Nemam ideju kakve to veze ima sa dnevnim horoskopom ali nema veze.
Pozitivna i negativna energija... Sigurno je da ljudi ne deluju na isti način na svoju okolinu kada su pozitivno raspoloženi i kada su nervozni, tužni, ljuti, razočarani... Isto tako je sigurno da ne reagujemo svi isto na raspoloženja drugih. Ja ponekad imam gadan problem sa ljudima koji su mi bliski (porodica, dečko, uže društvo) a ponekad čak i sa ljudima koje sam upravo upoznala... Bukvalno osećam kako su raspoloženi i kakve "vibracije" šire oko sebe... i upijam, pa tako ako se vidim sa ćelatom koji je mrtav nervozan (tripujem da bi to polje 'negativne energije' koje širi oko sebe u tim uslovima realno moglo da se izmeri) posle toga sam ja sva smorena i nije mi ni do čega. U suštini, što je jača emotivna veza sa nekim to bolje možemo da osetimo kakvog su raspoloženja.
@Stefano, sigurno je da tvoja majka može na kilometar da provali kako se osećaš, ali ona je tvoja majka a one, valjda, imaju nekakav rendgen, skener za svoju decu. Tako da mi je mnogo zanimljivije kada se takve stvari dešavaju sa osobama sa kojima nismo u bliskoj vezi.
Citat:
njohovo kretanje, provodjenje , izvodjenje, pretakanje itd...
Malo si to bukvalno shvatio :) Ali mogli bi da gledamo i čisto fizički na to.
Znamo da postoji nekoliko vrsta moždanih talasa i svaka od njih se manifestuje u različitim situacijama. Takodje, u zavisnosti od onoga što trenutno radimo i onoga kako se osećamo oderdjeni centri u mozgu su aktivni i emituju oderedjenu energiju elektromagnetskih talasa u mozgu. Dalje, kako je mozak poprilično neistražena teritorija a pretpostavlja se da bi za prihvatanje niskih frekvencija EM talasa morao da postoji neki deo mozga, u krajnjoj liniji mozak nije oklopljen pa da ne propušta EM talase spolja ili unutra. Onda možemo da uzmemo u obzir i činjenicu da nisu svi ljudi iste razvijenosti tog dela i da možda bolje 'rezonuju' sa talasima drugih ljudi u svojoj okolini i na taj način osećaju u kakvom su drugi raspoloženju...
Nadam se da će se javiti neko potkovaniji od mene u ovome.