[ icobh @ 20.09.2005. 21:40 ] @
Pozdrav, pošto sam novi u linux svijetu i nisam ništa ovdje sve do sada tražio, stoga vas molim da mi malo objasnite neke stvari na ovom mom linuxu. Pošto ima dosta pitanja nisam mogao da koristim pretragu jer bi to bio mukotrpan posao. Pa da krenemo: 1. Koju extenziju ima izvršni fajl na Linux-u i kako ga pokrenuti. Nekako sam skontao da je to BIN ali ništa se nedogađa klikom na njega. Hoću da instaliram Firefox i Winamp ali nemogu jer upravo taj Install*.bin nemože da se pokrene. 2. Prilikom pokušaja da nešto iskopiram da win32 FAT32 particije na Linux, kaže mi da nemam dozvolu za pisanje po linux particiji. Zašto? 3. Da li postoji neki način da prekopiram sve *.png datoteke sa Linux na Win particiju. Pošto kopiranje pojedinačno je veoma bolno a kada pokušam da kopiram čitav folder javlja mi neke greške koje ću kasnije da postujem ako bude bilo potrebe. 4. Nabavio sam drajvere za svoj modem koji je spakovan u hsflinmodem-5.03.27.tar.bz2 a dole je zakačen sadržaj ove arhive. E sad me zanima kako da instaliram ove drajvere? 5. Gdje je kod linuxa ono što je na Windowsu npr. windows, Program files Folderi itd... odnosno kako se zovu? |