[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 00:24 ] @
Pa pošto je Ivan iz nekog razloga ljut na mene,evo jednog veoma moćnog linka koji se skoro pojavio.To je test svih trenutno raspoloživih HE-AAC kodeka,a Nero AAC kodek se na tom testu,na moje ogromno iznenađenje(pošto imam mnogo nero mp4 muzike),pokazao kao ubedljivo najgori po kvalitetu zvuka.

Međutim,Ivan Dimković je tamo rekao da će novi Nero HE-AAC kodek biti veoma brzo završen i doneće veliko poboljšanje u kvalitetu zvuka na niskim bitrateovima.Evo i linka:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=36868
[ caboom @ 08.09.2005. 14:55 ] @
hm, koje veze ima to sto je "ivan ljut na tebe" i rezultatima ovog testa?
[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 14:58 ] @
Pa i nema nikakve veze,samo sam izveo zaključak da je ljut pošto uporno odbija da odgovara na moje pitanje u mojoj TOP temi o AAC kompresiji.
[ caboom @ 08.09.2005. 15:22 ] @
ovo nije nacin da dobijes odgovor, ako je ivan uopste u mogucnosti da ti odgovori na njega...
[ Ivan Dimkovic @ 08.09.2005. 15:30 ] @
Sorry Kosta, nisam ljut (zasto bih bio?) - nego sam samo vrlo busy (trenutno na IBC-ju)

Sto se AAC enkodera tice - nova verzija ce izaci vrlo brzo (radi se o vremenu od nekoliko nedelja), i po kvalitetu je daleko ispred SBR enkodera u trenutnoj verziji. Osim toga, ukljucivace i HE-AAC v2 ekstenzije (parametricki stereo), kao i potpuno novi PNS.

PNS ce od sada biti potpuno automatski kontrolisan (perceptualno) - pa nece biti potrebe da ga podesavas.

Sto se testa tice - SBR alati u verziji koju je Guru su iz 2003, a nova verzija ce imati daleko preciznije algortime koji eleminisu probleme koje je on primetio.
[ Mistery @ 08.09.2005. 16:00 ] @
Ma šta mu se izvinjavaš, vidiš da je došao da nas zajebava ovde. Raspravlja ovde o AAC codecu, a prije nekoliko sati je pitao ovo:

Kako konvertovati AC3 fajl u neki drugi format? Naime,imam jedan DivX film na dva CD-a,ali je zvuk začudo snimljen u visokom kvalitetu AC3 448 KBPS-a.

E sad,ja iz tog DivX filma lako isčupam AC3 zvuk na hard-disk,i on ima ekspenziju *.AC3.Pušta ga samo Nero ShowTime Player,a Winamp se blokira i uopšte ga ne prepoznaje.Takođe,ne pušta ga ni Windows Media Player 10 za XP.

Meni pre svega treba da takav fajl sa ekstenzijom AC3 konvertujem u MP3,tako da bih ga smanjio na razumnu meru.Zna li neko koji program bez problema konvertuje u AAC ili MP3 AC3 zvuk.Pomagajte,hitno mi treba odgovor.

Em što je o ovome bilo riječi milion puta, em što svako ko se imalo razumije u audio kompresiju to zna napamet.


[ Kosta ******um Rex Persia @ 08.09.2005. 16:15 ] @
Mystery,ne znam koji je problem sa tobom,ali ti si se izgleda debelo nameračio da me spuštaš i ponižavaš na svakom podforumu gde mi daš odgovor.I nije tačno da sam to pitanje postavio pre nekoliko sati,već pre dva-tri meseca,i ta tema je odavno zatvorena i rešena,tako da ne znam koji je problem sa tobom.

Ako nemaš ništa pametno da kažeš,molim te da ubuduće ne odgovaraš ako nemaš neki pametan odgovor.Toliko od mene.
[ Mistery @ 08.09.2005. 19:00 ] @
Nameračio sam se na tebe zato što u zadnje vreme provociraš moderatore i članove ovog foruma koji nam aktivno pomažu, dok ovim moderatorima koji se jedino javljaju kada treba nekom da prete ili da stave temu pod ključ, uvlačiš u shupak.

ETO ZAŠTO

P.S. Nije Mystery nego Mistery, a za to ima razlog koji mi treba malo više vramena da objasnim.

[Ovu poruku je menjao Mistery dana 08.09.2005. u 20:02 GMT+1]