[ mizob @ 13.09.2005. 17:32 ] @
Imam grid antenu. Da li treba da bude kontakta između mase i centralne žice? Kod mene ima kontakta, a antena ne radi, ali ne znam da li je u tome problem. Hvala na pomoći dobri vilenjaci! |
[ mizob @ 13.09.2005. 17:32 ] @
[ djricky @ 13.09.2005. 19:15 ] @
koja grid antena je u pitanju?
sabacki grid ili hypergain? [Ovu poruku je menjao djricky dana 13.09.2005. u 20:15 GMT+1] [ mizob @ 14.09.2005. 09:19 ] @
Da,sabacki grid je u pitanjui.
Antena je radila,imam je 1 god tacno,i sve je OK bilo,i pre 3 dana kisa padala i nikakav signal nece da uhvati,pogledam da li ima kontakt na onom malom konektoru sto ide u karticu i ima kontakt izmedju mase i centralne zice..Pomislih ima negde spoj na konektoru kad ja sve rastavim kad ono oba dipola spojena na masu,i za gornji dipol je zalemljena centralna zica. I sada ne kontam kako to treba da radi kada je za jedan dipol spojena i masa i centralna zica,kao da uvek treba da postoji kontakt izmedju mase i centralne zice??? A ako postoji kako onda radi? I sada mia antena stoji rastavljena ne znam sta da radim,ako mozete da pomognete u cemu je problem,da li treba da to bude tako zalemljeno,ili ne treba ,da li treba da postoji kontakt u kablu izmedju mase i centralne zice? [Ovu poruku je menjao Milos Zobenica dana 14.09.2005. u 10:20 GMT+1] [ broker @ 14.09.2005. 09:42 ] @
Sto se ne javis u ReinkJet? Koliko znam, do sada su bili veoma kooperativni u slicnim situacijama.
[ mizob @ 14.09.2005. 11:21 ] @
Kako da se javim kada sam iz Sombora i antenu sam kupio tu odavde od nekog lika koji nema veze s wirelessom..
Jel zna da li treba u zatvorenom dipolu da ima kontakt izmedju mase i centalne zice ili ne? Ili sta vec da radim ako neko ima ideju. Unapred hvala. [ reinkjet @ 14.09.2005. 13:00 ] @
dipol jeste u kratkom spoju, to je ok
ja menjam feedove i ako su kupljeni preko drugih :) moras mi poslati taj feed, nije problem inace ako je voda prodrla u feed to bi trebalo da bude vidljivo, mora da bude vlazno ako postoji vlaga mozes da ga ostavis u sobi 2 dana da se prosusi mislim da ce posle toga raditi ok inacec voda najcesce prodre na konektorskom spoju to takodje mozes konstatovati 2-3 dana posle kise, kada razvrnes vide se sitne kapljice vode ako je to onda moras zameniti pigtail, on se teze moze osusiti nazalost pozdrav [ djricky @ 14.09.2005. 18:30 ] @
vlatko, da nisu to oni feedovi sa belim silikonom od prosle godine?
![]() [Ovu poruku je menjao djricky dana 14.09.2005. u 19:30 GMT+1] [ reinkjet @ 14.09.2005. 21:55 ] @
pa neb mu radilo dosad :)
nego cuo sam se s njim preko pm pa cemo videti bojim se samo da to nema veze sa kablom i antenom moz lako biti da mu je ogluveo radio posle nevremena [ mizob @ 15.09.2005. 14:43 ] @
Zvao sam danas reinkjet i rekli su mi da posaljem antenu post expressom pa da ce mi dati drugu antnenu,probacu da je vratim i ako ne radi poslacu je.Samo da li da je saljem sa mrezom ili da saljem samo kabel sa dipolom i onom plastikom?
[ reinkjet @ 15.09.2005. 19:30 ] @
samo dipol sa kablom
[ mizob @ 15.09.2005. 22:32 ] @
Da podignucu sutra antenu pa ako ne bude radilo poslacu sutra to..Samo da li mozete adresu da mi ostavite,jer sam ja antenu uzeo od druga nekog pre godinu dana.
[ BastardX @ 17.09.2005. 09:07 ] @
Na ovaj pig tail sumnjam i ja da kod mene dobija vlagu
Nestalo mi trake kad sam poslednji put skido konektor pa mi sad nesto posle kise zeza [ mizob @ 17.09.2005. 12:26 ] @
Nema u pigtailu konktakt,sad sam proverio i sve lepo namestim zalemim .. I nista ne uhvati a ima ap 150 m od moje kuce il manje ...
jbg... ima neko jos neku ideju? [ reinkjet @ 17.09.2005. 20:43 ] @
posalji svakako nema problema
obrati paznju na sledece ako si na 150m od provajdera, signal bi trebao da ti bude ispod -60 (rssi) kada u antenu ili kabl prodre vlaga (u manjoj meri, tj da ne curi na sve strane) obicno se manifestuje sa dropom signala od 10-20dB (uzmi ovo s rezervom) u tvom slucaju predpostavljajuci sve ovo ti bi i dalje trebao imati kakav takav signal nisam te razumeo dobro jesi li probao na istu karticu i pigtail sa bilo kakvom drugom antenom cak stavise na 150m od provajdera morao bi i na konektor od pigtaila prema anteni da napipas neki signal bez obzira posalji taj feed da bar tu varijantu odbacimo a ti proveri i druge kombinacije [ mizob @ 18.09.2005. 10:02 ] @
E nisam probao sa pigtailom drugim,al pigtail treba da je ok,probao sam drugu sa drugim pigtailom antenu na istoj kartici i radi.Provajder mi je na 1 km,a komsijin ap mi je na 100 - 150 m,ima granja izmedju ali je na komsijinom ap-u mala antenica od 2 db :((
Sa kantenom mi radi net inace,ali nemogu da serujem konekciju komsiji sto mi je neophodno... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|