[ Mikica22 @ 07.09.2005. 19:48 ] @
| Imam problema sa subformom tj. dva
1) Kada unesem podatke trebao bi u combo boxu da automatski refreshuje a ne tek da se pojave kada ugasim pa upalim formu ()
2) Kada u subformi kliknem na jedan red podatke bi trebao da ispishe u gornja polja
Ostavio sam kako bi to izgledalo
[Ovu poruku je menjao Mikica22 dana 07.09.2005. u 20:49 GMT+1] |
[ izonic @ 07.09.2005. 20:58 ] @
Evo
[ Mikica22 @ 09.09.2005. 16:35 ] @
Hvala ti u svakom slucaju ali to nije to.
Uopste ne refreshuje combo box kada se unese novi podatak nego mora da se gasi i ne radi kada se klikne na subform na neki slog da ispise u gore navedena polja.
U subformu treba da stoje svi slogovi koji su uneseni a ne samo oni koji su u combo box-u.
[ Shinhan @ 15.09.2005. 16:41 ] @
Za ovo pod 1, da si probao da uradis DoCmd.Requery "query odakle vuchesh podatke za combo box", a ovu komandu da ubaciš u neki event u formi gde ubacuješ podatke, onDataChange ili onDataSetChange? Nisam siguran oko tačne sintakse, ali mislim da bi ovako nešto moglo da radi...
[ Vladimir Djuric @ 19.09.2006. 18:33 ] @
Ako nekome ovo bude problem, kao sto je i meni bio, resenje je Me.Refresh na afterupdate...
[ BiloKoje @ 20.09.2006. 08:21 ] @
Ja iz primera ne vidim šta treba da odradi form. I form i subform imaju isti izvor podataka, subform je postavljen u futer forme ...
[ Vladimir Djuric @ 20.09.2006. 15:26 ] @
Ako mislish u vezi sa mojim odogovorom: ja uopste nisam ni skidao ovaj primer, nego sam naletio na ovaj problem i na kraju nasao i resenje. Resenje je, kod mene, staviti u afterupdate Me.refresh...
[ BiloKoje @ 21.09.2006. 06:03 ] @
Ne, Vladimire, nisam mislio na tvoj odgovor. Mislio sam na početno pitanje. Jasno mi je da kombo ne sadrži tek unet podatak i da je potrebno da se rifrešuje. Ali podaci u formi i podformi su isti, a drugi deo pitanja traži da kad se klikne na zapis u podformi prikaže odgovarajući zapis u formi (ako sam dobro razumeo). Takođe, zahtev da se u podformi vide svi uneti zapisi, nije logičan. Zašto onda podforma? Zato sam pitao šta je cilj, da bi neko predložio bolje rešenje.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.