[ sikander @ 04.09.2005. 09:01 ] @
Kojim programom mogu da rotiram avi snimak napravljen foto-aparatom za 90 stepeni. Zvuci jednostavno ali izgleda da nije! |
[ sikander @ 04.09.2005. 09:01 ] @
[ Cyman @ 04.09.2005. 09:27 ] @
Koji je aparat? Mnogi to mogu da urade i pre nego sto slika ode na PC.
[ KoR! @ 05.09.2005. 09:24 ] @
Pozdrav!
Ja sam imao isti problem i skontao sam da je najjednostavnije da to uradis sa cuvenim Virtual Dub-om. Nazalost trenutno na ovom kompjuteru ga nemam pa ne mogu da ti dam detaljno uputstvo ali treba da u effects nadjes rotate efekat i da ga podesis na zeljeni ugao. Jedina mana je sto moras rekompresovati fajl (ne radi efekat sa opcijom da ti izbaci originalni video stream sto je i logicno) pa moras biti malo uverziran i sa kodecima (nista komplikovano, ako ti nije bitna velicina fajla izaberi Microsoft Video 1, a ako jeste ona neki DivX ili XviD ima odlicno da posluze). Inace tu imas jos dobrih efekata koje mozes vrlo lako i brzo podesiti i veoma brzo videti njihove rezultate (predlazem da eksperimentises sa nekim malim filmom i brzim kodekom kao sto je Microsoft Video 1) da vidis kako efekti rade. Ima zanimljivih efekata (rotate, crop, efekti sa bojama itd.). Naravno ostaje ti i opcija tipa Adobe Premier ali tamo dok ne iskopas kako to da uradis ubices se k'o siroce pa ti to ne preporucujem. Nadam se da sam pomogao. Veliki pozdrav! [ sikander @ 05.09.2005. 12:27 ] @
Hvala KoR!
Pozdrav! Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|