[ nnn @ 04.09.2005. 16:37 ] @
| Nalozio sam se da naucim c++ i sad posto sam c radio dve godine u skoli savladao sam pokazivace, nizove... Uzmem knjigu c++ biblija i resim da krenem da pravim program uz knjigu i help.(Tako sam delphi naucio) REsim ja da napravim jednostavan telefonski imenik. Otvorim poglavje pocetak programiranja za windows i da pocnem prepisem primer "pravljenje prozora uz koriscenje biblioteke MFC"
Code:
CMyApp myAPP;
BOOL CMyApp::InitInstance()
{
m_pMainWind = new CmainWindow;
m_pMainWind ->ShowWindow(m_nCmdShow);
m_pMainWind ->UpdateWindow();
returt TRUE;
}
CmainWindow::CMainWindow()
{
Create(NULL, "MFS app");
}
I da ka kompajliran nece prijavi mi gresku jos u prvom redu. Koristim borland c++ kad sam kreirao new projekt stavio sam mfc 4.0. Sad u cemu je problem. |
[ itf @ 05.09.2005. 20:11 ] @
U ovom odsječku koda koji si ti napisao prvo se kreira objekt (prozor) myAPP tipa CMyApp. Ako ti u ovoj (prvoj) liniji koda već javlja grešku to znači da CMyApp NE POSTOJI.
Znači, prvo moraš definirati CMyApp. To je (bi trebala biti) klasa prozora. Nešto poput..
class CMyApp : public CWindow {
.
.
.
};
Sada kada si definirao što je zapravo CMyApp možeš da napišeš
CMyApp myAPP;
te si kreirao novi objekt (novi prozor) tipa CMyAPP i greška se neće javljati. Borland ti za takve stvari ima slična rješenja pa bolje pogledaj to nego li da petljaš sa MFC-om. Čak uzmi BC++ Builder i rad sa prozorima će biti mačiji kašalj. Pozdrav!
[Ovu poruku je menjao itf dana 05.09.2005. u 21:13 GMT+1]
[ Djuki @ 05.09.2005. 23:28 ] @
Cekaj sto ne koristis Visual Studio za Win Aplikacije?
I ta knjiga jeli za Visual Studio ili za C++ ?
Tesko da u knjizi za c++ imas pravljenje win aplikacija .... ajde malo to pojasni ...
[Ovu poruku je menjao Djuki dana 06.09.2005. u 00:30 GMT+1]
[ itf @ 06.09.2005. 00:30 ] @
Samo da dam kratku opasku na tvoje prvo pitanje:
Iz osobno dugog iskustva mogu reći da Visual Studio nije niti približno dobro rješenje za izradu Win aplikacija jer od programera traži puno veća znanja o klasama, dodatno uvođenje identifikatora za objekte, poznavanje pojma prekida i prekidnih rutina itd... Što je Borland davno, davno ostavio..
Ne kažem da je Visual Studio loš. Naprotiv, jako je moćan, ali zahtjeva dosta vremena.
[Ovu poruku je menjao itf dana 06.09.2005. u 01:32 GMT+1]
[ 3MAJ86 @ 06.09.2005. 12:57 ] @
koliko ja shvatam(ispravite me ako greshim) MFC mozhesh da koristish samo ako to chinish iz Visual Studi-a.
MFC i borland ne idu zajedno. nikada nisam radio sa borlandom, ali pretpostavljam da on ima svoju biblioteku klasa za prozore. a Visual C++ biblija ti se bazira iskljuchivo na MFC-u.
[ itf @ 06.09.2005. 17:05 ] @
Vidio sam opciju u C++ Builderu kojom je moguće raditi i sa MFC projektima iz Visual Studia
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.