[ ALGHEN @ 25.08.2005. 17:35 ] @
| Imam problem da izvezem odredjene podatke iz Access baze u neki txt fajl.
Ne bi bio problem u Access-u, ali mi treba SQL upit koji to radi.
Do sada sam to radio u MySQL bazi sa upitom:
[Export podataka]
SELECT * INTO OUTFILE 'putanja_do_fajla.txt' FIELDS TERMINATED BY ',' FROM ime_tabele;
[Import podataka]
LOAD DATA INFILE 'putanja_do_fajla.txt' INTO TABLE ime_temp FIELDS TERMINATED BY ',' ENCLOSED BY '\"' LINES TERMINATED BY '\n';
...i sve savrseno radi!
Sada hocu to da uradim sa MS bazom, ali putem "pokusaja i pogresaka" mi nikako ne ide !!!
Na internetu sve sto sam nasao je izvoz podataka direktno iz Accessa, tipa "klikni ovde-klikni onde", ali nigde nisam nasa SQL upit koji bi prosao...
Dakle, zna li neko kako da postavim SQL upit nad MS Access bazom da izvezem i uvezem odredjene podatke u bilo kakav oblik text fajla?
Pozdrav!
[Ovu poruku je menjao ALGHEN dana 25.08.2005. u 18:36 GMT+1] |
[ adenis @ 26.08.2005. 08:34 ] @
probaj preko macro. ja to tako radim. "igraj se" sa outputo i sa transferspreadsheeat.
[ Zidar @ 26.08.2005. 13:39 ] @
SQL dijalekt koji Access koriti nema naredbe za import/export fajlova. Mozes da tvoj zeljeni SELCT izraz snimis kao query, pa da njega exportujes u sta zelis.
I ne moras da radis proba-greska, Access ima lep HELP :-)
[ ALGHEN @ 27.08.2005. 02:52 ] @
Hmmm, vec polako odustajem... :(
Zidar, nisam uspeo da provalim kako da napisem SQL upit koji ce mi odredjene podatke koje ja tim upitom odredim exportovati u neki txt fajl, koji ce se sacuvati na lokaciji koju ja izaberem (C:/putanja_do_fajla.txt)...
Ako mozes, molim te, napisi mi kako se kreira taj SELECT koji ce ovo uspeti da odradi, ili da trazim neke alternativne nacine...
Hvala unapred.
Pozdrav.
[Ovu poruku je menjao ALGHEN dana 27.08.2005. u 03:56 GMT+1]
[ lukeguy @ 28.08.2005. 14:46 ] @
ono što ti je Zidar već rekao je da napraviš SELECT upit koji vraća željene podatke, a zatim ga sačuvaš kao Query objekat u Accessu. i tek tada možeš dobiti tvoj TXT fajl, tako što taj Query objekat izvoziš u zadati fajl (desni klik, macro, VBA...). ne postoji način da se zada takav SELECT koji će to direktno uraditi (kao što to npr. može u MySQL), prosto zato što Access ne poznaje takve komande (tj. Accessov SQL dijalekt ih ne podržava). a to ti već sve piše, samo pažljivije pročitaj.
[ Zidar @ 29.08.2005. 13:41 ] @
Pogledaj temu
http://www.elitesecurity.org/tema/130796
Kloktor je odlicno objasnio sta treba uraditi i kako (upotreba export specifikacije). Jedina promena je sto se tamo govori o exportu tabele, a ti bi exportovao sacuvani query, sto ne menja nista. Umesto imena tabele ukucas ime kverija (u Accessu nije moguce imati isto ime i za kveri i za tabelu, pa je zabuna iskljucena)
Ako ne ide ili se stvari zakomplikuju, javi se opet pa cemo da vidimo sat moze da se uradi.
:-)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.