[ hdamjan @ 25.08.2005. 19:22 ] @
Bok ljudi trebao bi malo pomoci trebao bi ovaj program ispod prebaciti iz C-a u C++,nesta jesam ali ne znam dali je tocno i dali je sve prebaceno. Znam da bi kod citanja iz datoteke trebao koristi fstream ali ne znam kako to napraviti i sta treba ostaviti a sta obrisati. Ljudi molim vas da mi pomognete oko ovoga jer mi je dosta hitno. Hvala!!! Program je ovaj: #include<iostream.h> #include<stdio.h> #define RED 10 #define STUP 10 // ucitava tablicu sa konzole void Konzola(int tablica[RED][STUP]){ int i, j; for(i=0;i<RED;i++) for(j=0;j<STUP;j++){ cout<<"Tablica[%d][%d]=",i,j; cin>>"%d",&tablica[j]; } } //ucitava tablicu iz datoteke int Datoteka(char*dat,int tablica[RED][STUP]){ FILE* f; int i,j; if((f=fopen(dat,"r"))==NULL) // ukoliko ne uspije otvoriti return 0; for(i=0;i<RED;i++) for(j=0;j<STUP;j++) cin>>f,"%d",&tablica[j]; return 1; } void ZamjenaRedova(int tablica[RED][STUP],int red1,int red2){ int pom,i; for(i=0;i<STUP;i++){ pom=tablica[red1]; tablica[red1]=tablica[red2]; tablica[red2]=pom; } } void ZamjenaStupaca(int tablica[RED][STUP],int stup1,int stup2){ int pom, i; for(i=0;i<RED;i++){ pom=tablica[stup1]; tablica[stup1]=tablica[stup2]; tablica[stup2]=pom; } } int main(){ int tablica[RED][STUP]={0},izbor,i,j; cout<<"Ucitati elemente sa konzole (1) ili iz datoteke (2):"; cin>>"%d",&izbor; if(izbor==1) Konzola(tablica); else if(izbor==2){ if(!Datoteka("POPIS.TXT",tablica)){ cout<<"Ne mogu otvoriti datoteku!"; return-1; } } else { cout<<"Krivi izbor!"; return -1; } cout<<"\n\n"; for(i=0;i<RED;i++){ for(j=0;j<STUP;j++) cout<<"T[%d][%d]=%d\t",i,j,tablica[j]; cout<<"\n"; } // zamjena redova sa indeksima 0 i 1 ZamjenaRedova(tablica,0,1); cout<<"\n\n"; for(i=0;i<RED;i++){ for(j=0;j<STUP;j++) cout<<"T[%d][%d]=%d\t",i,j,tablica[j]; cout<<"\n"; } // zamjena stupaca sa indeksima 0 i 1 ZamjenaStupaca(tablica,0,1); cout<<"\n\n"; for(i=0;i<RED;i++){ for(j=0;j<STUP;j++) cout<<"T[%d][%d]=%d\t",i,j,tablica[j]; cout<<"\n"; } return 0; } |