[ Johny4FUN @ 14.09.2005. 18:54 ] @
Uffff, sto mrzim kad mi ne radi nesto sto bi trebalo da radi. Povezao sam bazu u MS SQL 2005 kroz Delphi 2005, preko ADO konekcije isve f-onise odlicno, ali kada sam na novoj formi hteo da pretrazujem bazu preko ADOQuery-ja prosta f-ja mi ne radi. Imam po jedan Edit box za svaki Column i hteo bi da kad unesem podatke u boxeve po kojima hocu da pretrazujem dobijem odgovor u DBGrid-u. kada recimo stavim f-ju za dugme: Code: begin with ADOQuery1 do begin Close; SQL.Clear; SQL.Add('SELECT Ime, Prezime FROM Studenti'); open; end; sve radi savrseno, i izbaci mi te dve kolone koje sam potrazio... ali, kada dodam opciju WHERE nikako nece da radi Code: begin with ADOQuery1 do begin Close; SQL.Clear; SQL.Add('SELECT * FROM Studenti WHERE Ime = "Nikola"'); open; end; Onda mi izbacuje greske tipa invalid column name Nikola.... Probao sam sve zive kombinacije i sa LIKE i Svim zivim navodnicima i bez njih.... Znaci kako ide ispravan kod za ovakvo pretrazivanje, da mi na primer na dugme izbaci sve recorde sa imenom Nikola u koloni "Ime" , a potom da vidimo kako bi bilo da korisnici pretrazuju preko Edit boxova, po jedan za svaku kolonu. |