[ IDE @ 13.09.2005. 11:59 ] @
danas mi se desilo nesto krajnje cudno!!! napravio sam jos prije neki program, i malo pomalo dodavao sam mu neke nove stvari, ispravljao postojece i tako... i sve je to normalno radilo.... dok: danas sam otvorio taj projekat i dodao SpeedButton na Panel pomenutog programa... i kad sam stavio da se iskompajlira: Nema tog dugmeta!!!!! onda sam pokusao malo pomjeriti lijevo i desno dugmad koja vec postoje na projektu...NISTA!!!Opet se vratilo u staro stanje.... cak se i ovo desava: stavim da mi je aplikacija pri projektovanju jedne velicine, a kad se program iskompajlira aplikacija bude neke druge velicine!!!!!!!!????? sama od sebe!!!!! kao da ne primjecuje ono sto ja stavim i podesim.... kazem: do sad je borland radio normalno.... sta se desilo a da je moglo uticati na ovakvo ponasanje: sinoc sam primjetio da mi nesto nije u redu sa Auto Cad-m, deinstalirao ga (pri deinstalaciji me pitao za neke DLL-ove da li da ih maknem, ja sam rekao "da"), i jos jednu stvar sam deinstalirao, ne znam tacan naziv, cini mi se da ima naziv od 3 rijeci, i glasi nesto kao "...runtime..." iz Contol panel-a->Add Remove programs e, sad...sve i da je ovo bio neki dio borland-a zbog kojeg on sad ne radi, ja sam uradio jutros sljedece: deinstalirao sam borland 6 i instalirao ga ponovo, ali opet ista prica!!!! jednostavno nece novo dugme da primi, i opet sam poveca aplikaciju.... da bude jos gore, probao sam otvoriti projekat i u borland 5-ici, ista stvar!!! sta bi ovo moglo biti, i da li je moguce da sam nesto makao pri deinstalaciji "onoga" sto je trebalo borlandu ili windowsu, i sto je najvaznije: kako ovo rijesiti??? |