[ Ivic@ @ 13.09.2005. 18:26 ] @
Prilikom svakog startovanja racunara( ne i prilikom restartovanja) modem biva prepoznat kao novi uredjaj i to na lokaciji tipa #$o&__/|=###. Nakon instaliranja drajvera bude sve OK tj modem je prepoznat kao USRobotics56k i sljaka odlicno sve do gasenja racunara. Pa onda ista procedura instalacije. Probao sam sa svim mogucim verzijama drajvera i za modem i za plocu(asusA7V8X KT400) i nije pomoglo. Isto se desava i na drugim plocama. Nosio sam ga na reklamaciju ali kod njih je navodno radio bez problema cela 3 dana. Da li je neko imao slicnih iskustava?
[ McKracken @ 13.09.2005. 18:35 ] @
Modem je ispravan.

Nemoj ga samo iskljucivati kad iskljucujes racunar.
[ tdjokic @ 13.09.2005. 20:57 ] @
Citat:
McKracken: Nemoj ga samo iskljucivati kad iskljucujes racunar.
Ovo ne razumem - da li taj modem ima svoje napajanje ili mislis da ga on cupa iz USB prikljucka na kraju rada?
[ Ivic@ @ 13.09.2005. 21:22 ] @
Modem nema eksterni prekidac za on/off, pali se automatski pri podizanju OS tj direktno sa USB-a. Da li postoji nacin da se istestira preko advanced AT komandi i mozda tako utvrdi problem?
[ Ivic@ @ 13.09.2005. 21:38 ] @
Da dodam, modem se takodje i napaja sa USB-a.
[ McKracken @ 13.09.2005. 23:24 ] @
Uf .. nisam znao da je USB modem.. Iskreno receno, sa istom takvom plocom sam muku mucio sa USB portovima ..

Jos uvek nisam ukapirao sta im se desava.
[ Ivic@ @ 14.09.2005. 07:13 ] @
Tu si potpuno u pravu. I ja imam problema sa USB-ovima pogotovo sa webcam koja moze da snima 30fps na USB2.0 ali je nikako ne mogu naterati tj postizem plafon 15fps i to ako uspem da je instaliram jer bude 3-4 puta prepoznata kao novi uredjaj. Na drugim plocama izgura punih 30fps bez problema. Instalirani su USB 2.0 drajveri. A tek GAME port, njega jos uvek nisam uspeo da nateram da proradi!i