[ defufna @ 24.09.2005. 14:55 ] @
| imam sledeci problem na stranici imam jedan div
Code: <div id="zlo"></div>
u CSS imam lepo definisan njegov stil
recimo
Code:
#zlo {
width:50px;
height: 60px;
}
i sad kad iz javascripta pokusam sledece
Code:
alert ( document.getElementById ( "zlo" ).style.width );
dobijem prazan string, isto vazi i za bilo sta drugo sto podesim u CSS-u ne mogu da procitam u JScriptu.. dok recimo ako u div ubacim style atribut i postavim width i height onda radi.. inace problem mi se javlja i u IE-u 6.0 i u FF 1.0.6. Gde gresim zna li neko ?
|
[ Br@nkoR @ 24.09.2005. 17:18 ] @
Code:
document.getElementById("zlo").currentStyle.width
[ defufna @ 24.09.2005. 20:29 ] @
Hvala :) jel to IE Specific ? ( ne smeta mi ako jeste posto mi je target samo IE )
[ Br@nkoR @ 24.09.2005. 21:14 ] @
aaaa.. tako mi i treba kada ne testiram kod nego odmah odgovaram, u potpunosti sam zaboravio, probaj ovako:
Code:
obj = document.getElementById("zlo");
if (document.defaultView.getComputedStyle)
alert(document.defaultView.getComputedStyle(obj,null).getPropertyValue('width'))
else if (obj.currentStyle)
alert(obj.currentStyle.width)
[Ovu poruku je menjao Br@nkoR dana 24.09.2005. u 22:28 GMT+1]
[ power-boy @ 16.03.2007. 21:47 ] @
Ja imam jedno pitanje slicno postavljenom u ovoj temi. Interesuje me kako bih konkretno u ovom primeru mogao da dobijem vrednost za sirinu(tj width), ili sirinu (height) ali ne u vidu stringa 50px ili 60px, vec 50 ili 60. KOnkretno da bih napravio jedan JS kod bilo bi mi potrebno da dobijem integer vrednost koju bih mogao koristiti za sabiranje, oduzimanje i ostale mat. operacije koje se podrazumevaju???
P.S. Nadam se da sam pogodio u kojoj temi jepotrebo da postavim pitanje
Molim za pomoc.
Unapred hvala
[ bzero @ 19.03.2007. 10:17 ] @
Za dobijanje pozicije, visine i sirine objekta u pikselima se koriste offset(Top|Left|Width|Height). Npr:
Code:
var obj = document.getElementById("zlo");
alert(obj.offsetWidth + 'x' + obj.offsetHeight);
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.