Sistem svakako moze da kreira time slots, ako se zadaju granice, na primer, ucitelj John Smith je slobodan u petak posle podne, od 4.30 do 8.30. Za jedan sastanak treba 15 minuta, neka sistem dodeli time slots. Kad sistem to uradi, jos uvek nisu dodeljeni roditelji. Kad meni zakazuju parent teacher meeting, dobijem pismo (deca donesu iz skole) u kome me pitaju kog dana mi odgovara, i obicno dva moguca termina od 4.30 do 6.30 ili od 6.30 do 8.30 na primer . Onda ja potpisem pismo i izaberem jedan od termina, i klinac to odnese u skolu. Sutradan klinac donese notu u kojoj pise tacno vreme mog satanka, posto mi je neko (ucitelj ili sistem) dodelio time slot. Posto imam dva djaka, ponekad zovem skulu sutra ujutru i kazem 'Zao mi je ne moze dati termin, moje drugo dete ima parent teacher meeting istog dana u isto vreme u istoj skoli, molim vas da promenite' Onda oni to promene. Znaci, pored automatizma, mora da psotoji i neki nacin rucnog podesavanja rasporeda. A i da se sve unese rucno nije probelm, razredi u Kanadi nisu veliki, po dvadesetak djaka