[ DickOverfrick @ 02.09.2005. 00:15 ] @
e ovako, ja odlucih da kupim neko lepo pojacalo i neke lepe zvucnike... prostorija oko 20kvadrata aj prvo zvucnici, posto je to jednostavnija tema... odlucio sam se za Bose 201, koji kostaju 305 evra... evo i slike http://images.amazon.com/image...32X7Y6IRZAYK7._SCLZZZZZZZ_.jpg znaci snage su valjda 120watti, barem mi prodavac tako kaze, a i pise na njima, mada nigde nisam mogao da nadjem na netu bilo kakav podatak o snazi tih zvucnika, jedino sto sam saznao da su kod nas skuplji al sta da se radi... e sada isti ti ljudi koji su mi preporucili pojacalo koje ide uz ove zvucnike, tj. 3 komada pa ja trebam da se odlucim... prvi izbor je yamaha ax-396. drugi ax-496 i treci rx-796rds... prva dva su pojacalo dok je treci reciever... e ovako prvo pojacalo ima snagu od 50watti po kanalu, a ovaj reciever i drugo po 75... e tu se sad stvara problem... ovaj risiver je manji i laksi od ova dva pojacala... kako je to moguce? ovo slabije pojacalo kosta 240, ovo od 75watti kosta 300 a reciever 280... to me sve zbunjuje... najverovatnije cu da se odlucim za ovo pojacalo ax-396, znaci 50watti po kanalu... e sada da predjemo na ono sto slusam... to je uglavnom stara muzika - znaci 50te, 60te i pomalo 70te i podosta novih underground bendova koji sviraju to stariju muziku (rockabilly)... e sada meni su svi albumi u mp3 formatu 192kbps... da li ce mi zvuk biti zadovoljavajuc na ovom pojacalu i zvucnicima (da napomenem da posedujem creative 5.1) zvucnu kartu... znaci nisam nikakav profesionalac (sto se i vidi iz ovog posta), ne kupujem nove albume (osim sto skidam te revival bendove sa neta)... da li se sve ovo isplati??? i imate li mozda jos neki predlog za mene... |