[ zveckoo @ 07.09.2005. 18:11 ] @
Dali neko mozda zna gde bih mogao nabaviti one U stegice za pricvrscivanje antene na sipku?
Naime hocemo da montirano 3D korner antenu kod komsije i ubismo se trazeci po gvozdjarama...
Kod sebe sam kuci skinuo sa jedne stare logaritamske antene i tako resio problem.
Jedino preostaje da nabudzimo dva obicna vijka i neku plocicu, ali to nije to.

Znaci ako neko zna gde bi mogli da nadjemo original U stegicu i ou plocicu sa zupcima u Novom Sadu ili Subotici... molio bih da mi odgovori.

[Ovu poruku je menjao zveckoo dana 07.09.2005. u 19:14 GMT+1]
[ BEZIMENI @ 07.09.2005. 18:30 ] @
i ja ih trazim ,ako saznas javi mi ,meni odgovara prostor BGD i dole nize.Ima li ko predstavu o ceni
[ zveckoo @ 07.09.2005. 18:58 ] @
Ma, bilo je toga pre da se kupi i na pijaci kada su prodavali logaritamske antene na kile, a sada bas kad meni treba u koju kod gvozdjaru sam usao samo me bledo gledaju.
[ tarla @ 07.09.2005. 21:56 ] @
solucija br1

kupite one sipke od 1m duzine koje imaju navoj narezan na sebi pa je rezete i motate kako vam odgovara. obavezno grijanje nekim brenerom da ne pukne.

solucija br2

kupite najobicniju armaturu sesticu pa nju rezete i smotate i onda narezete navoj koji vam odgovara.
[ zveckoo @ 07.09.2005. 23:01 ] @
Citat:
tarla: solucija br1

kupite one sipke od 1m duzine koje imaju navoj narezan na sebi pa je rezete i motate kako vam odgovara. obavezno grijanje nekim brenerom da ne pukne.

solucija br2

kupite najobicniju armaturu sesticu pa nju rezete i smotate i onda narezete navoj koji vam odgovara.

solucija br1 i nije toliko losa
solucija br2 - to upravo i radim, ali je zesce smaranje kada trebam da narezem vise komada (u mom mestu je stigao jos jedan mnogo povoljniji provajder u odnosu na dosadasnjeg koji je drzao monopol, pa su sada i obicni ljudi "otkrili" wireless pa su trenutno aktuelne antene)

Mada bi ideal bio kupiti gotove :)
[ kadza @ 08.09.2005. 20:52 ] @
Udjes u prvu radnju koja prodaje auto delove......
Kod izduvnog sistema jugo automobila(u daljem tekstu auspusi) postoje selne koje prilicno odgovaraju trazenom i zeljenom formatu... Malo su glomaznije, ali su zato i jace. A kostaju 50 din. sa maticama a dolaze i dve platne......
[ zveckoo @ 08.09.2005. 23:04 ] @
Super ideja.

Ovo mi nije bilo ni na kraj pameti. Bas cu da odem da vidim ima li, i kako izgledaju (mislim dimanzije) :)
[ Gameover @ 09.09.2005. 09:55 ] @
Ima u albicom-u u ns-u mislim da je cena 5e

http://www.albicom.co.yu/products/hyperlinktech/mounts
[ zveckoo @ 09.09.2005. 16:13 ] @
U-Bolt Antenski Nosač HGX-PMT07

Standardan U-Bolt nosač za antenu, koji se koristi pri montiranju antene na šipku.

* Zinc Plated Steel 1/4-20 x 2" U-Bolt with serrated flange nuts
* Aluminum U-Bolt Base

Uuu... 6 eura je :( , zato sto mora da ide preko PIKSELA, posto albikom vise ne radi maloprodaju.

Cena je boli glava (usi otpadaju)... a meni trebaju po dva U nosaca za jednu antenu. Koja glupost ajde da razumem da uvoze antene iz amerike, ali U nosace koje prodaju nezavisno mogli su da nabave od nekog domaceg proizvodjaca ili bar da ponude i americki i domaci pa da bar imas neki izbor.

Inace sajt je ustvari http://www.albicom.com/products/hyperlinktech/mounts/

[ dex @ 09.09.2005. 20:03 ] @
Kupi Logu i skini sa nje, nije vise od 300din.
[ s_djordjevich @ 10.09.2005. 12:55 ] @
Ova fora sa selnom ili kako ti kazes "U-stegicom" za auspuh zastavinih vozila je odlicna fora,doduse malo je predimenzionirana za ovu svrhu (radi se o M8 navoju) ali se uklapa odlicno za ovu namenu...tj. kao stvorena za antenski nosac :)

A i cena im je smesna.. samo 50 din.
Ja ih imam na bar 20-tak antena koje sam napravio...

POZDRAV