[ supersonik @ 22.09.2005. 11:09 ] @
| Prilikom podizanja sistema tastatura mi zaglavljuje i nemogu da izaberem koji cu OS
[posto imam dual win OS na racunaru],a nekada se zaglavljuje i kad se podigne sistem znaci totalno blokira kao da nije ukljucena.Jedino resenje je da iskljucima racunar sa napajanja i tek nakon nekih 10sekundi kada se upali onda ide normalno.Promenio sam tastaturu,nanovo instalirao OS opet isto.Takodje se desava u toku rada racunara da se zamrzne i mis,a jedino resenje je kao i kod prethdnog.
Restartovanje uopste ne pomaze.
Ima li spasa za ovo? |
[ Rongon @ 22.09.2005. 12:30 ] @
Mozda imash nekih problema sa maticnom (moguce napajanje), jer kada tastatura nije konektovana (ili ne radi), onda ni sistem ne moze da se pokrene (valjda ostane onako na crnom ekranu i prijavljuje greshku).
[ Mister_rap @ 22.09.2005. 13:48 ] @
Pa moze biti da je do napajanja. Medjutim ja na jednom racunaru imam slican problem vezano za tastaturu. Ne prepoznaje je ali izvadim je i ponovo stavim kabal i radi. Medjutim ako neko zna zbog cega se ovo desava neka javi jer bi i meni koristilo.
[ Shadowed @ 22.09.2005. 15:55 ] @
Najverovatnije gubi kontakt negde u portu u koji se ukljucuje kabl tastature.
Ovo bi trebalo u hardware
[Ovu poruku je menjao Shadowed dana 22.09.2005. u 16:55 GMT+1]
[ iskicm @ 21.02.2007. 13:09 ] @
Nadovezacu se na staru temu...
Ja imam sličan problem. Komp mi ne prepoznaje tastaturu(multimedijalnu neku). Već pri podizanju sistema. A kad pomeram prilkucak ona na trenutak upali lampice Num, Caps, Scroll...i malo je pomrim ona ugasi lampice...I tako pomeranjem zablokira mi i misha...i ne kapiram da li je problem u tastaturu ili ploci? Ova tastatura hoće da radi na drugom kompu, na ovom kompu hoće druga tastatura, ali ova neće. U cemu je problem? Mogu li PS2 priklučci za miša i tastaturu da se izmenjaju, možda bi tako moglo?
[ StORM48 @ 21.02.2007. 13:59 ] @
Ne mogu konektori da se menjaju, ali može tastatura.
Ako već druga tastatura funkcioniše na Tvojoj konfiguraciji, ne vidim razloga zašto ne zameniš postojeću?
A u svakoj varijanti Ti ostaje mogućnost nabavke USB tastature, i korošćenje na odgovarajućem konektoru.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.