[ dado_k @ 25.08.2005. 22:22 ] @
da li je moguće preko php-a slanje poruka na news grupe?
može neki primjer ako je moguće (nezanimaju me gotove skripte)
[ dado_k @ 26.08.2005. 22:33 ] @
Znači nemoguće je? vidim da niko ne odgovara pa zaključujem da je vjerojatno nemoguće no ako ko zna šta molim vas da mi odgovoritre
[ _owl_ @ 26.08.2005. 23:26 ] @
Normalno da je moguce. News protokol je javno dostupan samo treba da napises program koji ce uspostavljati vezu sa news serverom i slati mu odgovarajuce poruke.
Sto se tice primera sve se svodi na otvaranje TCP konekcije na news server na port 119 i slanje odgovarajucih komandi. Objasnjenje za sve funkcije (fputs, fgets, fsockopen) koje su ti potrebne se nalaze u Network i Filesystem Functions odeljcima PHP manuala.
[ broker @ 27.08.2005. 00:34 ] @
Zamisli, taj tvoj problem se svodi na dve kljucne reci NNTP i PHP i kadodes na Google i ukucas ih, zacuo ispadne gomila linkova na tu temu.

Ako ne znas da koristis Google, evo ti link
http://www.google.com/search?q=%2Bnntp+%2Bphp

Obrati paznju, recimo, na drugi ponudjeni link.
[ dado_k @ 27.08.2005. 18:41 ] @
znam ja vrlo dobro da se služim googleom samo ovaj put nisam znao što da upišem!!
probao sam sve moguće no ovako nešto ne hvala
[ obucina @ 29.08.2005. 02:52 ] @
A da ne pominjemo PHP manual.
IMAP, POP3 and NNTP functions

Mada, na nekim ISP-ovima ovaj paket nije ukljucen.
[ dado_k @ 30.08.2005. 23:31 ] @
e vidiš u ovome i jest moj problem! imap nije uključen pa onda sve odpada i to automatski znači da nemogu ništa ili ipak?
[ _owl_ @ 31.08.2005. 14:39 ] @
Normalno da mozes da probas, samo treba malo da se potrudis da procitas referentni rfc (za koji sam ti vec dao link) i napravis par testova sa konektovanjem na NNTP server.
[ obucina @ 31.08.2005. 15:53 ] @
Citat:
dado_k: e vidiš u ovome i jest moj problem! imap nije uključen pa onda sve odpada i to automatski znači da nemogu ništa ili ipak?

Da se ispravim, ne znam na kom jeste ukljucen :)
owl ti lepo kaze, RFC u ruke, pa sirovo... E, sad, neki provajderi ne dozvoljavaju kontaktiranje drugih servera iz PHP skripti, pa ako ti NNTP nije na lokalnoj mrezi, nista od slanja.