[ beeblebrox @ 01.09.2002. 03:47 ] @
| hej ovaj program mi ne radi tacnije kad god ubacim vir cd u virtuelni drive racunar se restartuje.Koristim Win XP .
Inace ako ne postoji resenje za ovaj problem a svejedno i ako postoji,da li je bezbedno deinstalirati ovaj program?Cuo sam da deinstalacija napravi haos u Windowsu obrise neke sistemske fileove-jeli to tacno?
sam program mi toliko i ne smeta iako ne radi vise mi smeta jedan nepostojeci drive na koji cesto slucajno kiknem pa mi izlazi message box.
Ah da u pitanju je virtual drive 2000...
Unapred hvala! |
[ iNCUBUs @ 01.09.2002. 08:59 ] @
slobodno ga uninstaliraj... uostalom cemu sluzi system restore u slucaju ako ti nesto ne bude radilo?
inace nabavi recimo winiso i daemon tools, rade istu stvar kao i virtual cd, ali jos bolje posto radi sa iso fajlovima a pod xp-om mi nije napravio nijedan problem do sada..
[ Miroslav Cvejić @ 01.09.2002. 17:22 ] @
Pod XP fenomenalno radi NERO Virtual Drive. Dobiješ ga uz instalaciju NERO BURNING ROM programa. Napraviš .nrg ili .ispo fajl i radi bez problema. Čak i audio diskovi šljakaju.
[ DuX1 @ 08.09.2004. 00:10 ] @
Ja recimo koristim Virtual CD/DVD 6.0 i vrlo sam zadovoljan !! OS Mi je XP sa SP2, a ovaj program omogucava i gledanje DVD filmove bez DVD citaca. Samo instalirate neki DVD Player ( recimo InterVideo WinDVD 6 - to je najnovija verzija ) i gledate DVD filmove.
[ mitar1982 @ 08.09.2004. 00:18 ] @
Uz Alcohol120% se dobija i virtual drive. Podržava mnogo više formata od nero-a, sve image fajlove koje sam skinuo sa neta sam bez problema pokrenuo (.nrg, .iso, .bin, .ccd ....)
[ MajstorRA @ 08.09.2004. 00:18 ] @
Citat: Ja recimo koristim Virtual CD/DVD 6.0 i vrlo sam zadovoljan !! OS Mi je XP sa SP2, a ovaj program omogucava i gledanje DVD filmove bez DVD citaca. Samo instalirate neki DVD Player ( recimo InterVideo WinDVD 6 - to je najnovija verzija ) i gledate DVD filmove.
To je nemoguce
[ ipacid @ 11.09.2004. 00:39 ] @
Citat: DuX1: Ja recimo koristim Virtual CD/DVD 6.0 i vrlo sam zadovoljan !! OS Mi je XP sa SP2, a ovaj program omogucava i gledanje DVD filmove bez DVD citaca. Samo instalirate neki DVD Player ( recimo InterVideo WinDVD 6 - to je najnovija verzija ) i gledate DVD filmove.
Teško će to da može...
Jedino mi pada na pamet da neko sa dvd čitačem napravi image nekog DVD diska i da ga ti onda preko virtual cd-a ubaciš u taj virtuelni drajv pa tako da ga gledaš?
Možda ja grešim?
[ epehlic @ 24.11.2005. 17:14 ] @
mam problem sa Alcoholom 120, kad ga pokrenem zauzece procesora je 100%
racunar je celereno 2,4 ghz, rama 256 mb, grafička 128 mb.... Isto je i sa ostalim
programima za rad sa virutal CD-ovima. meni je neophodno da uspjesno
pokrenem alcohol zbog FM 2006 jer je crack rijesen preko alcohola.
Ako neko zna u cemu je problem bio bih zahvalam
[ stola @ 10.12.2005. 19:22 ] @
Ma imam isti problem.
Kad instaliram neki od programa za virtuelni drajv zauzeće procesora je 100%.
Probao sam Daemon tools, Virtual drive 7 i Nero image.
Nisam probao samo Alcohol 120%.
Nemam pojma šta se dešava. Pokrenem instalaciju Daemon tools- a i on traži da restartujem PC kad to uradim daemon tools se instalira i kad ga pokrenem kompletan PC se uspori. A kad pokušam instalirati Virtual drive 7 negdje do pola instalacija ide OK a onda sve uspori do bola i samo pomaže formatiranje računara.
Šta bi mogao biti problem. Da li fali neki program, drajver ili sam možda isključio neku opciju Windowsa. Šta to u Windowsu kontroliše te virtualne drajvove.
HVALA.
[ Milan Gligorijevic @ 10.12.2005. 21:56 ] @
Nikada nisam imao slicnih problema.
Ranije sam koristio Virtual drive 7 a sad trenutno imam Virtual drive 9
[ saneldz @ 10.12.2005. 23:16 ] @
@stola
Vidi da li ti je ukljucen DMA mode.
Ja sam imao isti problem nakon instalacije Alcohol-a, a rijesio sam ga ukljucivanjem DMA moda
[ napalhame @ 11.12.2005. 02:13 ] @
Pozz imam jedno pitanje imam isti problem sa Alcohol 120% jel mi mozes malo preciznije obnasniti kako da ukljucim ovaj DMA mod???
thx
[ Iksi @ 11.12.2005. 02:40 ] @
Pozdrav! pitacu ovde da ne bi otvarao novu temu jer nema potreba. Sa kojim
programom za virtualne drajvove se moze napraviti virtuelni floppy.
[ Goran Mijailovic @ 11.12.2005. 03:02 ] @
Virtual floppy :)
http://chitchat.at.infoseek.co.jp/vmware/vfd.html
Citat: This is a virtual floppy disk driver for Windows NT platform.
Copyright (C) 2003 Kenji Kato
This program is free software; you can redistribute it and/or modify
it under the terms of the GNU General Public License as published by
the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or
(at your option) any later version.
FILES
vfd.sys
Virtual FD kernel-mode driver.
vfd.exe
Virtual FD control program (console version).
vfdwin.exe
Virtual FD control program (GUI version).
[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 11.12.2005. u 04:09 GMT+1]
[ stola @ 11.12.2005. 12:06 ] @
Uključen sigurno. Ranije mi je radio Virtual drive 7 a sada neće.
Gledao sam u device menageru u propertis za IDE da je uključen DMA. Jel ima još negdje da se to provjeri i gdje da se uključi.
Ali ja mislim da je to za Xp po defaultu
[ stola @ 22.12.2005. 06:22 ] @
Što se tiče virtuelnih drajvova to sam riješio. Prilikom instalacije Windowsa u Regional and Languages options na kartici Advanced ja sam sa English (US) promjenuo u Serbian (Latin) i za to se program nije htio pokrenuti. Čim sam vratio na English (US) program proradio i sada je sve OK.
HVALA!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|