[ bojan_bozovic @ 09.09.2005. 21:18 ] @
Hoce li biti moguce koristiti 6 to 4 uz dinamicku IP Konkretno ovde postujem jer mislim prvo da probam sa Microsoft TCPIP v6 + BIND a onda NetBSD + BIND. Ako neko ima iskustva sa 6 to 4 mrezom neka mi pomogne, hoce li biti moguce mapirati IPv6 adresni prostor ako nemam staticku IP? Ako je to nemoguce ustedecete mi vreme. [Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 09.09.2005. u 22:19 GMT+1] Moze medjutim ovo mi je problem - imam LAN(kabl) vezu na net koja se konfigurise preko DHCP kablovski modem konfigurise nameserver i daje mi lokalnu IP Trebam da dodam nameserver ::1 tj. 127.0.0.1 a to ne mogu pod TCPIP properties jer onda moram da navedem i IP adresu, a IP adresu mi konfigurise modem u stilu 10.*.*.* promenim li to u 10.86.0.2 npr ne rutira. Kako ja mogu da dodam jos jedan nameserver u Windows, a da ne moram da navedem staticki IP? Fala bogu moram da imam IPv6 sposoban nameserver (u lokalu ili na netu, nebitno) jer SBB nameserver nije IPv6 osposobljen. Ajde, kako da dodam jos jedan nameserver. [Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 10.09.2005. u 02:37 GMT+1] |