[ s_tan @ 04.09.2005. 11:09 ] @
MS Office 2003 ima odličnu opciju "Read a book" gdje se tekst koji čita toliko poveća da ga komotno možete čitati iz fotelje, a da ne naprežete oči. vjerujem da znate o cemu govorim.

medjutim, Openoffice nema tu opciju. jel postoji mozda neki poseban program koji bi bio zgodan za čitanje e-knjiga, kako u tekstualnom tako i .pdf ili .chm formatima?
[ vladab @ 04.09.2005. 12:53 ] @
Za pdf imas acrobat reader. :O)
[ MladenIsakovic @ 04.09.2005. 13:07 ] @
Pored AcrobatReadera, ako koristiš KDE u Linuxu, onda imaš i KPDF i KGhostView.....
[ NeznamTkoSam @ 04.09.2005. 13:45 ] @
gPDF i xPDF
[ s_tan @ 04.09.2005. 14:23 ] @
koliko znam niti jedan od ovih nema opciju takvog zumiranja da se tekst prelama da bi stao na ekran, nego cisto zumiranje gdje tekst ide desno sto je zoom veci.
[ GPr @ 05.09.2005. 13:36 ] @
xchm čita windows chm fajlove

[ mulaz @ 05.09.2005. 13:58 ] @
jel postoji neki chmtoxyz parser? .. xchm bas i nije neki 'lep' program.. mozda nesto za citanje u konzoli (kao fbgs za pdf/ps)
[ s_tan @ 06.09.2005. 12:19 ] @
Citat:
GPr: xchm čita windows chm fajlove

hvala, ali znam za xchm odavno.

Citat:
mulaz: jel postoji neki chmtoxyz parser? .. xchm bas i nije neki 'lep' program.. mozda nesto za citanje u konzoli (kao fbgs za pdf/ps)

cek malo, jel to fbgs moze prikazivati pdf dokumente u konzoli? da li se kod uvecanja prelamaju redovi ili se protezu udesno do unedogled?
[ NeznamTkoSam @ 06.09.2005. 17:54 ] @
Onda pici Wine + ms office 2003 :)
[ homoludens @ 07.09.2005. 00:08 ] @
nisam bas razumeo sata taj "read a book" radi (dugo nisam video ms office).

hoces da kazes da on poveca i prelomi pdf fajl?
sam skroluje stranicu?
u ovo prvo mi je tesko da poverujem.

i nije mi jasno zasto ti treba posebno dugme da povecas font na 26 i ukljucis full screen?
i eventualno autoskrol (valjda ga ima negde programu).
[ milosh @ 07.09.2005. 00:41 ] @
konqueror (KChmPart) moze da otvori chm
[ s_tan @ 07.09.2005. 10:52 ] @
Citat:
homoludens: nisam bas razumeo sata taj "read a book" radi (dugo nisam video ms office).

hoces da kazes da on poveca i prelomi pdf fajl?
sam skroluje stranicu?
u ovo prvo mi je tesko da poverujem.

i nije mi jasno zasto ti treba posebno dugme da povecas font na 26 i ukljucis full screen?
i eventualno autoskrol (valjda ga ima negde programu).

Read ili Čitaj ti odredjeni .doc fajl poveca na cijeli ekran i prelomi ga na dva dijela tako da izgleda kao da imas otvorenu knjigu na ekranu. odlicna opcija za citanje .doc fajlova. zasto? ne moze se objasniti vec probaj ;).

ne. .pdf fajl se ne moze prelomiti pa sam zato i trazio takav program na linuxu. isto sam trazio i za windows, ali nema takvog programa. a sto ce ti autosroll? nema teorije da ja mogu sebi odrediti kolikom brzinom nesto citam. mozda bih i mogao da citam e-knjigu, ali to je nemoguce ako ucis neko gradivo preko ekrana.