[ donja @ 31.08.2005. 09:24 ] @
Postovani, pretpostavljam da bih odgovore na ovu temu mogao dobiti malo detaljnijom analizom materijala na internetu, medjutim problem je vrlo jednostavan: nedostatak vremena za eksperimentima! Znaci, ja se uglavnom bavim Oracle bazom i procedurama na bazi, tako da mi je materija programiranja u VB-u malo dalja (ili preciznije receno nisam nista radio zadnjih par godina). Kako to obicno biva, na poslu je iskrsla hitna potreba za realizaciju odredjenog softwera koji manje vise nije problematican sa aspekta procedura i formi, ali mali problem predstavlja nacin na koji treba da realizujemkonekciju prema bazi. Aplikacija bi trebala da ima kao osnovu jedan "datagrid" koji bi nosio odredjene podatke iz 6- tabela, dok bi se na dvoklik rekorda otvarala maska za editovanje podataka ili naravno na odredjeno dugme maska za dodavanje ili brisanje podataka! Mali problem je sto ta masaka treba da ima 75 polja za unos podataka i to naravno u pomenutih 6 tabela. Pitanje: kako da realizujem konekcije prema ACCESS bazi! Sta je najbolje da se koristi za data grid a sta za forme za dodavanje i editovanje podataka! P.S. kad sam krenu da radim sa dataset-ovima problem je bio sto sam trebao cesto da mijenjam sadrzaj querija koji puni data set! unaprijed hvala... |