[ silber @ 20.09.2005. 11:46 ] @
Citat:
"Opera has removed the banners, found within our browser, and the licensing fee. Opera’s growth, due to tremendous worldwide customer support, has made today’s milestone an achievable goal. Premium support is available."

http://www.opera.com/
[ icobh @ 20.09.2005. 11:59 ] @
Ovo je krajnje podlo! Iako sam mislio da probam, pored Firefoxa, polako koristiti i Operu, e sad kad sam ovo vidio baš neću.
[ malisha @ 20.09.2005. 12:11 ] @
Citat:
icobh: Ovo je krajnje podlo! Iako sam mislio da probam, pored Firefoxa, polako koristiti i Operu, e sad kad sam ovo vidio baš neću.

ajde sad ti nama sa jeftinijim ulaznicama objasni sta je ovde podlo??? sto se pojavljuje (konacno) i Opera u free of charge formatu na trzistu?

Operu koristim vec godinama... i mogu samo reci da sam prezadovoljan sa tim kako radi i sta nudi.

Ovaj potez moze samo da donese opstu korist svima... svi kojima je stalo do premoci u ovoj browser utakmici ce se potruditi da svoj proizvod naprave sto je bolje moguce....

Da ne bude zabune... koristim i FF... kad mi tab-ovi u Operi postanu necitki (citaj ima ih previse, a necu da otvaram novu Operu) a i svidja mi se weather plugin...

[Ovu poruku je menjao malisha dana 20.09.2005. u 13:29 GMT+1]
[ filo @ 20.09.2005. 12:37 ] @
Citat:
icobh: Ovo je krajnje podlo! Iako sam mislio da probam, pored Firefoxa, polako koristiti i Operu, e sad kad sam ovo vidio baš neću.

cek tebi ne ne svidja to sto je free
vise volis da je komercijalan pa da juris krek za nju?
[ Burgos @ 20.09.2005. 13:06 ] @
Odlican potez, sada nemam razloga zasto je ne bi koristio.
[ u_m @ 20.09.2005. 13:59 ] @
sta se desava sa etf-ovim mirorom? nisam mogao da nadjem novu operu tamo
[ superbaka @ 20.09.2005. 14:01 ] @
pa zasto su nam davali one besplatne registracije za rodjendan?
[ Corey @ 20.09.2005. 15:36 ] @
Odličan potez
Citat:
Ovo je krajnje podlo! Iako sam mislio da probam, pored Firefoxa, polako koristiti i Operu, e sad kad sam ovo vidio baš neću.
Mislim,šta odgovoriti.

Citat:
superbaka: pa zasto su nam davali one besplatne registracije za rodjendan?
Pa da bi privukli što više korisnika.Okrenuli se se nečem važnijem,a to su korisnici.
[ Not now, John! @ 20.09.2005. 15:42 ] @
Dobra stvar. Opera upada u utakmicu. Iako sam sa Operom imao problema sa stilovima, sviđa mi se zoom (smanjivanje teksta i slika istovremeno).

Mislim da se moj zemljak šalio kad je rekao da je to podlo. :)

[Ovu poruku je menjao Not now, John! dana 20.09.2005. u 16:43 GMT+1]
[ Hagard @ 20.09.2005. 17:01 ] @
Preuzeo i ne vidim razlike u odnosu na prethodnu sem naravno reklame.Kada je to izaslo,posto vec ima prevod?
[ icobh @ 20.09.2005. 17:04 ] @
Ovo sa operom je isto kao da Microsoft 2006 godine izbaci Vistu i to free, zakače na server ISO sliku i kažu sada smo se okrenuli korisnicima, a to što je Vista naš glavni softver preko koga bi trebalo da imamo velike prilive kapitala nema veze snaćićemo se mi! Je li to to? Nešto što je od početka bilo komercijalno nema razloga da postane free osim ako ga nije kupio Novell. Jedan veoma bezobrazan vid reklame a smijem da se kladim da će Opera 9 da bude ponovo za $€$
[ aleksandaraleksandar @ 20.09.2005. 17:12 ] @
Citat:
icobh: Ovo sa operom je isto kao da

samo sto se to nije desilo vise o tome na http://operalover.tntluoma.com...is_free_today_tomorrow_forever

uostalom zar mislis da ce Google da pise od pocetka, nesto sto vec radi kako bi trebalo?

jel nekome opera prijavila postojanje nove verzije?

[Ovu poruku je menjao aleksandaraleksandar dana 20.09.2005. u 18:22 GMT+1]
[ bojan_bozovic @ 20.09.2005. 17:16 ] @
Citat:
Ovo sa operom je isto kao da Microsoft 2006 godine izbaci Vistu i to free, zakače na server ISO sliku i kažu sada smo se okrenuli korisnicima, a to što je Vista naš glavni softver preko koga bi trebalo da imamo velike prilive kapitala nema veze snaćićemo se mi! Je li to to? Nešto što je od početka bilo komercijalno nema razloga da postane free osim ako ga nije kupio Novell. Jedan veoma bezobrazan vid reklame a smijem da se kladim da će Opera 9 da bude ponovo za $€$

Pa, ako Operin marketing odluci da tako treba da bude, tako ce i biti... Sta tu ima bezobrazno? Ako neces novu verziju koja ce mozda opet da bude shareware, niko te ne bije po usima da je koristis. Postoji opravdanje za ovo sto rade, bez ikakve sumnje, ako im Mobile Opera predstavlja glavni izvir prihoda.

[Ovu poruku je menjao bojan_bozovic dana 20.09.2005. u 18:19 GMT+1]
[ aleksandaraleksandar @ 20.09.2005. 17:53 ] @
Citat:
Hagard:Kada je to izaslo,posto vec ima prevod?

prevod je stari, za 8.02. posto verzija 8.5 ima samo dva-tri reda vise. cak nije ni objavljen formular za up-load prevoda za novu verziju (8.5). tako da mozes da koristis ovaj link iz mog potpisa - opera sajt.
[ Hagard @ 20.09.2005. 20:28 ] @
Pa nisam video razlike u Operi 8.02 i 8.5 pa sam to i pomislio da pase prevod od ove starije ali i pre nego sto sam je instalirao reko da pogledam za "titl" i kad sam video da ga ima na njihovom forumu ja preuzeo.

Hvala u svakom slucaju.Zanimljiv nacin potpisivanja-dobijam neke ideje hehe.

Nego zna li ko sta je novo u novoj operi sem sto je free?
[ old @ 21.09.2005. 00:02 ] @
Novo - skoro ništa sem cene. Detaljno ovde:
http://opera.com/docs/changelogs/windows/850/

[ Kosta ******um Rex Persia @ 21.09.2005. 01:56 ] @
Da,ali tamo nigde ne piše da li nov Opera podržava download torrent fajlova,kako su najavili još pre 3 meseca.Ja sam probao da skidam torrent fajl sa 8.02,ali neće.
[ bojan_bozovic @ 21.09.2005. 02:18 ] @
@kosta

Bolje je da ne koristis browser za takve stvari vec npr http://bitcomet.com/

PS: Bolje je i da ne koristis usljivi operin mail klijent vec thunderbird.
To je, IMO bolje resenje od onoga sto je zbudzeno u Operu.
[ priest77 @ 21.09.2005. 07:50 ] @
Citat:
Kosta ******um Rex Persia: Da,ali tamo nigde ne piše da li nov Opera podržava download torrent fajlova,kako su najavili još pre 3 meseca.Ja sam probao da skidam torrent fajl sa 8.02,ali neće.

Kod mene 8.02 radi kako treba sa torrentima ali sam iskljucio tu opciju jer koristim azureus.
[ Corey @ 21.09.2005. 14:56 ] @
I kod mene torrent radi sasvim normalno mada koristim Azureus i BitComet.
[ zilenk @ 21.09.2005. 15:49 ] @
@florenciu
Kod mene 8.02 radi kako treba sa torrentima ali sam iskljucio tu opciju....

Mozes li ukratko da objasnis sta se i gde ukljucuje i ukljucuje, i na koji nacin radi download torrent fajlova u Operi. Pozdrav!
[ SittingCrow @ 21.09.2005. 18:09 ] @
Kod mene je pukla posle 5 min. tako da džaba im sto je free.
[ Corey @ 21.09.2005. 20:25 ] @
Citat:
SittingCrow: Kod mene je pukla posle 5 min. tako da džaba im sto je free.
Beni se ni jednom nije nešto istrpovala,radi savršeno.
[ Deda_Mraz @ 21.09.2005. 20:34 ] @
Takodje i meni :)
Inale u ovoj novoj free operi ništa novo ili popravljeno u odnosu na 8.2
[ anon28907 @ 21.09.2005. 20:43 ] @
I meni lepo radi :)
Sve pohvale za operu, tako treba! jos kad bi se jos neki ugledali na njih ...
[ priest77 @ 21.09.2005. 21:29 ] @
Citat:
zilenk
Mozes li ukratko da objasnis sta se i gde ukljucuje i ukljucuje, i na koji nacin radi download torrent fajlova u Operi. Pozdrav!

tools->preferences->advanced->Downloads
iskljuci opciju "Hide file types opened with Opera"
pronadji na spisku: "application/x-bittorent torrent
onda klick na Edit i izaberi "Show download dialog" ili "Open with Opera" (zavisi sta hoces, ovo drugo je da bi torrent preuzela Opera)
i OK
[ Samurai Jack @ 21.09.2005. 21:39 ] @
Sta u slucaju kada na spisku nema application/x-bittorent torrent? Opera 8.05
[ priest77 @ 22.09.2005. 07:31 ] @
mozda nisi iskljucio opciju "Hide file types opened with Opera"

PS. verzija 8.05 ne znam da li postoji

[Ovu poruku je menjao florenciu dana 22.09.2005. u 08:32 GMT+1]
[ Samurai Jack @ 22.09.2005. 16:14 ] @
Izvini, moja greska...Opera 8.5...
Opcija ''Hide file types opened with Opera'' je iskljucena...
Evo sta sam uradio...ako na listi nema application/x-bittorent, kao sto je kod mene bio slucaj...ja sam sam je sam dodao na listu. Idete na opciju ''New'', za Mime type kucate application/x-bittorrent a za extention .torrent i nakon toga odaberete sta da radi kada skida fajl, da li da vam da download window, open with application i slicno..nakon toga kliknete OK. Potrebno je da restartujete browser da bi imalo efekta.
[ Corey @ 22.09.2005. 20:44 ] @
Citat:
Deda_Mraz
Inale u ovoj novoj free operi ništa novo ili popravljeno u odnosu na 8.2

Meni je sasvim dovoljno da je free ;)
[ LyoShi @ 24.09.2005. 08:13 ] @
Oleeeee...jos samo da ubace extenzije...

Nadam se da cu uskoro na nekim sajtovima vidjati link :"SPREAD OPERA"

Zivela Opera...
[ GZ73000 @ 24.09.2005. 14:29 ] @
Citam svasta sta ovde pise.. Ne omalovazavam nicije misljenje nego mogu da kazem ovo:

KOristim Operu veoma dugo i ni jednom se nije istripovala kako neki imaju obicaj da kazu niti sam imao ikad ikakav problem u vezi nje.. Prije par godina upoznavsi operu zaboravio sam na probleme koji eto mnogi jos uvijek imaju krstareci internetom..

Sve je receno..

Pozdrav svima i mnogo srece...
[ aleksandaraleksandar @ 24.09.2005. 15:13 ] @
prvi link omogucava pravljenje search button i search field opcija.

http://nontroppo.org/wiki/SearchFieldEditor/

druga dva linka, su uputstvo, kako ubaciti %s na tacno mesto u url.

odlicno!
[ Samurai Jack @ 24.09.2005. 19:27 ] @
Jel ima Opera opciju ''Search within page'', pritom ne mislim na Ctrl + F da mi nadje izraz na stranici koju gledam, nego da pretrazi ceo sajt na kome se trenutno nalazim? To je jedina stvar koja mi nedostaje iz IE, jer sam tamo imao Google toolbar koji je imao opciju ''Search within page''. Mnogo korisna opcija ako na nekom ogromnom sajtu trazite recimo reci neke pesme, ili neki odredjeni program...
Ima li Opera ovo?
[ stil @ 24.09.2005. 20:09 ] @
Klikneš na naočari desno i zatim kucaš u polje.
[ Samurai Jack @ 24.09.2005. 20:16 ] @
http://img116.imageshack.us/img116/3047/statusbar9sj.jpg
Ovo je print screen moje Opere. Now officialy you see what I see. Kakve naocare?
[ Corey @ 24.09.2005. 20:40 ] @
Kod tebe je zbog skina drugačija ikonica.OKO je kod tebe.
[ Samurai Jack @ 24.09.2005. 20:57 ] @
Promenio sam skin. naocare imaju istu funkciju kao Ctrl + F. Opcija u google toolbaru se zvala ''Search current site''...znaci da pretumba ceo sajt na kom sam trenutno...
[ SomiKnight @ 25.09.2005. 00:39 ] @
@Samurai Jack
Za pretragu po stranici stisnes . i kucas sta trazis, a sledeci nalaz dobijas sa F3. To je find in page ako si to trazio.

Kasno sam video da trazis pretragu po sajtu a ne strani, al nema veze, i ovo za find in page je korisno, ja do skoro nisam znao.

[Ovu poruku je menjao SomiKnight dana 25.09.2005. u 01:41 GMT+1]
[ aleksandaraleksandar @ 25.09.2005. 00:52 ] @
trazio je ovo
http://www.google.com/search?c...pera&ie=utf-8&oe=utf-8
ali kako opera nema google toolbar, tako nema ni te funkcije.

mada mislim, da search.ini moze da se modifikuje.
[ Samurai Jack @ 25.09.2005. 08:10 ] @
Upravo to trazim. Pretraga po celom sajtu, ne samo po strani koju vidim. Kako bi mogao da se prepravi search.ini?
[ Corey @ 25.09.2005. 09:04 ] @
Pa bilo kojim txt editorom.
[ aleksandaraleksandar @ 25.09.2005. 14:39 ] @
na ovoj adresi imate puno search dodataka. mozete birati da li zelite polje, dugme ili plug-in.

http://nontroppo.org/wiki/Sear...;number=30&sort=downloaded

[att_img]
[ Samurai Jack @ 26.09.2005. 10:30 ] @
@Corey
Da, znam da se .ini fajl prepravlja text editorom. Poenta mog posta je bila KAKO ga prepraviti da bih ubacio ono sto hocu...

@aleksandaraleksandar
Bio sam na toj stranici. Skinuo sam Opsed za lakse editovanje search.ini fajla i izvrstio neke promene. Odlicna stvar. Tamo nema onoga sto bih ja hteo da samo preuzmem. Izgleda da cu morati sam da ga napravim. Treba ce mi vasa pomoc.

Na primer: Otisao sam na sajt www.sony.com preko IE i u google toolbar ukucao ''playstation'' i kliknuo na ono famozno dugme ''search current site''
Ovo je adresa koja se pojavila u IE
http://www.google.com/search?s...e:www%2Esony%2Ecom+playstation

Citajuci onaj tekst postalo mi je jasno da, kada prepravljam search.ini po ukusu, string po kom pretrazujem treba da promenim u %s, u ovom slucaju ''playstation''. E sad, kako da prepravim da pretrazi sajt na kome je trenutno?
[ aleksandaraleksandar @ 26.09.2005. 16:18 ] @
da. to i jeste problem. izgleda da trenutno opera ne podrzava dva %s polja.
jedan za kljucnu rec, drugi za sajt koji pretrazujes.

idi ovde http://operalover.tntluoma.com/8/search_preferences#more i postavi pitanje u komentaru post-a.
[ bgweb2005 @ 27.09.2005. 21:17 ] @
Opera je zakon.

Mada steta sto nema vise reklama na vrhu.

Stvarno su nekad bile korisne postosu bile Content Related.

Inace sam veoma zadovoljan. Nemam vise svakih pet minuta neke viruse i druge probleme.
[ R A V E N @ 01.10.2005. 06:41 ] @
Jedina funkcionalna stvar u obračunu Opera_vs._drugi_Internet_pregledinici koju ima protivnička strana je jedan plug-in za Firefox koji spriječava učitavanje reklamnim bannera pri dnu ili vrhu stranice ili sa strane,na stranicama koje se često posjećuju.

Da i Opera možda nema sličnu mogućnost?
[ R A V E N @ 01.10.2005. 15:38 ] @

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 01.10.2005. u 16:41 GMT+1]
[ aleksandaraleksandar @ 01.10.2005. 15:42 ] @
hahahah
imas link ka vecoj slici?
[ aleksandaraleksandar @ 01.10.2005. 15:43 ] @
Citat:
R A V E N: Da i Opera možda nema sličnu mogućnost?

ima
[ mrkidivx @ 01.10.2005. 15:54 ] @
Hm, mene kod opere jedino nervira što ne snima stranice kao IE ili firefox nego sve trpa na gomilu i html i skripte i slike.To je jedini razlog što je ne koristim.
[ icobh @ 01.10.2005. 18:07 ] @
@R A V E N
Gdje nađe ovu sliku?!? Nije tako loša koliko je besmislen ovaj dino! Što? Koliko mene sećanje služi ovakva aždaja je logo Mozille! Tako da su mogli napraviti kako neki vanzemaljac jede ovo dvoje, mada iskreno nevidim razlog
[ Au197/79 @ 01.10.2005. 19:20 ] @
Citat:
R A V E N:Da i Opera možda nema sličnu mogućnost?

Pisao sam pre nekoliko dana o tome pa pronađi. Opera ima čak 2 načina za uklanjanje reklama.
[ R A V E N @ 01.10.2005. 22:08 ] @
Citat:
aleksandaraleksandar: hahahah
imas link ka vecoj slici?

http://my.opera.com/community/...wallpapers/comments.dml?id=117

I da,ideja je malo šuplja,kao što neko gore reče,jer je ono zaista logo Mozille.

[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 01.10.2005. u 23:09 GMT+1]
[ R A V E N @ 01.10.2005. 22:16 ] @
Citat:
Au197/79: Pisao sam pre nekoliko dana o tome pa pronađi. Opera ima čak 2 načina za uklanjanje reklama.

Gdje?!!Molim te,uputi me,da ne iščitavam silne stranice.

Koliko znam,ovaj plug-in u Firefoxu se aktivira tako što se desnim dugmetom klikne na reklamu i pritisne se određena komanda,kada se ubilježi Internet adresa reklame i pri slijedećem otvaranju stranice se blokira downloading reklame.
[ gorcilo @ 02.10.2005. 11:31 ] @
Ja sam koristio firefox vec vise od 2 godine ali rekoh ajde da probam i operu,mada sam operu koristio odmah posle IE .
I prijatno sam se iznenadio,cini mi se da je opera brza od ff.Koristim je jedan dan i nisam uspeo da resim problem da instaliram fleshget u nju.
Jos i kada pocnu da rade extenzije kao za ff nece joj biti premca.
[ ainhoa @ 02.10.2005. 15:40 ] @
OK, "javljam" se sa Firefoxa, a evo i zasto. Malocas sam instalirala novu free Operu (prethodno sam imala verziju 7.5 koja je funkcionisala savrseno), i na moje ogromno zaprepastenje otkrila da nece da otvori nijednu jedinu stranicu, vec mi izbacuje sledecu poruku:

Napominjem da ovaj problem nemam sa drugim borwserima. Veza sa netom je kablovska, sve drugo savrseno funkcionise.

Somebody? Anybody?
[ aleksandaraleksandar @ 02.10.2005. 16:10 ] @
firewall?
[ ainhoa @ 02.10.2005. 16:12 ] @
Ne, firewall (NPF) dozvoljava sve konekcije Opere... jos od ranije... :(
[ Burgos @ 02.10.2005. 16:29 ] @
proxy?
[ ainhoa @ 02.10.2005. 16:45 ] @
Uffff... jedva ischachkah tu opciju... Izgelda da mi je bio aktiviran proxy... Samo ne kapiram kako li se to dogodilo??? Jedino ako je Opera samoinicijativno aktivirala tu opciju.
No, srecom, sada radi savrseno... :) Ipak, ovo je bio "cold shower".
[ icemanbg @ 18.06.2006. 12:40 ] @
Kako da u Operi 8.5 vidim koliki mi je protok,
tj. kad otvara stranicu koliko je vec KB otvoreno?
U operi 7.23 sam mogao da vidim tacan protok i jos koliko slika treba da otvori itd...