogao odgovarati jer pretvara napon 220 AC na 12Dc. Eto što mi predlažete i ako idem u pogrešnom smjeru možda postoji nekakav drugi način da se rješim brujanja. P.S Sad sam gledao ugradio sam tačno 1150 uF 350V ukupno elektrolitskih kondenzatora što mislim da je dosta i za pojačalo snage od 300W a kamoli za 5W! |