[ Toxic Flame @ 12.09.2005. 18:40 ] @
dakle kako napraviti obichan hitcounter u flashu radi kontrole broja posetilaca na sajtu... |
[ Toxic Flame @ 12.09.2005. 18:40 ] @
[ milantrax2005 @ 13.09.2005. 11:41 ] @
Hit counter u sustini nije pouzdan merac broja poseta jer ja mogu da 15 puta refresujem stranicu i da on ubelezi 15 poseta.Predlazem ti neko resenje koje pamti IP adrese ili sl.No da ne filozofiram,evo pogledaj jedan primer.
[ cromax @ 25.10.2005. 14:45 ] @
> prvo napravimo jedan php skriptic...
Code: <?php $TextVariable = '&broj='; $fp=fopen("brojac.txt","r"); $br=fgets($fp,1024); fclose($fp); $fw=fopen("brojac.txt","w"); $broj=$br+1; $brojnov=fputs($fw,$br+1); echo $TextVariable ; echo $broj; fclose($fw); ?> > naravno to sacuvas kao brojac.php > zatim otvorimo flash... napravi dva layera... u prvi stavi sledece Code: loadVariables("brojac.php", "_root.poruka"); stop(); u drugi movie clip koji ces nazvati poruka... u okviru movie clipa poruka radis sledece... napravis takodje dva layera ... u prvi (koji nazoves recimo "akcija") stavis (u prvi frame) Code: if (broj eq "") { gotoAndPlay(1); } else { gotoAndStop(6); } ... u drugi frame stavis samo Code: stop(); u drugi layer (koji nazoves recimo "broj") stavi jedan text (u properties tog text-a pod opcijom "Var:" upisi "broj" - bez navodnika naravno...) > sada to lepo sacuvas... komplajliras i sve lepo uploadujes na server (osim ako nemas instaliran php na kompu). ah da napravi jedan prazan txt fajl i nazi ga brojac.txt > ne znam da li sam ti ikako pomogao ako se nebudes snasao sa svim ovim sto sam napisao poslacu ti na mail sve zipovano.... :) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|