[ gogi100 @ 30.08.2005. 18:49 ] @
Imam instalirana dva OS-a XP i Mandrake 9.0.Sa interneta sam skinuo Fedore-u na 4 CD.Inace ova Fedora odnosno 4 fajla imaju ekstenziju .iso.Zelim da je probam.
Imam dva pitanja:
1.Sta treba uraditi da bih mogao da Fedoru koristim sa CD-a?Fajlovi su mi na hardu.
Da li je dovoljno samo ih narezati ili je potrebno jos nesto.Na sajtu Fedore nasao sam da je potrebno proveriti ove fajlove preko nekog fajla koji je dat uz ova cetri fajla,pa tek onda rezati.
2.Zelim da Fedoru preinstaliram preko Mandrake.Da li je dovoljno pokrenuti instalacione CD-e i oni ce pregaziti Mandrake i podesiti MBR?Inace sistem se butuje preko Lilo boot loadera.
[ tdjokic @ 30.08.2005. 20:00 ] @
Te fajlove koje si skinuo, narezes na CD, ali obavezno biras kao Image da ih narezes. Onda ce prvi biti sam po sebi butabilan i sa njega pocinjes instalaciju. Kad te bude upitao gde da instalira izaberes taj prostor na disku gde ti je sada Mandrake, pa ce verovatno pitati da li moze to da formatira i ti potvrdis. Slicno ce biti i kod loadera, trebalo bi da ga jednostavno pregazi.

Da, dobro je da proveris pomocu tih dodatnih malih fajlova da li su ti skinuti ISO dobri. Ima valjda tamo uputstvo kako to uraditi.
[ gogi100 @ 30.08.2005. 20:06 ] @
Ne razumem bas kako to da narezem "Image"?! Ja imam Nero 6.On nudi opcije da se nareze Data disk,Video,Audio CD,Bootabilan CD ali nema opcije Rezanje Image.
Sta treba uraditi?
[ BojanBG @ 30.08.2005. 20:42 ] @
Idi u glavnom meniju na opciju Recorder --> Burn image... onda ce ti ponuditi da nadjes fajl na HDD i pusti da se tako nareze.

p0z
[ tdjokic @ 30.08.2005. 22:00 ] @
A ja ti nisam mogao reci odmah jer nemam Nero, rezem iz Linuxa, sa K3b.
[ gogi100 @ 30.08.2005. 22:01 ] @
puno hvala!