[ auto.PsY @ 19.09.2005. 20:52 ] @
pozdrav

za neki dan trebam da uradim seminarski,jedna od tema je "uspostavljanje komunikacije izmedju dva distancirana racunara na vecoj udaljenosti (pod uslovom da postoji opticka vidljivost).oprema-za mogucnost prenosa video materijala u jednom pravcu,podeshavanje protokola.


bilo kakva pomoc bi mi mnogo znacila!hvala unapred

ps.nadam se da nisam promashio forum

[Ovu poruku je menjao auto.PsY dana 19.09.2005. u 21:53 GMT+1]
[ jakov1 @ 28.09.2005. 13:28 ] @
Imam i ja takav problem. Meni je potrebno da prenosim snimak uzivo sa jednog mesta na drugo koje ima opticku vidljivost i daljine je do 1km. Cuo sam da treba da se napravi link. E sad kako, ne znam. Znam da mi je neki lik pricao nesto sa 2.4GHz i 1.6GHz. Voleo bih i ja da saznam.
[ Misa_exclusive @ 05.10.2005. 22:55 ] @
Koliko sam ja upućen u ovo, a upućen sam veoma malo, stvari stoje ovako:
Za prenos vido signala (ne TV signala) se koriste vise opcije. Prva (i najjeftinija) je
wireless link na 2.4 GHz koji se sastoji od predajnika i prijemnika, a čija je mana to što je osetljiv na pokret, odnosno, antene moraju biti strogo fiksirane, jer se u suprotnom gubi signal.
Toliko o ovoj opciji, a druga (profesionalna, a samim tim i skupa) je Sony-jevo rešenje koje kosta oko 18.000 € i koje funkcionise na slicnom principu, samo sto je u potpunosti mobilno, odnosno, predajna antena ne mora biti staticna.
Vec sam rekao da se u ovo bas ne razumem, ali sam eto resio da vam kolko - tolko pomognem i napisem ono sto sam i ja takodje procitao na internetu.