Na LNŠ se obicno zove 50-55 učenika sedmog razreda. Tamo smo svi zajedno u jednoj grupi i pratimo predavanja (koja su skoro istog intenziteta kao zimski seminar, mozda sat-dva manje, ali su se gotovo uvek završavala posle ponoći). Nakon jedne nedelje dolazi do podele na grupe, pri čemu se svako opredeljuje za neku grupu (slično našim seminarima), ali se i dalje većim delom dana imaju zajednička predavanja, a između njih su sastanci grupe. Tada se i uzma tema i piše seminarski (kraći, pošto za izradu obično imaš 3-4 dana), a na kraju svaka grupa za sebe odrzava prezentaciju radova, a onda se iz svake grupe po jedan rad prezentuje svim polaznicima (bar smo mi tako radili). Inače se i za ovaj seminar oganizuje šetnja Gradcem (koju ste vi ove godine propustili, a predivna je, a i zabavna, naručito kada neko ide kroz vodu u papučama, voda mu ponese papuči o oaj potrči i celim telom ubadne u vodu

)) ), mi smo imali i nekakvu jednodnevnu ekskurziju, zatim standardao: pećina, bazen, jezero...... Eto, to bi bilo otprilike to, mnogo je dobro, a koliko sam shvatio od ovogodisnjih saradnika i njima je zanimljivo da prate sta klinci rade, a rade svasta, bukvalno (eh te napredne generacije). Jos jednom, dodji na
grupu petnicara, nije lose, a upoznas lude sa raznih seminara
[Ovu poruku je menjao Milos Maric dana 22.09.2005. u 19:12 GMT+1]