[ virtualx @ 04.09.2005. 23:36 ] @
evo uskoro imam ispit a u teci imam nerjesenih zadataka koje nikako nisam uspio skuziti kako rijesiti. ima ih vise: 1.napisati program koji ce za uneseni troznamenkasti broj provjeriti i ispisati je li suma znamenaka jednaka njihovom umnosku. 2.za datu semu logickog kola napisati program koji ispisuje tabelu istine. log. kolo je npr sastavljeno od dva "ili" i jedno "i" log. kola. imaju tri ulaza A B C i izlaz F znaci treba izvrsiti sve moguce log. kombinacije ulaza i da sve pise u tablici kao i rezultat F znam to uraditi racunski ,ali ne znam u c++ dakle npr ovako treba izgledati A B C F 0 0 0 1 0 0 1 1 0 1 0 0 ... 3.napisati program koji ce izracunati sumu svih parnih brojeva od 1 do n 4.ucitati prirodan broj n i isto toliko prorodnih brojeva.program treba ispisati najveci i najmanji od tih brojeva. 5.napisati program koji ce provjeriti je li ucitani broj prost broj. to je broj djeljiv sam sa sobom i sa 1. 6.ucitati n prirodnih brojeva nMAX 100 i ispisati ih obrnutim redosljedom. 7.napisati program koji ce ucitati recenicu i ispisati koliko ima velikih slova a koliko malih slova abecede 8.napisati program koji ce ispisati duzinu odredjenog znakovnog niza ,pretvoriti sva mala slova u velika i sva velika slova u mala te izracunati broj samoglasnika. 9.napisati program koji ce u realnom polju p[25] sve elemente polja podijeliti sa najmanjim elementom polja predhodno ucitati elemente polja 10.napisati program koji ce skratiti razlomak a/b.nakon skracivanja potrebno je ispisati . 11.napisati program koji ce ucitati n MAX[10] znakovnih nizova duljine max 50 znakova. nakon unosa treba ispisati pojedine nizove tako da ignorira razmake. npr "ovo je primjer" ispisuje kao "ovojeprimjer" 12.napisati pogram koji ce nakon sto ucita sve elemente cjelobrojne matrice 4x4 napisati pojedine sume svakog redka i pojedine sume svakog stupca matrice. napomena : zadatak pod brojem 2 ce sigurno biti na pismenom pa mi je on najvazniji. |