[ skeletor @ 12.09.2005. 20:09 ] @
Jel neko ima semu telefona preko gracke mreze 220V? |
[ skeletor @ 12.09.2005. 20:09 ] @
[ dr.NPN @ 13.09.2005. 03:33 ] @
Semu nemam, ali me nervira ono GRACKE! Daj molim te! Ili nauci da pises, ili nemoj pisati!
To su elementarne stvari! [Ovu poruku je menjao dr.NPN dana 13.09.2005. u 04:34 GMT+1] [ courage @ 14.09.2005. 15:43 ] @
Ne znam kako izvesti sklop preko gradske mreze dok ima napona, ali kada nema napona jednostavno zabodes zvucnik u uticnicu a tvoj susjed u svoju, i derete se u njega.
Samo kad dodze struja zvucnici ce vam riknuti. Tako se to radilo za vrijem drugog svijetskog rata!! [ marijan_e @ 14.09.2005. 15:44 ] @
mislin da je dalmatinac ili se varan
[ nijepera @ 24.09.2005. 14:36 ] @
ima semu, ali nikad nisam probao, ostala mi samo zelja :)
kad je skeniram saljem ovde ili na mail, kako ti odgovara... [ kovach @ 27.09.2005. 01:23 ] @
Cela ta prica oko telefona preko mreze je stvarno super, ali je po meni malko neizvodiva... Razlog je jednostavan... to je najverovatnije moguce izvesti u okviru jedne ili eventualno nekoliko zgrada koje se nalaze na istom namotaju velikog trafoa u obliznjoj trafo stanici... dakle vec naredni blok zgrada ima svoj sopstveni navoj koji je fizicki odvojen od ovog naseg navoja i nikakva veza izmedju njih ne postoji... tako da je za neki veci grad poprilicno nemoguce ostvariti komunikaciju na vecu udaljenost (citao sam neke varijante koje kazu i do 100 km)... ja ovo pishem sa aspekta Beograda u kome skoro svaki blok zgrada ima NAJMANJE jednu trafo stanicu, tako da to moze da se odradi eventualno sa nekim komsijom u zgradi ili vec tako nesto, ali sve vise od toga je po meni nerealno ocekivati... Zaista ne znam kako stvari stoje u drugim vecim ili manjim gradovima sto se tice elektricnih instalacija ali ne verujem da se bitno razlikuje... takodje ne znam ni kako bi ovo funkcionisalo u privatnoj kuci (dakle ne u zgradi)... tu mozda cak uopste ne bi radilo... zaista ne znam.... Mozda sam malko skrenuo sa teme, ali sam samo hteo da prokomentarisem... Shemu imam negde u ovoj gomili (to je sigurno jer znam da je i meni u prvom momentu zapala za oko pa sam je sacuvao, ali posle kada sam razmislio...)... Ako nadjem kacim je ovde... U svakom slucaju sa srecom, ako napravis javi kako radi... [ dexmaniac @ 31.12.2005. 15:39 ] @
Imam i ja shemu , cak sam poceo taj rad ali nisam dovrsio . Modulise NF u 20ak KHz i onda daje u mrezu preko VF trafoa (ferit) , odvojeno mislim sa cond.
I kad napravis dva uredjaja , jedan pustis na predaju a na drugom vrtis trimer da ti uleti u prijem i obratno za drugi ! pozz [ Elect @ 03.01.2006. 01:57 ] @
Ovu shemu sam skinuo sa nekog sajta. Nisam isprobao...
Ako neko pokusa da napravi neka javi. [ Marcony @ 03.01.2006. 09:49 ] @
A gde je sema?
[ Azzrael @ 03.01.2006. 14:02 ] @
Xe xe, GRACKE, ovo je dobro. Svecka, gracka, holancko seme... Srbija do Tokija.
Pozz [ Elect @ 03.01.2006. 20:50 ] @
Izvinjavam se. Upload nesto zeza...
Pokusacu opet. [ Elect @ 03.01.2006. 21:01 ] @
...evo i shema.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|