[ ante aero @ 10.09.2005. 15:53 ] @
da li se ostvaruje ikakav promet ako je samo otvorena stranica ili niti nije otvorena nego je samo konekcija uspostavljena preko rutera.
navodno postoji neki vrlo mali protok.
[ tdjokic @ 10.09.2005. 18:06 ] @
Zar nemas neki merac protoka, tamo se to lepo vidi. Ja ti ne mogu preporuciti ni jedan jer ne koristim Windows uopste, samo Linux.

[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 10.09.2005. u 19:07 GMT+1]
[ bobale @ 10.09.2005. 20:51 ] @
Ako tražiš merač protoka, uzmi DU Meter. Program je jednostavan, fino radi, a možeš i da podesiš da te upozori kad se približiš ograničenju što se tiče protoka (valjda ti je protok ograničen?). Program možeš da skineš odavde --> DU Meter Download
[ ante aero @ 10.09.2005. 21:22 ] @
pitanje je ustvari bazirano na tome da li se ikakav promet (iti malo) ostvaruje sa adsl-om ako sam samo konektiran na internet npr.dakle uopće ne koristim internet explorer,ne otvaram niti jednu stranicu.(navodno nesto malo beznačajno se ostvaruje).jeli to točno?
[ tdjokic @ 10.09.2005. 21:33 ] @
Kod mene jeste. Ima neke tamo 0,3kb/sec, medjutim, buduci da ja imam Ethernet modem a u racunaru mreznu karticu, nisam siguran da li je to protok izmedju mene i provajdera ili izmedju kartice i modema. A da, sad se setih - mogu se birati razlicite opcije, meriti eth0 ili ppp0 pa se onda vidi sta je. U svakom slucaju, ima nesto sasvim malo.
[ Mister Big Time @ 12.09.2005. 01:42 ] @
Pa naravno da je to tacno. Jer samim tim kada si na netu, rezidentni programi cine svoje i sa vremena na vreme rade nesto, recimo ping ka svom maticnom sajtu proizvodjaca, ili provera za neki update, ili ako ti AV radi auto update.... to sa tvoje strane, ima i sa druge strane.. dakle "spolja" ... neko skenira IP opseg... sve to odvlaci protok.. jeste malo, ali ipak teoretski (i prakticno :D) neki protok odlazi tamo-vamo..
ako bas hoces da budes offline, diskonektuj se.. ako koristis usb modem, ili iskljuci ruter ako imas ruter.
[ tdjokic @ 12.09.2005. 02:00 ] @
Neki Linuxi imaju "ADSL dialer", naziv po analogiji sa telefonima, pa imas opcije Activ ili Stop i sve fino i lepo, ako ti to bas treba.
[ zekic @ 12.09.2005. 02:04 ] @
Ili jednostavno i korisno instalirati "Zone Alarm" i tamo imas opciju
STOP ALL INTERNET ACTIVITY!!!
[ DJ0RDJ0 @ 09.03.2007. 20:56 ] @
Ili jednostavno i korisno instalirati "Zone Alarm" i tamo imas opciju
STOP ALL INTERNET ACTIVITY!!!
----------------------------------------------------------------
ali na koji zone alarm koja werzija trazio sam nemogu da nadjem nidje

odg mi zeko