[ triangle-nis @ 23.09.2005. 20:34 ] @
imam jednu malu php bazu koju treba da hostujem na loopiji, sto se tive php baza mnogo sam neiskusan, da li neko moze da mi pomogne oko postavljanje te baze. Hvala unapred |
[ triangle-nis @ 23.09.2005. 20:34 ] @
[ 1r0nM4n @ 23.09.2005. 21:28 ] @
PHP Bazu?! (Nikad cuo)
Da li si mislio na MySQL bazu? [ ColdKeyboard @ 24.09.2005. 10:37 ] @
Citat: 1r0nM4n: PHP Bazu?! (Nikad cuo) Da li si mislio na MySQL bazu? Slazem se. Opisi nam onda sta bi zelio da postavis tamo pa cemo moci odprilike da znamo sta zelis... I objasni sta smatras pod tim phpbaza mada mislim da mislis na mysql bazu... [ Nemanja Avramović @ 24.09.2005. 13:47 ] @
ako si uz hosting na loopia-i kupio i bazu ona je vec kreirana/postavljena
samo treba da u php skripti podesis username za mysql (verovatno isto kao username za sajt [hosting]), password (verovatno isti kao pass za sajt), ime baze (verovatno isto kao username) i to je to... a ako nisi kupio bazu uz hosting - onda nishta od toga :( [Ovu poruku je menjao JaHvram dana 24.09.2005. u 14:48 GMT+1] [ triangle-nis @ 24.09.2005. 14:23 ] @
Da da na loopia imam buisnes packet.
evo ovo je fajl koji se hocu da postavim tamo ali on ne radi, ima ekstenziju php Hvala svima na odgovorima oko pomoci <? // Enter your email address here $adminaddress = "[email protected]"; // Enter the address of your website here MUST include http://www. $siteaddress ="http://www.top-pr.co.yue"; // Enter your company name or site name here $sitename = "www.top-pr.co.yu"; // Gets the date and time from your server $date = date("m/d/Y H:i:s"); // Gets the IP Address if ($REMOTE_ADDR == "") $ip = "no ip"; else $ip = getHostByAddr($REMOTE_ADDR); //Process the form data! // and send the information collected in the Flash form to Your nominated email address IF ($action != ""): mail("$adminaddress","Info Request", "FAO: Admin @ $sitename \n Ime i prezime: $ime Datum rodjenja: $datum Mesto stanovanja: $mesto Obrazovanje: $obraz Telefon: $tel Dodatne vestine: $dodatne Radno iskustvo: $radno Vrsta trazenog posla: $vrsta E-mail: $vmail Da li ste trenutno zaposleni: $p1 Poznavanje stranih jezika: $p2 Poznavanje rada na racunaru: $p3 Posedovanje vozacke dozvole: $p4 ------------------------------ Logged Info : ------------------------------ Using: $HTTP_USER_AGENT Hostname: $ip IP address: $REMOTE_ADDR Date/Time: $date","FROM:$adminaddress"); //This sends a confirmation to your visitor mail("$vemail","Hvala na popunjenon CV-u $sitename", "Hi $fname,\n Hvala na interesovanju za TOP magazin$sitename!\n Cheers, $sitename $siteaddress","FROM:$adminaddress"); //Confirmation is sent back to the Flash form that the process is complete $sendresult = "Done!"; $send_answer = "answer="; $send_answer .= rawurlencode($sendresult); echo "$send_answer"; ENDIF; ?> [ Nemanja Avramović @ 25.09.2005. 00:37 ] @
ova skripta ne radi nista sa bazom vec salje mail na odredjenu adresu
mozda zbog onog yue na kraju nesto zeza.. nemam vremena da analiziram [ triangle-nis @ 25.09.2005. 11:53 ] @
Problem je sto je ovaj php radio da drugom hosting provajderu ali kada ga prebacim na loopiji on ne radi
[ Br@nkoR @ 25.09.2005. 11:59 ] @
[ Nemanja Avramović @ 25.09.2005. 18:41 ] @
quick-solution: pre svega dodaj:
Code: foreach($_POST as $key => $value) { $$key = $value; } mada je ovo nesigurno (u nekim slucajevima) p.s. pretpostavljam da je POST metod koriscen pri prenosu podataka, u suprotnom ono gore $_POST zameni sa $_GET mada mislim da moze i sa $_REQUEST i da ce tada raditi... second opinion? [ flylord @ 25.09.2005. 19:15 ] @
extract($_REQUEST)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|