[ svetiduje @ 07.09.2005. 00:36 ] @
| Interesira me da li je moguće sa nekim programom vidjeti programski kod nekog exe fajla, jer sam vidio da debuger daje samo dio fajla bez obzira u kojem je jeziku pisan.
Želio bi vidjeti kako su pojedini programi pisani tj. kako su pojedina rješenja izvedena.
Pozdrav. |
[ itf @ 07.09.2005. 01:46 ] @
Hehehehehehe e da je to lako moguće bilo bi to super :)) Ali ipak je moguće.
Inače, mogu malo pomoći. Postoji program Resource Hacker koji pregledava DLL i EXE datoteke te omogućuje da mijenjate samo resurse unutar tih datoteka (potraži na nekoj tražilici, a program je besplatan). Autor je sam u Help-u naveo kako ga je mnogo ljudi već tražilo da im napiše aplikaciju kojom bi mogli vidjeti i source code, ali on to ne želi dati u javnost. Naravno, rekao bih da je i razumljivo.
Ipak, čovjek je ostavio jako detaljna uputstva kako je moguće to napraviti (doći do source koda) preko nekih alata priloženih u određenim programskim jezicima. Malo sam to pregledao i mogu reći da trebate imati zaista dosta velika znanja da bi čak i razumijeli te upute jer su ogromne i pune tehničkih detalja. Opet... Prosudite sami.
Uostalom, onaj tko bi i napravio takvu aplikaciju bi bio predmetom mnogih tužbi kojima bi ga autori tužili zbog otkrivanja takve dokumentacije, koja je, naravno, tajna. To se može čak smatrati i povredom autorskih prava na intelektualno vlasništvo.
Pozdrav!
[Ovu poruku je menjao itf dana 07.09.2005. u 02:52 GMT+1]
[ X Files @ 07.09.2005. 05:50 ] @
Ppstoji jedan bolji program od Resource Hacker-a. To je:
PE Explorer
a cini mi se da postoji jos jedan dobar alat:
Olly Debugger
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.