[ minner @ 19.09.2005. 11:23 ] @
Da li je neko imao iskustava sa IS lokalne samouprave, koje aplikacije se najcesce koriste?
[ drbogi @ 20.09.2005. 07:03 ] @
Matična knjiga i birački spiskovi, mada ova druga i ne toliko u poslednje vreme. )
Kako radiš to, samostalno, ili za neku opštinu?
[ minner @ 20.09.2005. 07:41 ] @
Ne, imam temu za diplomski "RACUNRASKA MREZA ORGANA LOKALNE SAMOUPRAVE SA FR MREZOM TELEKOMA" pa posto mi niko nije nista odgovorio na temi seminarski radovi - pokusao sam ovde!!!

[ goranvuc @ 20.09.2005. 08:03 ] @
Imas na mom sajtu prezentaciju programa koji je namenjen lokalnim samoupravama, pa pogledaj - valjda ce ti nesto pomoci.
[ korto @ 06.10.2005. 10:32 ] @
Osnova ozbiljnog opštinskog/gradskog IS-a je "Pisarnica" (ili kako je već gdje zovu). U novije vrijeme pisarnica se pretvara u savremenu šalter-salu (za evidenciju i prijem zahtjeva i preuzimanje rješenja), koja je povezana sa odsjecima/odjeljenjima koji rješavaju upravne predmete.
Koristi se još dosta specifičnih aplikacija, od klasičnih finansijskih do recimo aplikacija za obračun raznih opštinskih naknada, te izdavanje raznih rješenja...

Ako imaš još konkretnih pitanja, rado ću ti pomoći, bio sam član projektnog tima za jedan IS gradske uprave...

Korto
[ totovic @ 15.05.2006. 09:09 ] @
Koliko sam u toku, Inđija je postavila softver CitiStat (SISTEM 48) i izuzetno su ponosni na njega, a Inđija spada u najorganozovanije opštine u Srbiji. CitiStat je softver iz USA (Baltimor) koji su naši lokalizovali i donekle doradili prema našim potrebama. Takva lokalizacija je nazvana SISTEM 48.
Da ne bi ja detaljisao, odnosno prepisivao njihova iskustva, pogledaj malo na:

http://www.indjija.net

ili

http://www.ci.baltimore.md.us/news/citistat/index.html
[ gogi100 @ 22.10.2007. 22:17 ] @
Tema je stara ali mene sada narocito interesuje. Bio sam na seminaru e-goverment u Novom Sadu Bilo je brdo firmi koje su prodavale svoje IS za lokalnu samoupravu. Naravno 'svaki gazda svog konja hvali', mene intersuje koji od ovih IS-ova se pokazao sasvim ok,a da nije nesto preterano skup. Od firmi koje su bile: mega computers, hermes (slovenci), saga (beograd)... Ovim redom sam naveo firme po kvalitetu prezentacije njihovih proizvoda. Sad ne znam kakvi su IS-ovi u praksi. Takodje bilo je i likova koji su lokalno radili svoje projekte kao na primer lik iz Subotice. Takodje imao sam imao kontakta sa likom iz Nisa koji je tamo projektovao i implementirao IS.
Dakle kod svih njih IS se sastoji od modula,ali centar jeste pisarnica, a ostali moduli pokrivaju druge sluzbe.
Imate li kakvih iskustava i preporuciti nesto ,ali dobro
Hvala