[ r_o_k_e @ 12.09.2005. 13:58 ] @
Postoji li neki interpreter za SQL koji provjerava moj kod i kreira ono što sam napisao? |
[ r_o_k_e @ 12.09.2005. 13:58 ] @
[ jablan @ 12.09.2005. 14:10 ] @
Otprilike svaki DBMS ima front-end u kome možeš isprobavati SQL upite.
[ r_o_k_e @ 14.09.2005. 11:40 ] @
A ne samo upite. Treba bi napravit tablicu, mijenjat tablicu... (create table)
Jeli se može u accesu? [ semsudin @ 10.10.2005. 06:44 ] @
ne ne, kakav access pusti to, to ti nije database server, a inace access koristi izuzetno malo sql-a uglavnom kao kverije i tako po nesto, kod njega nema DML (jezika za kreiranje baza, tabela itd..)
najlakse ti je da skines mysql bazu 4.1 i mysql query tool sa mysql.com stranice i sve mozes sredjivati tu i isprobavati [ goranvuc @ 10.10.2005. 08:44 ] @
Citat: semsudin: access koristi izuzetno malo sql-a uglavnom kao kverije i tako po nesto, kod njega nema DML (jezika za kreiranje baza, tabela itd..) Jesi ti siguran u to sto pricas? [ Dejan Topalovic @ 10.10.2005. 09:27 ] @
Citat: semsudin: ne ne, kakav access pusti to, to ti nije database server, a inace access koristi izuzetno malo sql-a uglavnom kao kverije i tako po nesto, kod njega nema DML (jezika za kreiranje baza, tabela itd..) najlakse ti je da skines mysql bazu 4.1 i mysql query tool sa mysql.com stranice i sve mozes sredjivati tu i isprobavati ![]() DML = Data Manipulation Langage = INSERT, UPDATE, DELETE -> Itekako ga ima u Accessu ![]() DDL = Data Definition Language = CREATE TABLE i td. Na takvim izjavama gubis kredibilitet. ![]() [ negyxo @ 10.10.2005. 13:33 ] @
Citat: semsudin: ne ne, kakav access pusti to, to ti nije database server, a inace access koristi izuzetno malo sql-a uglavnom kao kverije i tako po nesto, kod njega nema DML (jezika za kreiranje baza, tabela itd..) najlakse ti je da skines mysql bazu 4.1 i mysql query tool sa mysql.com stranice i sve mozes sredjivati tu i isprobavati Znas, trenutno radim na SQL serveru pa bi mogao da kazem nesto ovako - ne ne, kakav mysql pusti to, to ti i nije neki database server Otprilike takva je gradacija izmedju access - mysql i mysql - sql servera. Nije da branim access ali zaista me nervira kad neko nesto pise o necemu a da prethodno se nije ni potrudio da proveri sta pise. Inace za sve one koji hoce da rade male projekte access je i vise nego dovoljan. Inace access ima svoj target market a to je desktop baze. I nije tacno da koristi malo sql-a, ja sam pisao upite dugacke ko omanji roman i access je bez problema sazvako. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|