[ konstantin @ 19.09.2005. 11:27 ] @
Prijatelj, koji ima firmu poželio je da poveže novu kancelariju u kojoj će biti 1 računar koji treba da ima vezu sa serverom (SCO Unix, Cobol). Odustao sam od dial-in pristupa tom računaru prvenstveno zbog dnevnih troškova prema telekomu i zainteresovao se za wireless rjesenje, pa me interesuju i Vase sugestije oko ovog rjesenja. Novi lokal se nalazi u samom prizemlju zgrade koja se opet nalazi usred stambenog bloka i okružena je sa svih strana zgradama. Do poslovne zgrade (tamo gdje se nalazi server) nema optičke vidljivosti ni sa vrha zgrade, ali ima do obližnjeg solitera koji opet ima optičku vidljivost sa poslovnom zgradom. Moja ideja je da Access Point povežem sa računarom u novom lokalu, izbacim eksternu antenu koja će "pucati" na antenu sa vrha solitera a sa solitera "pucam" na antenu na vrhu poslovne zgrade i dalje preko AP u poslovnoj zgradi dođem do ostatka mreže, odnosno servera. Interesuju me sve vrste sugestija (drugo rjesenje, fizička zaštita uređaja po krovovima, zaštita od upada na mrežu itd.) Takođe me interesuje koliko u Srbiji košta ova vrsta usluge (konkretno ovo moje rješenje koje ću ja iz ličnih razloga uraditi besplatno) Unaprijed hvala. |