[ 3DCAR @ 18.09.2005. 16:26 ] @
imam knjigu od Jesse Liberty imam builder 6 i nikako ne mogu da napravim exe fajl cak ni onaj najprostiji kao "zdravo" i tome slicno mozete li mi pomoci i da mi objasnite kako to da uradim od samog pocetka .pocev od odabira -new i kojim redom dalje>
[ danio @ 18.09.2005. 22:07 ] @
Kad otvoris program i stisnes mali zeleni "play" gumb program ti se odmah pojavi i funkcionira. Ako oces savenuti projekt odaberes "File/Save project" , nadjes mjesto na disku (najbolje neki prazni direktorij) i tamo savenes. Da otvoris projekt moras dvaput kliknuti na naziv_projekta.bpr fajl.

Ako oces da program bilo sta radi dodaj u prozor gumb (button, nalazi se na gornjem toolbaru), upisi mu neko ime (samo pocni pisat i ono ce se promjenit), i dvaput klinki pa ce ti se otvorit editor gdje mozes upisat kod koji ce se izvrsiti kad kliknes na gumb.

Tamo mozes upisati na primjer:
Code:
ShowMessage("Zdravo");

I kad kliknes "play" otvorit ce ti se program, a kad kliknes na gumb pokazat ce se message dialog sa porukom zdravo.

Jel to u redu?
[ 3DCAR @ 18.09.2005. 22:44 ] @
hvala puno
[ aleksandarpopov @ 19.09.2005. 17:58 ] @
C++ za 21 dan od Jessy Liberty -a? Ona ti je dobra da naucis osnove c++ jezika
a Borland C++ builder ti je alat baziran na jeziku C++ nije cist C++. Mada ga mozes koristiti da ga naucis. U toj knjizi su ti primeri u principu, za konzolne aplikacije, znaci
File -> new -> console aplication ako se dobro secam.
Pozdrav
[ IDE @ 19.09.2005. 21:28 ] @
moras kao prvo napraviti razliku kod programiranja konzolnih aplikacija i win aplikacija...
to tvoje "zdravo" je karakteristicno za konzolne aplikacije...

sta zapravo zelis??

mislim da je bolje da si uzeo neku knjigu prvo gdje bi ucio "suvi" c++ (ili c) i pisao programe u Visual Studio-u ili Dev C++ - u , ili Borland turbo c kompajleru gdje bi prvo pisao konzolne aplikacije...

ovo ti je moj savjet...
[ Mirko Rajkovača @ 21.09.2005. 12:48 ] @
Fucking Voodoo pa "C++ za 21 dan" i jeste knjiga za "suvo" C++ programiranje:)
U svakom slucaju se slazem sa tobom da je bolje da pocne od samih osnova ali i Borland C++ Builder je dobra stvar za to. Samo ide na New->Console Aplication i to mu je to
[ IDE @ 21.09.2005. 13:31 ] @
ma nisam ja ni komentarisao nikakvu knjigu, nego samo dao svoje misljenje o temi...
[ 3DCAR @ 23.09.2005. 16:45 ] @
hvala svima pomogli ste mi dosta!
nego koja je razlika u WIN programiranju i
CONZOLE aplikacion

[Ovu poruku je menjao 3DCAR dana 23.09.2005. u 17:48 GMT+1]
[ danio @ 23.09.2005. 17:25 ] @
WIN application ima prozor a CONSOLE ne.
Ako hoces koristiti naredbe kao np. printf i cout moras napraviti CONSOLE aplikaciju.