v.92 je podrzan u Srbiji - mislim da poslednji put kad sam bio u Srbiji, jedan ISP na 041 5xxxxx telefonu je promenio firmware na v.92.
v92 se primeti po osetno kracem uspostavljaju veze (3-5 sekundi ako je sve OK) - osim toga podrzava 48 kbps uplink i parkiranje veze ako je doslo do poziva na cekanju.
Nista posebno, doduse 48 kbps uplink mi je ucinio rad sa mailovima bar malo prijatnijim :-) U principu - cak i za Srbiju bio bi hype u nekoj 1999-toj godini.
Citat:
da verujem svojim ocima program je skidan sa 68.2 kb/s pokusao sam ponovo
i opet je bilo isto! e KAKO TOOOO?????
Jedno ili vise stvari od sledecih:
- Fajl je manje-vise pun ponavljanja (recimo nule, ili "space"-a), sto se jako cesto desava u izvrsnim fajlovima pa ga kompresioni softver u modemu tebe i ISP-a pakuje na mnogo vise od modemskog linka.
- Counter na tvom download programu ne radi kako treba - recimo, dok ti nije ispisao display, skinuo je dobar deo fajla, pa onda racuna kao da je u nultoj sekundi skinuto 100 KB i sl...
- Kao sto pctel rece, program je mozda vec kesiran na tvom hard disku - budi siguran da sledeci put kad budes hteo da ga skidas nece biti skidan sa interneta vec sa tvog diska :)