[ superbaka @ 25.09.2005. 15:46 ] @
| primetio sam da mi se vrlo cesto za vreme podizanja windows-a (a nekad i u toku samog rada) startuju dva procesa wmiprvse.exe i helpsvc.exe koji jos najmanje minut-dva "vrsljaju" po hard disku i podizu iskoriscenost procesora na 100% sto zna cesto da me iritira... kako sam pronasao na netu, ovaj prvi je povezan sa mrezama, a ja nisam umrezen pa me zanima otkud se on startuje i kako ga eliminisati (osim naravno rucnog ubijanja svakog puta), a ovaj drugi ne znam cemu sluzi, ali napominjem da su mi ugaseni servisi Error Reporting Service i Help and Support, ako to uopste ima veze sa ovim... |
[ Kosta ******um Rex Persia @ 26.09.2005. 00:56 ] @
A jel ti se nekad uključuje servis Drwatson,meni se on ponekad uključi,a ne znam čemu on uopšte služi.I to kad se otvori,otvore se čak tri ili četiri,pa ih moram ručno isključiti.
[ Dr.sima @ 26.09.2005. 03:43 ] @
Start/settings/Control panel/Administrative tools/services ... pise za sta svaki proces sluzi i kad ce da se pokrene :)
[ mtraj @ 26.09.2005. 04:45 ] @
@superbaka
Regarding the wmiprvse.exe - cini mi se da ovu stvarcicu i nemozes da iskljucis, a nema ni potrebe za tim. To je jedan (po mom iskustvu) dosta "poslusan" proces, koji odradi sta ima i zatim se sam deaktivira. U pitanju je, da se tako izrazim, pod-komponenta "Windows Management Instrumentation" servisa - winmgmt. Cak i ako disable-ujes WMI (sto nikako ne bi trebao da uradis) wmiprvse bi se (verovatno) opet javljala, zato sto se aktivira u raznim slucajevima - koriscenjem Command Prompt-a (provereno), pokretanjem raznog software-a ADCSee, Nero, 3DMark (neprovereno)... Sve u svemu, bitan deo XP slagalice, koji sigurno nije kriv za probleme koje imas. Ako ti bas bode oci, ili ako je uporan pa nece da se sam iskljuci - restart... i neces ga videti (do daljnjeg). Ili ga Kill-Bill kao i dosada.
E, da - C:\WINDOWS\system32\wbem - ovo je mesto gde bi on morao da se nalazi, ali ako mu je prebivalisna adresa neki drugi folder, e u tom slucaju imas nezvane goste (citaj: virus).
I tako, sistemom proste eliminacije, dodjosmo do problem-causer-a, tj. troublemaker-a, tj. evildoer-a, tj. Help and Support service a.k.a. helpsvc.exe.
Ja ne mogu da proverim ovo jer sam izbacio Help & Supp. iz instalacije, ali vidi jos jednom da li je doticna zaista disable-ovana, posto ima veoma losu naviku da se sama vraca u "automatic" stanje, nakon pokretanja windows help-a iz start menija, prilikom AutoUpdate-ovanja, itd. Ja je i nisam instalirao (nLite) i nemam nikakvih problema zbog toga. A da li bi ti smeo sad (naknadno) da rucno obrises fajlove iz C:\Windows... koji cine Help & S., to ne znam ??? (most probably not).
Mozda bi bilo pametnije da frikombinujes sa Group Policy Editor-om i da probas da odatle disable-ujes Help and Support, pa onda, (hopefully) nece vise da se vraca - kao Lesi u kucicu, kao nezalecena prehlada, kao bumerang, kao ubica na mesto zlocina, kao pismo sa pogresnom adresom, kao Nebojsa Covic na fotelju, kao Roling Stonsi na bis, kao djak-ponavljak u stari razred, kao Fredi Kruger...
[ H@usto® @ 26.09.2005. 22:10 ] @
.....? Gde?
[ mtraj @ 28.09.2005. 02:01 ] @
Gde se gasi u GPeditoru? Pa izgleda nigde - my bad.
(bar ja nisam pronasao takvu opciju, a to sto nisam instalirao help and support ne bi smeo da bude razlog za nepostojanje neke takve opcije).
Tako da cete ipak morati da Help disable-ujete iz CP-->Admin.Tools-->Services, ili ako vam je tako lakse - evo vam reg.key pa je gasite tako.
[ screwsystem @ 28.09.2005. 03:43 ] @
Prvo nisi naveo koji OS imas.Ukoliko bas zelis da ih ugasis (pod uslovom da nisu sistemski) idi na "Run" i kucaj "msconfig" idi na "Startup" i ugasi procese.Restartuj komp i to je to.Prethodno pogledaj ciji su to procesi uopste ukoliko su sistemski neces ih moci iskljuciti, a ukoliko su nekog programa proveri ispravnost istog i eventualno taj program deinstaliraj.Toliko od mene
[ milosevac @ 28.09.2005. 12:08 ] @
Nije ni potrebno da navede koji OS koristi !
Ti koristis XP ?
Kako ja to znam ?
Pa pise ako procitas !!!
Vidi ovu slicicu !
[ mtraj @ 28.09.2005. 13:58 ] @
Citat:
screwsystem: Ukoliko bas zelis da ih ugasis (pod uslovom da nisu sistemski) idi na "Run" i kucaj "msconfig" idi na "Startup" i ugasi procese.
NIKADA nemojte da gasite nijedan Windows servis na ovaj nacin.
Pomocu msconfig-a se gase samo third-party aplikacije.
[ superbaka @ 28.09.2005. 18:14 ] @
Citat:
superbaka
napominjem da su mi ugaseni servisi Error Reporting Service i Help and Support
@Kosta****
ne, nikad i nije koliko ja znam
iako sam iskljucio Help and support preko msconfig-a, on je bio na automatic?! sada sam ga iskljucio preko Administrative tools pa cemo videti da li se jos ukljucuje...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.