[ Jim Jackson @ 31.08.2005. 20:33 ] @
Radi se o VS2005 - beta 2, MS Access 2003 bazi. U bazi se nalazi samo jedna tabela sledeće strukture: id - AutoNumber (PK) opis - Text fotografija - OLE Object Kreirao sam projekat u VS (Windows Application) i pomoću wizarda kreirao DataSource koji odgovara datoj Access bazi. Dobijeni DataSet sam prevukao na formu (pre toga sam ga postavio da se prikazuje kao detail view, a ne kao datagrid). VS je izgenerisao odgovarajuće kontrole (dva tekstualna polja i jedan PictureBox) kao i odgovarajući toolbar za navigaciju (BindingNavigator). Ručno sam dodao openFileDialog ( i odgovarajući kod koji setuje sliku u PictureBox kontroli) koji se aktivira klikom na PictureBox kontrolu. Problem nastaje ako pokušam da upišem slog u bazu, a da pre toga nisam izabrao sliku za PictureBox kontrolu. Ako dodam samo jedan slog i pritisnem Save dugme forma u bazu ne upisuje ništa. Ako dodam dva sloga u bazu će biti upisan samo prvi slog. U svakom slučaju, ma koliko novih slogova da dodam poslednji slog neće biti upisan u bazu. Problem nestaje kada sa forme sklonim PictureBox kontrolu ili ako izaberem neku fotku za PictureBox kontrolu. U tom slučaju upis u bazu teče normalno (naravno upisuju se samo id i opis). Sve u svemu, ako je picturebox kontrola prazna slog neće biti upisan u bazu. Napominjem da polje fotografija u bazi nije setovano kao required. Da li neko ima ideju kako bi ovo moglo da se reši? [Ovu poruku je menjao Jim Jackson dana 31.08.2005. u 21:34 GMT+1] |