[ mariob @ 10.09.2005. 15:55 ] @
|
Postovane kolege!
Da li bi neko znao kako je najlakse moguce uraditi sledece. Moja BCB aplikacija radi 'nesto' i dobija 'nesto drugo' kao rezultat,sto je smesteno u obliku objekta neke moje klase,u okviru podataka-clanova te klase. Ovo je jasno. Medjutim,kako bih ja mogao da te podatke prikazem kao Word Document,konkretno kao tabelu u word documentu,ciji bih 'template' prethodno ja napravio. moze li to bez OLE-a i tih ludila? i KAKO?
Zahvaljujem!!!
|
[ danio @ 11.09.2005. 01:15 ] @
Ima nekoliko biblioteka kao
ova.
Ali prikazivanje objekata kao tabela u Wordu se bas ne smatra standardom. Mozda bi bilo pametnije iskoristiti nesto kao XML... O cemu se zapravo radi u tom programu?
[ mariob @ 11.09.2005. 10:32 ] @
Mozda sam ipak malo zakomplikovao pricu. radi se o tome da u programu vrsim neke proracune i rezultate tih proracuna smestam kao podatke-clanove te klase.Oni su raznih tipova,ansistring,int,float i sl. ja sam mislio da je moguce uraditi nesto kao:ja napravim u word-u(iz samog worda,nezavisno od mog programa) dokument koji sadrzi tabelu i sacuvam ga na nekom mestu(nesto kao template za upisivanje mojih rezultata).Zatim iz mog programa(npr.pritiskom na neki Button),ja bih otvarao TAJ dokument i na tacno odredjeno mesto u tabeli upisivao tacno odredjeni podatak i to sacuvao.
dakle radi se o upisu u word doc,ali ne iz baze podataka nego iz objekta strukture(klase).
isto tako sam mislio da odradim i citanje iz word dokumenta.
Kako to da uradim? Sva resenja dolaze u obzir,jer je hitno!
Pozdrav!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.