[ slovas @ 12.09.2005. 13:06 ] @
Hocu da uzmem ADSL i posto su najjeftiniji Verat i NeoBee, interesuje me kakva su vasa iskustva? Ali ako stvarno koristite ADSL kod nekog od ova dva provajdera - ne na osnovu nekih prica tipa "cuo sam...", "prica se...", "(ne)proverena informacija..."i sl. Interesuje me najjeftinija varijanta 256/64, a koristicu ga za uobicajene stvari email, surf, chat i za p2p.
Hvala svima i pozdrav.
[ Igorn @ 12.09.2005. 18:57 ] @
Imam Verat i konekcija mi cesto puca.

[Ovu poruku je menjao Igorn dana 12.09.2005. u 19:58 GMT+1]
[ Milan Andjelkovic @ 12.09.2005. 19:22 ] @
Pucanje konekcije zavisi prvenstveno od pristupne centrale, kvaliteta parice i modema. Problem naravno moze da bude do provajdera, ali je to verujem redak slucaj i kratkog veka.
[ tdjokic @ 12.09.2005. 19:42 ] @
Imam Verat i konekcija mi skoro nikad ne puca. Nesto sam zadnjih dana downloadovao (Linux distribucije) pa sam tu video jos nesto zanimlivo: prilikom skidanja jedne od njih, protok se vrteo oko 25KB/sec, kod druge je cesto isao i do 33KB/sec(!), tako da protok ne zavisi samo od lokalnog provajdera nego i od spoljnih faktora.
[ skovacevic @ 13.09.2005. 00:04 ] @
A sa Neobee niko nema iskustva? Imam slicnu dilemu, VERAT ili NEOBEE?
[ Boki4u @ 13.09.2005. 00:20 ] @
Citat:
skovacevic: A sa Neobee niko nema iskustva? Imam slicnu dilemu, VERAT ili NEOBEE?

Pa ja koliko sam shvatio, Neobee samo za podrucije Novog Sada....
(ili nisam dobro shvatio?)
[ M.O.T.R. @ 15.09.2005. 12:12 ] @
Upravo pre 1 sata dobio od Neobee-a adsl i krenuo u full download.
U pitanju je Beograd, kod Beogradske Arene i setup je bio 30 sec.
Link za sad stabilan, download sa ati.com je bio 23 KB/s a trenutno skidam .iso sa debian.org i ide 0d 23-26 a peak je bio 32KB/s. Kad je povuko .iso isao je cak na 56, al onda normalno pada. Lepo radi za sada, a obzirom da ce masina biti 24/7 ukljucena, brzo cu saznati da li ima down linka.
[ NBG @ 15.09.2005. 13:11 ] @
idem ja da otkazem onaj sezam pro i za iste pare da dobijem kod neobee ja 512 ,sta mislite?
[ intruderi @ 15.09.2005. 14:02 ] @
I ja isto... Bataljujem Sezam 256 flat i idem na NeoBee 512 flat.
[ skovacevic @ 15.09.2005. 14:24 ] @
Cekajte ljudi,
Beotel je snizio cene!!!!
256/64 Flat - 1790 din (3x1700)
512/128 flat - 2890 din (3x2745)

Jel mislite da je Neobee ipak toliko dobar da je i ovo skupo kod Beotela. Ja se plašim da i oni ne usklade cene sa ovima skupljima kada postignu dovoljan broj klijenata. I ja sam u dilemi kod koga da uzmem. Šta mislite o Beotelu?
[ M.O.T.R. @ 15.09.2005. 17:20 ] @
Stvar je u tome sto je Telekom snizio svoje cene, a provajderi ne. Neobee se bori za trziste, pa zato ne zeli da za 1 mesec zaradi bogatstvo, nego ide sa manjom cenom. Sta mislite da letnji popust kod nekih ima veze sa letom, nije nego. Telekom spustio cene a oni se prave ludi, pa kao daju popust.

[Ovu poruku je menjao M.O.T.R. dana 15.09.2005. u 18:21 GMT+1]
[ M.O.T.R. @ 15.09.2005. 17:47 ] @
Da se samo ogradim, nemam nikakve veze sa Neobee-om, ali su me samo odusevili uslugom, dosli su iz NS u Beograd, doneli modem, ugovor, setup free, sve ljubazno i kulturno zavrsili, uplatnica stize na kucnu adresu 10 dana pre isteka pretplate...., nema cimanja, za 8 dana od prijavljivanja, a da nisam izasao iz kuce, mislim po tom pitanju.
[ tdjokic @ 15.09.2005. 21:10 ] @
Citat:
M.O.T.R.: ali su me samo odusevili uslugom, dosli su iz NS u Beograd, doneli modem, ugovor, setup free, sve ljubazno i kulturno zavrsili, uplatnica stize na kucnu adresu 10 dana pre isteka pretplate...., nema cimanja, za 8 dana od prijavljivanja, a da nisam izasao iz kuce, mislim po tom pitanju.
Sve sto si naveo je lepo i fino, medjutim nisi naveo glavno - njihov flat je 1500 din/mesecno (PDV uracunat).

Da li je to trenutno najjeftiniji flat? Sta onda ovi ostali rade sa viskom para? Da li neko zna da li Neobee placa Telekomu istu cenu za prikljucak kao i ostali provajderi? Znaci li to da nas ovi ostali malko deru? Moji su jos i skromni (Verat, 1700) ali sta je onda sa Sezamom, Eunetom itd. Sve nesto 2100 ili ogranicenja i slicno. Nije to mala razlika, da kazemo 50 - 100 dinara, pa hajde, nek bude, ali 600 dinara mesecno razlike za istu uslugu je malo mnogo. Ne znam koliko realno utice ono 10:1, 20:1, 30:1 kod nekih, a sto drugi ni ne spominju. Znam samo da sam radio skoro neki download, vise stvari, sa razlicitih servera, i protok - razlicit, ocigledno zbog tih servera, ne zbog mog provajdera. Da li u toj situaciji ista pomaze sto je ona agregacija povoljnija ili je to "moze ali ne mora da bude"...

@skovacevic: koliko se secam, cene za Internet su do sada uglavnom padale, postepeno, ali su padale.

@M.O.T.R.: radi li ti POP3, jesi li modem dobio na besplatno koriscenje (znam da su ga oni doneli, ali ipak pitam, da bi bilo sasvim jasno)?

[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 15.09.2005. u 22:19 GMT+1]
[ M.O.T.R. @ 16.09.2005. 12:13 ] @
Radi pop3 i imas 50MB mail box, dobio modem na besplatno koriscenje, free setup, znaci samo 1500 din i to je to.
[ Mister Big Time @ 16.09.2005. 20:13 ] @
@tdjokic: pa to ti je otvoreno trziste... svako ima svoju racunicu, sta je cudno u tome sto je jedan provajder nekih usluga jeftiniji od drugoga? Borba.
[ tdjokic @ 16.09.2005. 21:04 ] @
Citat:
Mister Big Time: sta je cudno u tome sto je jedan provajder nekih usluga jeftiniji od drugoga? Borba.
Cudno je sto je jedan provajder MNOGO jeftiniji od drugoga. Cudno je jer se radi o IT podrucju, gde bi po definiciji morali biti bar malo kolege medju sobom, cak i kad se radi o komericjalnim stvarima. Cudno je, jer ocigledno neki provajderi idu na blef, sto se opasno priblizava gluposti. Sve izadje na videlo, samo sto ja imam tu manu u karakteru da odmah kazem ono sto vidim. Ali, nema veze - i ja cu se postaviti "trzisno"...
[ BojanBG @ 17.09.2005. 00:01 ] @
U pravu si tdjokicu a ako neki uskoro ne pocnu da snizavaju cene mogao bi da im se promeni naziv u AD[S]L(opovluk).
[ Boki4u @ 17.09.2005. 20:25 ] @
Pa sto da ne...ovi u NeoBee su pametni ljudi.
I ja da imam ISP firmu, spustio bih cene sto vise mogu, mada uvek moras da pazis da ne spustis "previse", jer onda ljudi pomisle da je usluga na losem nivou. Mislim da je bas to slucaj sa NeoBee provajderom. Mnogi misle da je sra*je.
A sto se tice Sezama i njihovih cena, imam samo jedan komentar: Moze im se!
[ NBG @ 18.09.2005. 11:33 ] @
Ja sam zvao Sezam u subotu i pitao ih da li imaju nameru da snizavaju cene posto neki vec daju za one pare sto mi placamo flat 256 kod sezama,flat 512.Kaze mi covek tamo da nema informacija.
A da nas deru ko volove naravno da je tako ali opet zavisi samo od NAS da li cemo im to dozvoliti.
PS ja sam vec u raskidu ugovora sa sezamom i svaki mesec cu da menjam isp ako treba pa nek je jeftinije i 50 dinara,siti sam dranja vise za internet usluge.
a na stranu sto je skoro 30 evra suluda cena za smrdljivih 256/64 k.

Zivela revolucija

[Ovu poruku je menjao NBG dana 18.09.2005. u 12:35 GMT+1]
[ skovacevic @ 19.09.2005. 10:08 ] @
Zanimljivost:

U Neobee su mi odgovorili da im je stepen agregacije za HOME flat pakete 16:1 a za SOHO 8:1.

Gledajući ostale provajdere koji ističu stepen agregacije (EUnet 30:1) zaključujemo da je ovo skoro duplo bolje ukoliko je tačno!
Da li još neko ima potvrdu ove informacije?
[ djricky @ 19.09.2005. 12:21 ] @
jos kad bi oni mogli da uticu na to...
[ z425926 @ 19.09.2005. 13:00 ] @
Izvini ako ovo zvuci glupo, ali sam novajlija u koriscenju interneta. Sta znaci stepen agregacije (30:1, 16:1, 8:1)???????
[ NBG @ 19.09.2005. 13:11 ] @
Citat:
z425926: Izvini ako ovo zvuci glupo, ali sam novajlija u koriscenju interneta. Sta znaci stepen agregacije (30:1, 16:1, 8:1)???????

Ma nista to ne znaci u nasim uslovima uzimaj samo gde je najjeftinije.RULE NO 1.
[ skovacevic @ 19.09.2005. 13:22 ] @
Pogledaj temu i poruku u istoj : http://www.elitesecurity.org/tema/133441/0#869748
mislim da je čovek to lepo objasnio, a evo i citata:

Citat:
"U sustini nikad neces videti tih 256Kbps sto je nekih 32KB/s. U srecnim danima bez agregacije bilo mi je maksimalno oko 28KB/s sto bi bilo 224Kbps. Znaci ostatak je overhead na PPPoA/TCP...JBG enkapsuliranja i cinculiranja.

Ako je istina da se agregacija odnosi na 1Mb link, znaci da ti je garantovano 34kbps iliti 4.25KB/s u slucaju da imas 30:1 agregaciju. U slucaju da imas 20:1 agregaciju to bi bilo 51.2 Kbps odnosno 6.4KB/s. Naravno sve ovo se odnosi na teorijski promet, smanji za 10-20% na overhead i to je to sto moze da ti se desi da svi zdusno arce tih jadnih 1Mb.

Kod Euneta je 2100 cena za 30:1 i 3100 za 20:1... Mislim da mi se za 1000 dinara tih dodatnih 2KB/s ne isplate. Ono sto razmisljam je da uzmem paket Surf 10:1 sa 512/128 – do 3 GB limit. Samo moram biti siguran da se uklapam u taj limit. Tako da cu sacekati jos neko vreme.

Ono sto je mene iznerviralo je da GuildWars igra koja _SAVRSENO_ malo trosi neta je bila apsolutno neigriva preko vikenda kad su izgleda svi seli za net posle odmora (sto je bila jos jedna od opaski is teh supporta). Znam da ljudi koji sa 33.6 linkom preko DialUp-a igraju savrseno tu igru i da seckanje koje im se javi je udglavnom zbog krckanja i preslusavanja telefonskih linija, a ne zagusenja linka."

[ Decorated Emergency @ 05.10.2005. 18:35 ] @
ja razmishljam da uzmem verat 512,ima li neko iskustva ?
[ Shiljko @ 15.10.2005. 21:29 ] @
Dakle, ja bih uzeo neobee posto je 1500 najvise sto mogu da izvojim da li neko ko ga koristi vise od mesec dana moze da ga prokomentarise?
[ M.O.T.R. @ 15.10.2005. 23:25 ] @
Evo juce sam bas ispunio kvotu od mesec dana :) pa mogu da komentarisem Neobee. Kao sto sam vec par puta rekao, zadovoljan sam uslugom ovog provajdera. Nisam imao nikakvih problema i skoro da nisam ugasio masinu za ovih 30 dana. Link je konstantan, i na 256/64 iznosi oko 26-28 KB/s sto je i teorijski max za adsl. Preporuka. Ima i par drugih pogodnosti, ali o tome imas i na njihovoj prezentaciji.
[ boki @ 18.10.2005. 15:37 ] @
Citat:
Sta onda ovi ostali rade sa viskom para?

Placaju reklame po TV-u (sezam i beotel)
Eunet je uvek iz nekog razloga bio skuplji od ostalih provajdera pa je tako i za ADSL.
[ boksi @ 18.10.2005. 17:57 ] @
Uzeo danas neobee 256.Ne mogu da tvrdim da dobro radi,suvise je rano,ali javi cu kako radi.Momci su pravi profesionalci.Bio sam kod sezama na basicu 256 ali necu vise lopovima da placam 1300 dinara za 2 puna cd-a.1500 flat 256 i vozi.Svaka cast neobee provajderu.Ajde svi da predjemo kod njih.
Jedno pitanje za korisnike Neobija sto se tice modema.Da li modem treba da drzi konekciju i kada je komp iskljucen, posto ima svoje napajanje.Do sada sam koristio onaj sezamov koji ne moze bez kompa da radi,tj.dobija napajanje preko usb-a!
Ako neko zna neka odgovori.Zahvalan na svakom odgovoru!
Pozdrav.Ziveo ADSL Neobee!
[ skovacevic @ 18.10.2005. 19:00 ] @
Imam ADSL Neobee 256 Flat dve nedelje i zaista sam do sada prezadovoljan.
Nije mi se desilo da konekcija "pukne", brzina je stabilna i nema velikih
padova. (obicno oko 24 Kb/s). Slazem se da su profesionalci i meni je
najduza operacija pri setup-u bila potpisivanje ugovora.
Što se tiče napajanja modema, ne vidim kako bi on radio ako je PC isklučen,
jedino ako imaš ruter. Moj modem se napaja preko USB kabla i Brand je
OvisLink odn. Conexant.
Ono što je zanimljivo za Neobee je da je planirana agregacija 16/1 ali je
trenutno nema jer postoji jako mali broj korisnika u BG pa se može desiti da
ste sami na linku, što ne znači da imate 1Mbps, ali vam niko neće gušti
vezu.
Lično mislim da je Neobee dobar izbor za sada što nije poziv da svi pređete
na Neobee jer ćete i meni tako zagušiti link. Sigurno su i drugi provajderi
odlični (sva tehnika je u rukama Telekoma, jedino finansije u provajderovim)
ali ja o tome ne mogu da sudim jer mi je ovo prvi ADSL provajder.
[ pisac @ 18.10.2005. 21:26 ] @
News server neobee-a je očajan. Ali, ko to ne koristi onda i ne treba da uzima u obzir ovu informaciju.
[ boksi @ 19.10.2005. 08:21 ] @
Izgleda nisi procitao post kako treba,imam AOL modem koji ima svoje napajanje ali ipak je konekcija neaktivna kada iskljucim modem!Da li to tako treba ili ne!
Znam sta je ruter i kako on radi,a i ovaj moj modem ima sopstveno napajanje kao ruter.
Da li neko ima iskustva sa onim ruterom iz Netiksa od 35 evra!
Pozdrav
[ djricky @ 19.10.2005. 21:00 ] @
Citat:
boksi: Da li neko ima iskustva sa onim ruterom iz Netiksa od 35 evra!

fina mala crna kanta stabilan, extremno lak za podesavanje, samo za POTS...
[ Stator @ 20.10.2005. 13:04 ] @
Vi stoste uzeli kod neobee-a el ima ona uplatna mesta u BG-u i gde da ne mozem bas svaki put do NS-a :)
[ tdjokic @ 20.10.2005. 13:26 ] @
Citat:
uplatnica stize na kucnu adresu 10 dana pre isteka pretplate...
rece covek koji je uzeo neobee - M.O.T.R., ne moras svaki mesec u N.S.
[ M.O.T.R. @ 20.10.2005. 15:02 ] @
Upravo tako, tacno 10 dana pre isteka stigla uplatnica i reklamni materijal. Uplatio na 5 dana pre isteka i vec sledeceg se prikazalo na nalogu. Nista cimanje. Ja stvarno zadovoljan uslugom.
[ tdjokic @ 20.10.2005. 17:15 ] @
Citat:
M.O.T.R.: ... i vec sledeceg se prikazalo na nalogu.
Ja to na www.verat.net ne mogu da nadjem. Tamo me uopste ne bi bilo, da nemam stari nalog, od dial-up-a. Mozda gresim, ali sumnjam. Valjda i POP3 ne radi, to ne koristim, ne znam.
[ teddy @ 20.10.2005. 18:46 ] @
To je ozbiljan nedostatak Verata. Ne postoji kvalitetna podrška na Netu (npr. PDF uputstva). Ko ima ADSL može Veratov mail da koristi samo ako još ima i stari, dial-up nalog (sa drugim usernameom), i to isključivo preko SSL protokola ili Webmaila.Osim toga, nije moguće proveriti status uplate sa korisničkim imenom ADSL naloga.

Nema ni uplatnice, a verujem da neće stići ni mail (jer ne postoji e-mail adresa za svakog ADSL korisnika) upozorenja na istek pretplate.

Sve u svemu, ako već neće da spuštaju cene kao NeoBee, mogli bi barem da se od njih nauče kako se ophodi prema korisnicima.

Inače, ne bi bio red da ne spomenem da sam Net radi odlično i bez problema.

[Ovu poruku je menjao teddy dana 20.10.2005. u 19:51 GMT+1]
[ boki @ 20.10.2005. 19:18 ] @
Citat:
teddy: Ko ima ADSL može Veratov mail da koristi samo ako još ima i stari, dial-up nalog (sa drugim usernameom), i to isključivo preko SSL protokola ili Webmaila.

2 Ispravke:
1) Dial-up nalog moze da ima isti username
2) Ne mora SSL, ja pristupam normalno...
[ GFC @ 21.10.2005. 09:31 ] @
Citat:
boki: 2 Ispravke:

Za SSL - ne moze da se posalje mail iz klijenta ako se kacis preko drugog provajdera (ili ja ne znam da podesim :). Stvarno, moze li?

Recimo, uzeo bih NeoBEE ADSL, a zadrzao bih svoj stari user na Veratu i mail, pa me zanima da li cu moci kada sam na NeoBEE ADSL-u da primam i saljem mail direktno iz klijenta, a da se kacim na pop3.verat.net ili kako vec?
[ boki @ 21.10.2005. 11:22 ] @
Kod verata ces moci sigurno da primas preko pop3, oni ne stavljaju ogranicenja. Za slanje nisam siguran al misilim da samo treba da ukljucis SMTP auth.
[ djricky @ 21.10.2005. 11:23 ] @
pop3 moze preko ssl-a, smtp nece moci... zato onda koristi neobee-jev...
[ teddy @ 21.10.2005. 11:51 ] @
Citat:
boki:

2 Ispravke:

1) Meni su rekli da mora različit kad sam otvarao ADSL nalog
2) Meni ne radi POP3 mail, već samo SSL (isprobano na više e-mail klijenata).
[ Nikodim @ 28.10.2005. 11:43 ] @
Ja sam danas zvao NeoBee u NS, i rekose mi da vise ne dolaze na kucu vec salju kurira sa sve modemom i ugovorom, koji se potpisuje na godinu dana

E mene je ovo zaintrigiralo...znaci ja sam godinu dana obavezan da budem njihov korisnik ili sta??? Ne mogu da odustanem ili predjem kod drugog provajdera??
Jel moze neko od korisnika tacno da mi protumaci, posto me bilo vise sramota da ispitujem devojku preko telefona :-D
[ GFC @ 28.10.2005. 17:21 ] @
Istina, meni je danas stigao paket iz NeoBEE-ja na kućnu adresu, instalirao za 5min i sve radi super. Dnld prosečno oko 26kb/s na 256/64. Ugovor jeste na 1 godinu, ali ga bilo koja ugovorna strana može raskinuti kad god želi. To mi je eksplicitno rekao čovek iz NEOBEE.

Ugovor nisam čitao, imaš ga na njihovom sajtu, ali najbolje je da ih zoveš i sve rastumačiš.

Usluga im je sjajna, mene su nekoliko puta vali da vide da li je sve ok. Smarao sam ih 100 puta i nijednom (!) nisu bili neljubazni. Teh podrška za ADSL radi od 800-2300.

Inače, od prijavio sam se za ADSL 20. oktobra. Banovo brdo, centrala 254-xxxx.

[ intruderi @ 02.11.2005. 11:52 ] @
NeoBee je keva.

Presao sam sa sezama 256/64 flat (2.200 din) na neobee 512/128 flat (2.500 din).

U sezamu me pitali sto odustajem od njihove usluge. Pa zato sto su proklete derikoze, zato sto im u podrsci rade redardi i zato sto mi idu na jaja sa reklamom za analogno digitalnu sezampro liniju. El treba jos neki razlog?
[ BojanBG @ 02.11.2005. 12:10 ] @
Koliko ti ide download sa 512k preko NeoBee? (web, p2p, torrent)
Koliko si cekao na celu proceduru promene provajdera?
Koliko dana si bio bez adsl-a?

... pitam posto i ja planiram da izvedem istu akrobaciju :)

[Ovu poruku je menjao Milan Andjelkovic dana 02.11.2005. u 13:49 GMT+1]
[ kuza @ 02.11.2005. 12:16 ] @
I u veratu rade retardi cisto da se zna ja sam jos zakacen za njihow wiralless link sve sljaka ok ali kad npr. nestali su mi podatci sa kojima se kacim na wiralless i zvao sam da ih pitam odgovor je bio ovakav:Znate sta ja to ne znam a docice oko 14 casova decko koji to zna ako mozda dodje nisam siguran...ok doslo je 14 casova i zovem ja tog decka navodno network administratora....e tek tu pricu da ne pominjem...odgovori na probleme tipa onaj fazon ...da li ste probali da je restartujete,da li ste probali da je reinstalirate,greska je verovatno u hardweru posto sijalica u mojoj kancelariji savrseno dobro radi!!CCCCCC ma botovi obicni!
[ GFC @ 04.11.2005. 13:50 ] @
Evo, posle nedelju dana korišćenja ADSL NEOBEE 256/64 mogu da kažem da sve radi super.

Dnld oko 26kb/s u proseku. Veza stabilna. Mada, posle dial-up-a ovo sve izgleda toliko dobro, da verujem da ne bih imao nikakvih (negativnih) kritika na njihov račun čak i da je 10kb/s. Samo kad sam non-stop online.

Modem je Actiontec, iz paketa za AOL od pre par godina :) ali radi posao. Tehnička podrška - sjajna (što znam iz perioda dok još nisam dobio signal, od tada nisam imao potrebe da ih zovem nijednom).
[ pisac @ 05.11.2005. 14:51 ] @
Citat:
GFC: Dnld oko 26kb/s u proseku.

Vidiš, 26kb/s znači 26 kilo-bita u sekundi, a to je 3,25 kilo-Bajta u sekundi, odnosno 3,25kB/s

Pošto si u stvari mislio 26kB/s, onda je to 208kb/s što je sasvim OK, jer se ostatak do 256kb/s troši na razna zaglavlja paketa i slične stvari.
[ GFC @ 05.11.2005. 15:51 ] @
Citat:
pisac: Vidiš, 26kb/s znači 26 kilo-bita u sekundi, a to je 3,25 kilo-Bajta u sekundi, odnosno 3,25kB/s

Pošto si u stvari mislio 26kB/s, onda je to 208kb/s što je sasvim OK, jer se ostatak do 256kb/s troši na razna zaglavlja paketa i slične stvari.

Da, da 26kB, mada mislim da je svako shvatio da se radi o kilobajtima, jer 3,25kB na ADSL-u je smešno samo po sebi.
[ zivk0p @ 05.11.2005. 17:53 ] @
Zabad ili sta?
[ Izudar[MTS] @ 11.11.2005. 22:56 ] @
Posto sam iz NovogSada nisam imao prilike da pored Cablovskog SBB, dial-up-a i Wireless-a isprobam i taj famozni ADSL(http://adsl.neobee.net), ali sto se tice Neobee-a mogu reci da je to najbolji provider medju svim providerima u NS-u, da li to bili ostali lokalni ili veliki Beogradski provideri nema veze svi su s***** u odnosu na Neobee :)

Koristio davno Neobee dial-up, jedni od prvih koji su imali flat rate za jeftine pare u to doba josh, a danas sam ponosni korisnik njihovog Wireless-a(http://www.metrohive.net) i to paketa koji je na 2 mbit simetricno up and download i sa static IP:) I mogu vam reci da mi se retko kada download spusti ispod 190 kb/s, tj sve zavisi sa kakvog sajta skidate stvari ali u lokalu radi besprekorno. Cak sam jedno vreme, dok se nisu pojavili ADSL-ovci Beogradski na nasem Neobee imao ping do 15 sa SBB-ovim game serverima pa cak sam imao bolju vezu nego sami jadnici sa SBB-a iz BG-a, danas ping zna da bude i 15 i 20 ali bogami i 50 - 100 kada se zagushi. Nekada tog zagushenja nije bilo, ali kontam da je poceo ADSL u BG preko Neobee pa ce brzo doci vreme kada cu moci da zalim za svojim dobrim starim Neobee-om ako ne povecaju svoje kapacitete uskoro.

Toliko o dosadasnjim iskustvima mnogogodisnjim sa Neobee, za sada i dalje ga volem bez obzira sto se desvaju vec mala zagusenja :)

PS. Tehnicka podrska im je super, kako za dial-up tako i za Wireless svih ovih godina, dizajn sajtova im se menja svake godine i super izgledaju svi (mada ovaj poslednji ima manje vesti nego oni raniji ali nema veze).
[ MorenoArdohain @ 12.11.2005. 00:13 ] @
Zanimljivo, novi clan, jedan jedini post, i puna usta Neobee-a..

A istina je drugacija...

[ M.O.T.R. @ 12.11.2005. 08:36 ] @
A ti nam otkri istinu i prosvetli nas ...
[ nmrdjen @ 12.11.2005. 09:56 ] @
Q: Kako ocenjujete Neobee u nasem gradu?
A: Dobar je Neobee, ima zenske, ima sve, majke mi!A vi kako ste?

[Ovu poruku je menjao nmrdjen dana 12.11.2005. u 11:04 GMT+1]
[ GFC @ 12.11.2005. 14:53 ] @
NEOBEE jeste dobar, ali ništa mnogo bolji ili gori od ostalih provajdera. Najpovoljniji trenutno jeste, verovatno zbog niskog opterećenja linka.

Ne razumem ovaj dug post o NEOBEE-u. Nema svrhe. Liči mi na prepucavanje NS-BG, npr. kao Zvezda-Partizan. Ne znam čemu to?
[ Izudar[MTS] @ 12.11.2005. 15:37 ] @
Stari chlan novi username, objasnjeno zasto je prvi post. Nisam mogao da se setim passworda a i mail na kome mi je regovan je ugashen tako da ne mogu da povratim pass za sada.

Sto se tice Neobee-a dobar je i za sada jedini novosadski ISP za koji moze da se kaze da vise radi nego sto ne radi (mozda moze isto da se kaze i za SBB ali samo u pojedinim delovima grada).

I ovo nije nikakvo prepucavanje, volim ja i Beogradske ISP kao sto je npr EUnet, prvi moj provider od kako sam na netu (nije postojao Neobee onda) i dan danas sigurno je OK ali jedina zamerka je cena, a u kvalitet ne sumnjam...

Eto tolko od mene opet... sada je kraci post?

[Ovu poruku je menjao Izudar[MTS] dana 12.11.2005. u 16:37 GMT+1]
[ nmrdjen @ 12.11.2005. 16:09 ] @
Kad se setish passworda, javi se, pa da vidimo ko si. Do tada priche o komsiji koji uzima 2 Mbita up/down link a nije rodjak/prijatelj/big boss himself, ostavi za nekog malo naivnijeg od nas.
[ MorenoArdohain @ 13.11.2005. 20:01 ] @
Hocu da kazem da Neobee NIJE bolji od ostalih! Budimo realni, svi provajderi imaju probleme sa korisnicima, neki manje, neki vise... Procesljajte forum i vidite kako se odnose sa korisnicima na wirelessu, recimo..

Uvek je tako, u pocetku je sve bajno i sjajno.. a posle.. trt! Ne zaboravite da Novi Sad jos uvek nema ADSL.. sta ce biti za par meseci kad ga uvedu? Moze li njihov link to izdrzati? Mislite o tome..
[ djricky @ 13.11.2005. 21:54 ] @
Citat:
MorenoArdohain: Moze li njihov link to izdrzati? Mislite o tome..

Njihovi linkovi mogu to izdrzati

a o cemu se ovde bese diskutovalo? da... verat ili neobee...
get back on the track, ili tema ode u lock
[ MorenoArdohain @ 14.11.2005. 20:42 ] @
Pa vec sada ima zagusenja :)
[ M.O.T.R. @ 14.11.2005. 21:43 ] @
A kako ti znas da li ima zagusenja i koliki su im linkovi, kad ga ne koristis.
Uostalom niko Vas nije stavio pred zid i zapretio streljanjem ako ne uzmete Neobee, za toliko smo demokratska drzava pa izvolte, siroko vam polje. Molim moderatore da zatvore ovu temu, gubi smisao dalja prica. Mislim da ima dovoljno argumenata za buduce korisnike da mogu sami da prosude o kvalitetu svakog provajdera koji egzistira na ovim nasim prostorima. A da se ne varamo, bar 80% kvaliteta zavisi od centrale i Telekoma, a ne od provajdera. Pozdrav svima.
[ djricky @ 14.11.2005. 22:28 ] @
ej, lepo se igrajte! :) ne treba nam jos jedno NS prepucavanje...

i da... ja znam koliki su im linkovi...
[ MorenoArdohain @ 25.11.2005. 21:49 ] @
Citat:
M.O.T.R.: A kako ti znas da li ima zagusenja i koliki su im linkovi, kad ga ne koristis.

Ja sam bivsi korisnik...

Cak i onaj sto je hvalio Neobee na sva zvona je rekao, citiram:
Citat:
Toliko o dosadasnjim iskustvima mnogogodisnjim sa Neobee, za sada i dalje ga volem bez obzira sto se desvaju vec mala zagusenja :)

Da ne bude da pljujem Neobee, svi provajderi koje sam probao imaju zagusenja sa vremena na vreme...

[Ovu poruku je menjao MorenoArdohain dana 25.11.2005. u 22:51 GMT+1]
[ Wind @ 14.12.2005. 19:06 ] @
Nakon ovolikih hvalospeva o neobee-u nisam mogao da odolim a da ne posaljem prijavu. I kada mogu da ocekujem da mi uvedu?
Zvezdara
[ kumkat @ 14.12.2005. 21:09 ] @
I ja sam im juce poslao prijavu ... aj da vidimo kome ce pre da uvedu :) (N. Beograd)

[ divac @ 14.12.2005. 22:36 ] @
Evo statistike za Cukaricu i Neobee.
Poslao mail u ponedeljak ujutru, u utorak javili da su prosledili telekomu, u sredu telekom pustio signal i u cetvrtak dosao modem, i sve lepo radi...
[ GFC @ 14.12.2005. 23:38 ] @
Citat:
divac: Evo statistike za Cukaricu i Neobee.
Poslao mail u ponedeljak ujutru, u utorak javili da su prosledili telekomu, u sredu telekom pustio signal i u cetvrtak dosao modem, i sve lepo radi...

vrlo slično (Čukarica), samo što se desilo pre dva meseca. Od poziva Neobee-ju (prijave) do korišćenja usluge oko 4 dana :)

I do danas, kuc, kuc, kuc, sve lepo radi.
[ Miloš Bjelanović @ 16.12.2005. 20:40 ] @
Poslao sam zahtjev 7. decembra. Oni su proslijedili zahtjev Telekom 8. decembra. Do dana današnjeg, nema ni traga ni glasa.
[ kumkat @ 22.12.2005. 21:07 ] @
Evo javise mi danas (22.12.2005) da je telekom zavrsio svoje i da mi salju modem za dan ili dva.

Zahtev zam podneo (14.12.2005)

[ Wind @ 23.12.2005. 20:00 ] @
Ja bih sutra trebao da dobijem modem!
Kako radi 256 flat? p2p? a igranje? ping?
[ kumkat @ 24.12.2005. 21:29 ] @
Pa evo uvedose danas. Ping ka gateway je 24-25ms konstantno. Stvarno nemam zamerki. (u pitanju je flat 512)
[ Wind @ 25.12.2005. 21:01 ] @
Radi savrseno!
[ GFC @ 26.12.2005. 19:05 ] @
Na žalost, javljaju se i prvi problemi sa NEOBEE-jem. To je, istina, očekivano obzirom na rast broja korisnika kod njih i veliki pritisak potencijalnih korisnika u NS, ali opet... čovek se lako navikne na dobro, a onda svaki povratak na loše je bolan.

Naime, reč je ponajviše o PING-u. NEOBEE koristim već 2,5 meseca i mogu reći da je ping u početku bio veoma nizak (256/64 konekcija), ka google-u oko 30-40 ms, što mi je izgledalo sjajno.

U poslednje vreme sve je gore i gore. Ne samo da je ping drastično otišao na gore, već i kada je običan surf u pitanju imam problema sa otvaranjem sajtova, od zahteva za url do prve reakcije protoka prođe i po 5-6 sekundi...

Evo pinga ka google-u od malopre:

Code:

C:\Documents and Settings\Administrator>ping www.google.com

Pinging www.l.google.com [66.249.93.99] with 32 bytes of data:

Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=84ms TTL=235
Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=82ms TTL=236
Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=88ms TTL=236
Reply from 66.249.93.99: bytes=32 time=85ms TTL=235

Ping statistics for 66.249.93.99:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 82ms, Maximum = 88ms, Average = 84ms

Nadam se samo da neće biti još i gore od ovoga, ali sumnjam...

Molim i sve ostale koji imaju 256/64 NEOBEE da pinguju google ili da bar kažu reč-dve o svojoj konekciji.

Pozdrav!
[ Boki4u @ 26.12.2005. 19:57 ] @
@GFC
To je u principu bilo za ocekivati...ranije ili kasnije.
Nadaj mo se da ce se situacija poboljsati.

Ja planiram da od januara uzmem ADSL ko NeoBee-a...cim mi istekne ova dial-up predplata
[ skovacevic @ 26.12.2005. 21:25 ] @
Evo pinga google-a kod mene na 256/64:

Pinging www.l.google.com [66.249.93.99] with 32 bytes of data:
>
> Reply from 66.249.93.99: bytes2 time8ms TTL#5
> Reply from 66.249.93.99: bytes2 time�ms TTL#6
> Reply from 66.249.93.99: bytes2 time�ms TTL#6
> Reply from 66.249.93.99: bytes2 time�ms TTL#5
>
> Ping statistics for 66.249.93.99:
> Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
> Approximate round trip times in milli-seconds:
> Minimum = 94ms, Maximum = 128ms, Average = 104ms[/code]

E sad, kako ja da protumačim ove rezultate? MTW ovo sam upisao ručno
izmenivši tekst koji je poslao GFC po mojim vrednostima, kako da iz comand
prompta snimim rezultat?
[ pisac @ 26.12.2005. 22:45 ] @
Sezam 256 (preko NAT-a na win2000 serveru sa USB ADSL)
Code:

PING www.l.google.com (66.249.93.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=1 ttl=242 time=105 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=2 ttl=241 time=88.0 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=3 ttl=242 time=109 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=4 ttl=242 time=90.5 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=5 ttl=241 time=85.3 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=6 ttl=241 time=88.1 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=7 ttl=241 time=85.9 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=8 ttl=241 time=83.7 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=9 ttl=242 time=88.5 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=10 ttl=241 time=84.3 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=11 ttl=241 time=88.1 ms

Beotel 512 (direktno preko USB ADSL)
Code:

PING www.l.google.com (66.249.93.99) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=1 ttl=243 time=55.0 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=2 ttl=243 time=65.4 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=3 ttl=244 time=63.2 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=4 ttl=243 time=61.1 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=5 ttl=244 time=58.9 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=6 ttl=244 time=56.7 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=7 ttl=244 time=64.5 ms
64 bytes from 66.249.93.99: icmp_seq=8 ttl=244 time=62.3 ms
[ djalf @ 27.12.2005. 06:57 ] @
@skovacevic
Ides desno dugme misa pa "Mark" pa selektujes levim tekst i pritisnes enter.
[ GFC @ 27.12.2005. 14:15 ] @
@pisac

Koja je centrala u pitanju?

(ja sam na Banovom brdu, 254-****)
[ skovacevic @ 27.12.2005. 21:29 ] @
Hvala.
Evo onda rezultata u originalu - Neobee, centrala Žarkovo, 250xxxx:

YAHOO - www.yahoo.com:
Pinging www.yahoo.akadns.net [68.142.226.33] with 32 bytes of data:

Reply from 68.142.226.33: bytes2 time3ms TTLP
Reply from 68.142.226.33: bytes2 time3ms TTLQ

Ping statistics for 68.142.226.33:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 173ms, Maximum = 173ms, Average = 173ms

GOOGLE - www.google.com:
Pinging www.l.google.com [66.249.93.99] with 32 bytes of data:

Reply from 66.249.93.99: bytes2 time�ms TTL$3

Ping statistics for 66.249.93.99:
Minimum = 87ms, Maximum = 90ms, Average = 88ms

I jedan naš sajt: NEOBEE - www.neobee.net

Pinging unimatrix0.neobee.net [80.74.160.41] with 32 bytes of data:

Reply from 80.74.160.41: bytes2 timeWms TTLa
Reply from 80.74.160.41: bytes2 timeXms TTLa
Reply from 80.74.160.41: bytes2 timehms TTLa
Reply from 80.74.160.41: bytes2 timeUms TTLa

Ping statistics for 80.74.160.41:
Minimum = 55ms, Maximum = 68ms, Average = 59ms

E sada, neko mi neko protumači rezultate. Očigledno da ne zavisi od
provajdera, yahoo i neobee se razlikuju 3 puta.
[ djricky @ 27.12.2005. 21:34 ] @
PO PEDESETI PUT:
nemojte da pingujete GOOGLE!
posto neki od vas nece znati da nadju adresu svog default gateway-a, pingujte web sajt svog internet provajdera... i te rezultate postavljajte ovde...

primer:
C:\Documents and Settings\ricky>ping 80.93.224.12
Pinging www.absolutok.com [80.93.224.12] with 32 bytes of data:

Reply from 80.93.224.12: bytes=32 time=7ms TTL=122
Reply from 80.93.224.12: bytes=32 time=8ms TTL=122
Reply from 80.93.224.12: bytes=32 time=16ms TTL=122
Reply from 80.93.224.12: bytes=32 time=10ms TTL=122

Ping statistics for 80.93.224.12:
Minimum = 7ms, Maximum = 16ms, Average = 10ms

u vasem slucaju zamenite ovo www.absolutok.com sa adekvatnom adresom.
[ djricky @ 27.12.2005. 21:39 ] @
@skovacevic

taj mail klijent ti nekako iskvari poruke... izmeni ih sa ispravnim (vidljivim) rezultatima...

i uzmi u obzir moj savet...
[ pisac @ 27.12.2005. 21:56 ] @
Citat:
GFC: @pisac
Koja je centrala u pitanju?

Sezam: zvezdara ISDN, PPPOE-LLC (inace je 16ms brže sa PPPOA-VCMUX)
Beotel: akademija PSTN, PPPOE-LLC

Citat:
djricky: PO PEDESETI PUT:
nemojte da pingujete GOOGLE!

A što ne bi? Mislim da ljude zanima odziv sajtova na Internetu koje najvise koriste, a ne odziv web prezentacije njihovog provajdera. Ping googla ili nekog drugog sajta pokazuje ujedno i kvalitet veze provajdera sa svetom.
[ djricky @ 27.12.2005. 23:58 ] @
pa zato sto je google svaki cas na drugoj adresi. cak i ako pingujes stalno jedan te isti IP, on se ne nalazi uvek na istoj masini, obican traceroute ce to potvrditi... a preporucujem ping do provajderovog web sajta zato sto dobar deo korisnika ne zna da uradi copy/paste iz command prompta, a kamoli da iskopa sta mu je default gateway, a slozices se da svaki provajder svoj web sajt drzi na svojim serverima, tako da ce ping do istih dati ispravan pocetni rezultat u utvrdjivanju problema povecanog pinga.

tako da, znajuci da prosecan normalan ping do gateway-a kod ADSL-a je od 15 do 45 milisekundi (u zavisnosti od stanja na telefonskoj liniji, PPPoA ili PPPoE, udaljenosti centrale od TKC-a, i vrste veze ISP-a od TKC-a do NOC-a samog ISP-a), i znajuci da bi taj ping trebao da bude konstantan sa varijacijom +/- 5ms, mozemo sa mnogo vecom sigurnoscu ustanoviti da li je problem od korisnika do Telekoma, od Telekoma do ISPa, ili je problem na samom linku od provajdera ka svetu, ma kakav on bio...

jasno?
[ Courtney @ 28.12.2005. 23:38 ] @
A kako vam rade p2p programi na .ADSl.NeoBee i uopste imate li problema sa filesharing (salju vam 'pretece' mailove, opominju telefonom ili slicno)? Nacula sam nesto, a nasla sam i ovu temu http://www.elitesecurity.org/tema/119873/0
Veliki je minus ako ogranicavaju portove...
[ kumkat @ 29.12.2005. 11:23 ] @
Citat:
Courtney: A kako vam rade p2p programi na .ADSl.NeoBee i uopste imate li problema sa filesharing (salju vam 'pretece' mailove, opominju telefonom ili slicno)? Nacula sam nesto, a nasla sam i ovu temu http://www.elitesecurity.org/tema/119873/0
Veliki je minus ako ogranicavaju portove...

Ja sam ih zvao pre 2 dana i lepo mi je covek objasnio da ne rade nikakvu blokadu ili filtriranje portova. I stvarno P2P radi kako treba.

A sto se tice slanja pretecih poruka... neverujem da bi NeoBee tako nesto radio. Kad god sam ih svao bili su ekstra ljubazni i uvek su spremni da te saslusaju i rese tvoj problem (bez obzira sto to nekad zahteva i vise od 30 min njihovog vremena). Naravno svi znamo da email adresa sa koje je poslat mail moze lako da se izmeni pa da izgleda da je mail poslat od provajdera...

Pozdrav
[ Miloš Bjelanović @ 04.01.2006. 08:53 ] @
Citat:
Poslao sam zahtjev 7. decembra. Oni su proslijedili zahtjev Telekom 8. decembra. Do dana današnjeg, nema ni traga ni glasa.

Šta sam ja kome zgrešio??? Skoro je mjesec dana prošlo, i još ništa od adesela. Zovem ih da provjerim svakih dva-tri dana, i uvijek je isto: "Još nismo dobili izveštaj od Telekoma o realizaciji." Reče mi čovjek da su popunjeni priključci na centrali 3555-***, pa Telekom treba da ugradi nove. Ne znam kome da se obratim. Da li da otkažem zahtjev za adesel kod niobia???

Zna li neko gdje mogu provjeriti da li su priključci popunjeni, i kad će biti novih? ...smor
[ Boki4u @ 04.01.2006. 23:52 ] @
Ja sam poslao zahtev pre jedno 5-6 dana i tek mi danas stiglo da su prosledili telekomu. Videcemo kako ce se dalje odvijati situacija.

Prosli put sam poslao zahtev i sutradan dobio vec odgovor da moze!
[ Boki4u @ 05.01.2006. 14:55 ] @
Evo, upravo sam popunio prijavu i poslao!
Do 9-og mi traje dial-up flat na Sezamu....valjda ce ovi dotle zavrsiti sve
[ farfalla @ 30.01.2006. 15:29 ] @
Shta je stepen agregacije?
[ p.r.l.e. @ 30.01.2006. 18:05 ] @
Šta je stepen agregacije vidi na:

http://www.elitesecurity.org/tema/95912
[ Boki4u @ 30.01.2006. 23:47 ] @
Evo i ovde da se zalim
Do sad nigde nisda...ni A od ADSL-a....
k a r a b a n a n a
[ tdjokic @ 31.01.2006. 02:07 ] @
Citat:
Boki4u: Evo i ovde da se zalim :D
Do sad nigde nisda...ni A od ADSL-a....
k a r a b a n a n a

Hajde i ovde da ti odgovorim :-) Je li ti neko reko onu cuvenu recenicu: "Tehnicki uslovi postoje, ali nisu ispunjeni." To ti je ono kao kad u sobi imas luster a nemas sijalice u njemu pa ne svetli. Znaci - u centrali postoji rupa za taj neki uredjaj, ali ga nemaju. Sto je najgore, mislim da negde cak ni rupu nemaju, ali u ovo nisam ubedjen, misli se na najstarije centrale, mada su neki ljudi ovde tvrdili da se doticni uredjaj moze montirati u svaku centralu.
[ LordVLAD @ 31.01.2006. 02:47 ] @
E jesi car! ;)
[ i-design @ 01.02.2006. 18:48 ] @
Ja sam na ADSL prikljucak cekao dva meseca, da bi pre dva dana napokon uzeo modem i postao ponosni vlasnik osnovnog paketa. Znaci, nije do njih problem, telekom nema dovoljno ADSL prikljucaka u samoj centrali, pa provideri moraju da cekaju da se isti i obezbede.

Prvi utisci sa Neoobijem su pozitivni, jos nisam probao P2P pa javljam utiske. Inace, ping do neoobee-ja je 40ms, mislim da to i nije preterano dobar rezultat
[ kostas_bgd @ 11.03.2006. 18:08 ] @
Ja sam takođe čekao skoro 2 meseca kod Neobee-a. Prijavio sam se 15. januara, nakon tri dana su obavestili da ima tehničkih mogućnosti, pa sam popunio zahtev, a realizacija je bila 8. marta. Inače, u pitanju je Beograd, centrala 322-xxxx. Za sada sam jako zadovoljan, download je 22-27 KB/s, a p2p (DC++) radi takođe dobro. Sviđa mi se što imaju veliki mailbox (100 MB). Nadam se da će i dalje raditi dobro. I još nešto, da li je potrebno ispred svakog telefona postaviti mikrofilter? Ja imam 4 telefona u kući i samo sam postavio ispred jednog mikrofilter, a konekcija radi normalno.
[ tdjokic @ 11.03.2006. 20:09 ] @
Citat:
kostas_bgd: Ja imam 4 telefona u kući i samo sam postavio ispred jednog mikrofilter, a konekcija radi normalno.

Mozda nisam dobro razumeo tvoje pitanje - mikrofilteri se postavljaju ispred telefona da telefon (ili slican uredjaj) ne bi imao smetnje, koje se cuju kao neko skripanje i slicno, tako da oni na konekciju ADSL modema ne uticu. Ako su ti telefoni povezani jedan za drugim, sto sumnjam, onda svima njnima sluzi onaj jedan filter. Ako nisu, onda bi u njima mogao cuti neku skripu. Kazem "MOGAO" jer mi se tu skoro desilo nesto cudno - ukljucio sam jedan veoma star telefon, neku "bananu", bez filtera i - ne skripi! Cudo jedno.
[ LordVLAD @ 12.03.2006. 03:03 ] @
Interesantno...

Meni sa ADSL-om ne radi nijedan "matori" telefon. Svi se ponasaju kao da su totalno mrtvi. :?